Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

«Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»

«Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»

Ρίγη συγκίνησης χθες στην Τούμπα. Λαός και ομάδα του ΠΑΟΚ απέδωσαν φόρο τιμής στους έξι αδικοχαμένους φιλάθλους του Δικεφάλου, που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, πριν από δέκα χρόνια. Τιμώντας τους νεκρούς, όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν κρέμασαν πανό στα κάγκελα της Τούμπας, παρά μόνο αυτά με τα ονοματεπώνυμα των έξι «αετόπουλων» στη θύρα 4, ενώ στις θύρες 5-6 αναρτήθηκε ένα καινούριο μεγάλο πανό με τα πρόσωπά τους, σε μορφή γκράφιτι. Επίσης, υπήρχε κι ένα πανό στη θύρα 2, με τη φράση «Μόνο για σένα ΠΑΟΚΑΡΑ, 4-10-1999», κι ένα ακόμη στη θύρα 7 που έγραφε «Τάκη ζεις για πάντα ΠΑΟΚτσής καλό ταξίδι». Η ιαχή «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» κυριαρχούσε στα στόματα των φιλάθλων, που δεν ξεχνούν τις αδικοχαμένες ψυχές του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Παραδείσου.

«Τα παλικάρια δεν τα κλαίμε, τα τραγουδάμε»

Δέκα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, οργανωμένοι οπαδοί του Δικεφάλου ξεκινώντας από το χώρο των πάγκων, κατευθύνθηκαν περιμετρικά προς τη θύρα 4, όπου είχε αναρτηθεί το πανό του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Κορδελιού, το οποίο είχαν μαζί τους οι φίλοι του Δικεφάλου στο μοιραίο πούλμαν. Επίσης, στο ίδιο σημείο τοποθετήθηκε σε κάδρο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΑΟΚΤΣΗΣ», που είχε τις φωτογραφίες των έξι παιδιών, με τίτλο «ΠΑΟΚ σ’ αγαπώ κι όταν θα πεθάνω θέλω το δικέφαλο στον τάφο μου επάνω», υπότιτλο «καλό ταξίδι αδέρφια» και υπέρτιτλο «Τα παλικάρια δεν τα κλαίμε, τα τραγουδάμε».

Στεφάνια κι ενός λεπτού σιγή

Στεφάνια κατατέθηκαν στο σημείο από τους συνδέσμους του Κορδελιού, της Αρναίας και της Θέρμης, ενώ εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στεφάνι κατέθεσε ο Σπύρος Μηλιωρίδης. Ακολούθως, κάθε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κατέθεσε από μία ανθοδέσμη. Πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια και στο πίσω μέρος του γιακά τους αναγραφόταν η ημερομηνία του δυστυχήματος, 4-10-1999… Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: