Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

«Όραμα να γίνουμε καλύτεροι»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε το μεσημέρι ο Φώτης Κατσικάρης, καθώς και ο άμεσος συνεργάτης του, Δημήτρης Πρίφτης, καθώς το απόγευμα θα βρεθούν στο Αλεξάνδρειο για την πρώτη προπόνηση του Άρη, πιάνοντας άμεσα δουλειά.

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Μετά από πολύωρες συζητήσεις με τον πρόεδρο του Άρη Γιάννη Δαμιανίδη και βάζοντας τα πράγματα κάτω για το τι μπορούμε να κάνουμε, ήρθαμε σε μια συμφωνία», ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα τεχνικού, πριν προσθέσει. «Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να δω το πλάνο που έχει ο Άρης για να φτιάξουμε μία ομάδα με δυναμική αντάξια με την ιστορία του συλλόγου. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο και επειδή ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας θα πρέπει να κάνουμε δουλειά για να είμαστε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος».

Ο 42χρονος κόουτς δήλωσε αισιόδοξος, αλλά δεν αναφέρθηκε σε στόχο: «Δεν θα υποσχεθώ κάτι. Είμαι αισιόδοξος, για να είμαι εδώ σημαίνει ότι πιστεύω πάρα πολύ στο μοντέλο του Άρη και είμαι έτοιμος για πολλή δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει ένα όραμα και θα δουλεύουμε κάθε μέρα για να γινόμαστε καλύτεροι ώστε να φανούμε αντάξιοι στη φήμη που υπάρχει στο εξωτερικό ότι ο Άρης είναι μία μεγάλη ομάδα».

Όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό τόνισε: «Δεν θέλω να μας πιάσει πανικός. Ελπίζω να είμαστε τυχεροί σε κάποια παιδιά που θα έρθουν. Επειδή το έχω ξαναπεράσει και στη Βαλένθια, θα πρέπει να ξεπεράσουμε και το ψυχολογικό κομμάτι. Θα πρέπει να δω τους Ρίτσαρτσον και Ντέι τους οποίους δεν γνωρίζω, αλλά σίγουρα σκοπός μας είναι να κάνουμε την ομάδα καλύτερη. Δεν υπάρχει θέμα συμβιβασμού. Δεν θα αλλάξουμε για να πάρουμε ένα άλλον Ντέι. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το καλύτερο για την ομάδα».

Για τους αγώνες με το Μαρούσι που σήμαναν τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, είπε: «Δεν μπορείς να κρίνεις μία ομάδα από δύο παιχνίδια στα οποία δεν θα σταθώ παρότι κόστισαν τον αποκλεισμό. Πάμε να ξεκινήσουμε μία νέα κατάσταση και βλέπουμε. Δεν αποτελούν δείγμα τα δύο ματς ούτε η αξία των αθλητών μας αξίζει την ήττα με 29 πόντους από το Μαρούσι. Θα πρέπει να συζητήσουμε με τους παίκτες και να δούμε ποιοι είναι έτοιμοι να κάνουν τον Άρη ανταγωνιστικό».

Για την παρουσία των Κακιούζη, Ντικούδη και Μπετς στο ρόστερ του Άρη με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και στην ΑΕΚ σχολίασε: «Έχουμε κερδίσει πολλούς τίτλους μαζί. Είμαστε σε μια νέα κατάσταση αλλά θα είναι πιο εύκολο να συνεννοηθώ μαζί τους. Είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα».

Αναφερόμενος στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Δεν ήθελα να υπάρχει εντύπωση ότι δεν ξαναγυρνάω. Για μένα ο Άρης τη στιγμή αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή και γι' αυτό είμαι εδώ. Πρέπει να προσπαθήσουμε για να δώσουμε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».

«Ως παίκτης και ως προπονητής έχω βρεθεί στο "Αλέξάνδρειο" και πάντα εξέφραζα τον θαυμασμό μου για τον κόσμο. Αξίζει κι αυτός ένα όραμα. Καταλαβαίνω ότι θέλει να δει μία ομάδα να παλεύει και εύχομαι στο τέλος να υπάρξει αποτέλεσμα», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στον προκάτοχό του, Αντρέα Ματσόν λέγοντας: «Του εύχομαι καλή τύχη. Δούλεψε τρία χρόνια και τον καταλαβαίνω γιατί τα έχω περάσει και εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: