Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

«Ορφανός» μένει ο αθλητισμός!

pata.jpg«Τα παράπονα σου στον ...Υφυπουργό», είναι μάλλον μια έκφραση που πρέπει να ξεχάσουν οι άνθρωποι του αθλητισμού. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος Πρωθυπουργός Γιώργος Παπαναδρέου θα καταργήσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του ...συμμαζέματος των Υπουργείων και οι αρμοδιότητες του, θα μεταφερθούν πιθανότατα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Ο Κώστας Παταβούκας φαβορί για Γ.Γ.Α.

Φυσικά αυτό σημαίνει ότι καταργείται η θέση του Υφυπουργού και ο ρόλος και οι εξουσίες της, θα παραχωρηθούν στο νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. Τα ονόματα που ακούγονται για τη συγκεκριμένη θέση είναι πολλά, αλλά μέχρι τώρα ουδείς έχει ειδοποιηθεί να την αναλάβει, καθώς προέχει η ανακοίνωση της νέας Κυβέρνησης και μετά, αφού μεταφερθούν οι εξουσίες του Υφυπουργού Αθλητισμού στο νέο Υπουργείο, θα υπάρχει και η συμπλήρωση της θέσης του νέου Γ.Γ.Α.

Ισχυρό ρόλο στην τελική απόφαση θα παίξει ο Χρήστος Αηδόνης, ο 45χρονος βουλευτής Δράμας που ήταν γραμματέας στον τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2006/07, ενώ έχει συντάξει και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τον αθλητισμό.

Λογικά, ο νέος Γ.Γ.Α. θα είναι εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, με φαβορί τον Κώστα Παταβούκα, που απέτυχε να εκλεγεί στην Α' Αθηνών ενώ στην κορυφή της λίστας για το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι η Μαρία Δαμανάκη, στην οποία θα υπάγεται ο Γ.Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: