Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αυστραλία: Συλλήψεις προπονητών και παικτών ομάδας για «στημένα»

Νέο… πλήγμα στην εικόνα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αποτελούν οι συλλήψεις στελεχών ομάδας της Αυστραλίας με την κατηγορία του παράνομου στοιχιματισμού.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, ο τεχνικός και εννέα ποδοσφαιριστές της Southern Star Football Club που έχει τη βάση της στην Βικτώρια και στηρίζεται κυρίως από την τουρκική κοινότητα της περιοχής, συνελήφθηκαν με την κατηγορία των «στημένων» αγώνων.
Η Southern Star αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πολιτειακού πρωταθλήματος της Βικτώριας «Victorian Premier League», μαζί με τις ελληνικές Ελλάς Μελβούρνης, Όκλι, Νέα Ελλάς, Ηρακλής και Παγκύπριος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που συνελήφθηκαν είναι Βρετανοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τη διακοπή των πρωταθλημάτων τους το καλοκαίρι και αγωνίζονταν με την φανέλα της Southern Stars.
Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία της Ομοσπονδίας της Αυστραλίας και αποδείχθηκε από τις έρευνες πως στα ματς της ομάδας έχουν «παιχτεί» περισσότερα από 2 εκ. δολάρια Αυστραλίας.
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: