Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Φονικό δίδυμο!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την εξαιρετική συνεργασία των Σαβιόλα-Μήτρογλου και το jogo bonito που προσέφερε -λίγο πριν την Παρί- ο Ολυμπιακός.

Φονικό δίδυμο
Τρίτο σερί ματς που σκοράρει ο Σαβιόλα, πολυβόλο ο Μήτρογλου (δεύτερο σερί χατ - τρικ) κι όλα πάνε πρίμα για τον Ολυμπιακό.

Το κλειδί, φυσιολογικά, το γρήγορο γκολ από τον Αργεντινό. Έφυγε άμεσα το άγχος και η Ξάνθη δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί ότι έχει πιθανότητες να μπλοκάρει τον πρωταθλητή. Η άμυνά της σκόρπισε και μάλλον ήταν τυχερή που γλύτωσε με τρια γκολ στο πρώτο μέρος και τεσσάρα στο τέλος.

Πάντα σε ματς πριν την Ευρώπη κάθε ομάδα είναι πιο προσεκτική. Έχει αλλού το μυαλό της και κάποιες φορές έχει προβλήματα. Το πάθημα άλλων ετών έγινε μάθημα για τους «ερυθρόλευκους». Μπήκαν δυνατά και καθάρισαν τη μπουγάδα. Δεν ήταν ώρα για μπελάδες και κούραση περισσότερη του προβλεπομένου. Ο Μίτσελ κατέβασε την ομάδα του σε 4-4-2 με δυο αμυντικά χαφ που ξέρουν μπάλα: Μασάντο και Σάμαρης ξεκίνησαν και μοίρασαν σωστά τη μπάλα. Να κόψουν δεν χρειάστηκε αφού η πίεση ψηλά απέδωσε καρπούς.

Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα σκεπτόμενος και τους Παριζιάνους. Αυτό διόλου χάλασε την εικόνα. Μπορεί να μην υπήρχε ο δυναμισμός του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η δουλειά είχε γίνει. Νίκη και καλή μπάλα με αρκετά γκολ. Στα θετικά το ντεμπούτο του Γιαταμπαρε ως δεξί χαφ, στα αρνητικά οι τραυματισμοί των Μπονγκ και Σαλίνο.

H Ξάνθη δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο. Από το τρίτο λεπτό που δέχθηκε το πρώτο γκολ παραδόθηκε και δικαίως όπως τόνισε και ο μεγαλομέτοχός της, Χρήστος Πανόπουλος, στο ημίχρονο ήταν ένα συνονθύλευμα. Αυτό πάντως διόλου μειώνει τη νίκη των γηπεδούχων. Για να διαλυθείς δεν αρκεί να είσαι εσύ κακός. Πρέπει να είναι καλός και ο αντίπαλός σου. Ο Ολυμπιακός ήταν.

Συνέχισε με απόλυτο και jogo bonito στο πρωτάθλημα και νιώθει έτοιμος για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή βέβαια κόντρα στην Παρί θα είναι μια άλλη διαφορετική ιστορία (με άλλο σύστημα, σχέδιο και τακτική). Γνωστό κι αναμενόμενο. Τουλάχιστον το ηθικό είναι σε limit up για τα παιδιά του Πειραιά... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: