Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αλλα κόλπα από Ζαρντίμ!

H χθεσινή άσκηση - μύθος που εξέπληξε και τους παίκτες του.
Αλλα κόλπα από Ζαρντίμ!
Το γράψαμε από χθες και το βλέπουμε πλέον κάθε μέρα! Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και το προπονητικό του τιμ δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο έχοντας τον πήχη ψηλά για τον νέο Ολυμπιακό. Τίποτα, μα τίποτα, δεν αφήνεται στην τύχη του. Ζαρντίμ, Βιέιρα, Καλντέιρα, Μουρίκης, Αλεξούδης, Πιρές και Μότα δουλεύουν ακατάπαυστα με συνεχείς συσκέψεις στο ξενοδοχείο για το πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν στους παίκτες αλλά και για την πορεία του κάθε «ερυθρόλευκου» ξεχωριστά.
Η σοβαρή και ευρωπαϊκή δουλειά που γίνεται αναμφίβολα αποτελεί ένα θετικότατο ξεκίνημα για τον νέο Ολυμπιακό. Πώς θα αποδώσει αυτή τελικά στην ομάδα και τι αποτελέσματα θα φέρει είναι άλλο θέμα. Στο ποδόσφαιρο άλλωστε τίποτα δεν μπορείς να προεξοφλήσεις.
Το δεδομένο όμως είναι πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στις πρώτες μέρες της δουλειάς του στον Ολυμπιακό δικαιώνει την επιλογή Μαρινάκη στη μετά Βαλβέρδε εποχή. Τολμούμε, αν και νωρίς ακόμη, να πούμε πως με τα λίγα που έχουμε δει έως τώρα στις προπονήσεις ο Ζαρντίμ και το τιμ του δείχνουν πιο λεπτομερείς από τον Βαλβέρδε και το δικό του τιμ.
Αυτό που έκανε πάντως τρομερή εντύπωση ακόμη και στους ίδιους τους παίκτες ήταν η χθεσινή άσκηση-δυναμίτης που έκανε στους παίκτες ο Ζαρντίμ επιβλέποντάς την αυτός, σε αντίθεση με το ότι συμβαίνει στις υπόλοιπες όπου Βιειρά και Καλντέιρα έχουν το πρόσταγμα. Μέσα από μια και μόνο δύσκολη ομολογουμένως άσκηση οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν στο τρέξιμο, το σπριντ, τις πάσες με τη μία και το πλασέ μια με το δεξί και μια με το αριστερό πόδι.
Και όλα αυτά μέσα σε 30 δευτερόλεπτα για τον κάθε παίκτη! Πώς έγινε αυτό; Είναι αλήθεια πως μόνο η εικόνα θα έδινε πιστά αυτό που έγινε. Αλλά ας προσπαθήσουμε. Ο Ζαρντίμ είχε τοποθετήσει τέσσερις στύλους σε σχήμα τετραγώνου έξω και μέσα στην περιοχή. Στις τέσσερις γωνίες της περιοχής υπήρχαν ισάριθμοι ποδοσφαιριστές.
Οι δύο που ήταν στη γραμμή του άουτ μοίραζαν ασίστ και οι άλλοι δύο που ήταν στο ύψος της περιοχής έκαναν πάσα με τη μία σε αυτόν που «διαγωνιζόταν» εκείνη τη στιγμή. Ξεκινούσε ένας ποδοσφαιριστής με σπριντ, δεχόταν πάσα στο ύψος του πέναλτι από αυτόν που βρισκόταν στη γραμμή του άουτ και έπρεπε να σουτάρει αρχικά με το δεξί.
Στη συνέχεια πήγαινε με πιο χαλαρό ρυθμό πίσω διαγώνια και έπρεπε να κάνει πάσα με τη μία στον άλλον που ήταν στο ύψος της περιοχής και αμέσως ξαναγυρνούσε με σπριντ για να δεχτεί ασίστ από τον δεύτερο που ήταν στη γραμμή του άουτ, έτσι ώστε να κάνει πλασέ με το αριστερό. Ολα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα έκαναν και... ελιγμούς στους τέσσερις στύλους! Μία σχετικά παρόμοια άσκηση είχε κάνει και πέρυσι στην προετοιμασία ο Βαλβέρδε, χωρίς όμως να βγάζει την ίδια ένταση.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: