Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ομοσπονδιακοί σε κρίση πανικού!!

Είναι προφανές ότι κάτι τρέχει με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές σε μπάσκετ, βόλεϊ. Ας αρχίσουμε από τη σοβαρή εθνική, αυτή του μπάσκετ. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.
Ομοσπονδιακοί σε κρίση πανικού!
Διάβαζα κατάπληκτος τις δηλώσεις του Ηλία Ζούρου μετά την ήττα-αποκλεισμό από τη Νιγηρία. Μας είπε ότι χάσαμε γιατί οι άλλοι έπαιζαν πάλη κι εμείς μπάσκετ. Εξήγησε ότι δεν μας άφηναν να παίζουμε πικ-εντ-ρολ γιατί έριχναν ξύλο. Άναυδος διάβασα και την χθεσινή ''απολογία'' του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Δήλωσε ορθά-κοφτά ότι δεν έκανε κανένα λάθος στο στήσιμο του παιχνιδιού και θα έκανε ακριβώς τα ίδια πράγματα αν ξαναπαιζόταν ο αγώνας. Ξεκαθάρισε ότι περίμενε περισσότερα από τους έμπειρους παίκτες στις χαμένες βολές, στα χαμένα ριμπάουντ και στην αποτελεσματικότητα.
Μας ενημέρωσε ότι όλοι θαύμασαν το μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα. Ε λοιπόν κόουτς εγώ δεν το θαύμασα. Τρόμαξα, διότι η ομάδα έπαιξε (αυτό που αρέσει σ' εσάς του εκσυγχρονιστές να λέτε) γοητευτικό μπάσκετ είτε σε φιλικές αναμετρήσεις (''όταν νικάς στα φιλικά και χαίρεσαι, είναι σα να ερεθίζεσαι πιάνοντας τον κώλο της αδελφής σου'') είτε με αντιπάλους άμπαλους (Ιορδανία) ή τρελούς (Π.Ρίκο). Στα δύσκολα το ''ωραίο μπάσκετ'' σας μας άφησε στην απ' έξω. Είτε σας αρέσει είτε όχι όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Ο Ηλίας Ζούρος αποφάσισε ,λοιπόν, να τα βάλει και με τους παίκτες. Κυρίως έστρεψε τα βέλη του στον Βουγιούκα, για τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι προσποιπηθηκε τραυματισμό, αλλά και υγιής να ήταν πάλι δεν θα τον έπαιρνε. Επομένως ο άνθρωπος ή μας κάνει πλάκα ή τα έχει χαμένα. Επειδή λοιπόν εγώ πιστεύω ότι ο Ζούρος είναι σπουδαίος προπονητής, εντοπίζω τα αίτια της άθλιας καθοδήγησης και των ανεκδιήγητων δηλώσεων στο γνωστό άγχος, την αδικαιολόγητη ανασφάλεια και το ''μπούκωμα'' που εκ φύσεως έχει.
Αγάπα τον φίλο σου με τα μειονεκτήματά του, αλλά να του πεις τουλάχιστον να μην ανοίγει το στοματάκι του, γιατί αφενός εκτίθεται, αφετέρου μας σπάει τα νεύρα. Φυσικά, τί να πει ο έρημος όταν σ' ένα βράδυ ενδεχομένως έχασε δυο δουλειές, στην Εθνική και στον Ολυμπιακό. Χαμός στο facebook και στο twitter με αναρτήσεις τύπου: «Όχι αυτόν», «μην τον πάρεις» και λοιπά γραφικά. Και λέω γραφικά διότι ο προπονητής Ζούρος είναι θαυμάσιος. Ο άνθρωπος Ζούρος είναι ολίγον προβληματικός, μεταφέροντας όλη του την «κιτρινίλα» σε όλη την ομάδα.
Κάτι παρόμοιο (ως προς τις δηλώσεις) ισχύει και στην περίπτωση της ανύπαρκτης εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών, η οποία τον Σεπτέμβριο θα παίξει στα προκριματικά του Eurovolley. Ο Λεώνης βλέπει αυτό που φωνάζω δυο χρόνια, ότι δηλαδή αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία ύπαρξης του αθλήματος στη χώρα, κι άρχισε τα παρακαλετά στους παίκτες. Σε αυτούς δηλαδή που άφησαν (ΕΟΠΕ και προπονητές) να απόσχουν με συνέπεια από τις επίσημες υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας από το 2010 με εναλλαγές στο απουσιολόγιο. Ενώ λοιπόν μέχρι πριν ένα μήνα άφηνε τον Τζούριτς να κάνει τον ζογκλέρ σε περιοδεύοντα θίασο κάποιου αραβικού πρωταθλήματος, ενώ στην προετοιμασία της Ευρωλίγκας αγνοούσε τα προβλήματα τραυματισμών βασικών του παικτών (γιατί ποτέ δε σήκωσε το ρημάδι το τηλέφωνο για να μάθει), ενώ ακόμα και σήμερα έχει καλέσει παίκτες που ΔΕΝ θα πάνε στην Πορταριά για διάφορους λόγους, πετάει το μπαλάκι στους αθλητές. Τους λέει δηλαδή «ελάτε να μας σώσετε», χωρίς όμως να τους έχει εξηγήσει τί ακριβώς εννοεί. Διάβασα στην Goal News συνέντευξη του Λεώνη στον Κώστα Ασημακόπουλο, όπου ο προπονητής λέει στον δημοσιογράφο πως δεν ξέρει ότι ο Φράγκος δεν θα ακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας, γιατί είναι τραυματίας.
Δηλαδή το γνωρίζει ο δημοσιογράφος, αλλά ο προπονητής το αγνοεί. Αλέκο, ο Φράγκος δεν θα έρθει στην Πορταριά. Ο Φιλίπποφ μόλις προχθές έβγαλε την μπότα και το ένα του πόδι είναι πιο λεπτό κι απ το δικό μου (ή μήπως το αγνοείς και αυτό). Αρά και να έρθει πώς θα βοηθήσει; Γιατί τον κάλεσες; Υπάρχει κι ένας ακόμα που δεν μπορεί αν και θέλει. Ίσως υπάρχουν κι άλλοι που δεν θέλουν. Δική σας ευθύνη είναι αυτό το χάος. Είστε μακρυά από τους αθλητές και στο τέλος θα τους πετάξετε το μπαλάκι. Πότε; Όταν θα έχουμε αποκλειστεί. Μακάρι να τα καταφέρετε, αλλά ειλικρινά δεν βλέπω τον τρόπο. Γράφω τα πάντα δημοσίως (έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου), γιατί τα λέμε εδώ και 2 χρόνια ιδιωτικώς, αλλά προκοπή δε βλέπω.
Μέσα σ' όλα διαβάζω και τις μελέτες των Ομοσπονδιακών για το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο ένας μας λέει ότι ο αριθμός των ξένων μπορεί να είναι απεριόριστος γιατί συντελεί στην άνοδο της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και ο άλλος μας λέει φιλοσοφίες στηριζόμενος σε αριθμούς και φιλοσοφίες. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω σε βάθος τις προτάσεις Λεώνη και Δρίκου γιατί είναι προφανές ότι είναι γραμμένες στο πόδι. Δεν είχαν και χρόνο προετοιμασίες που λέει κι ο Δρίκος. Τόσα χρόνια μπάχαλου, θες πολλή προετοιμασία για να καταγράψεις τα κακώς κείμενα σύντροφε;
Είναι στιγμές που σκέφτομαι τί συμβαίνει και μελαγχολώ. Για την ακρίβεια βρίσκομαι σε απόγωνση, γιατί και οι τρεις είναι εξαιρετικοί προπονητές. Καλύτερα όμως να μασάνε παρά να μιλάνε...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: