Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Ο Δερμιτζάκης δεν με πίστευε!»

Ο Γιώργος Φωτάκης μιλάει για την σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βιγιαρεάλ και τον αναβαθμισμένο του με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο της ομάδας.
Με τον Παύλο Δερμιτζάκη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο 29χρονος επιθετικός μέσος πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με την Φενερμπαχτσέ στην Πόλη και με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα στα οποία αγωνίστηκε ξεκίνησε βασικός, στη διάρκεια της θητείας του Καβαλιώτη τεχνικού, ο Γιώργος Φωτάκης, πάτησε άλλες τρεις φορές το γρασίδι μπαίνοντας στο παιχνίδια με τον Άγιαξ στην Ολλανδία, με την Μπριζ στο Βέλγιο και με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, ως αλλαγή.
Από τότε που στην τεχνική ηγεσία του “δικεφάλου του Βορρά”, τοποθετήθηκε ο Μάκης Χάβος, ο Καλαματιανός άσος είναι βασικός κι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και αδιαμφισβήτητα θεωρείται από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας, που μετράει 4 νίκες και 1 ήττα. Λίγες ώρες μετά τη σπουδαία νίκη του “δικεφάλου” επί της Βιγιαρεάλ για το Europa League, o Γιώργος Φωτάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας της Θεσσαλονίκης... 
- Τελικά, φαίνεται ότι η Ευρώπη σας ταιριάζει περισσότερο... Φέτος, παρ' ότι δεν καταφέρατε να μπείτε στους ομίλους του Champions League, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια μετράτε τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα...  
«Νομίζω ότι αν είμαστε πιο προσεκτικοί στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου του αγώνα με τον Άγιαξ στην Τούμπα, ίσως τώρα να είχαμε πετύχει το θαύμα και να παίζαμε στους ομίλους του Champions League. Από 'κει και πέρα σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και ειδικότερα στους ομίλου του Europa League, η ομάδα έχει δείξει μία αγωνιστική σταθερότητα κι έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο... Αν και το αποτέλεσμα του αγώνα της Μπριζ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ (σ.σ.: 0-2) δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαμε, μετά τους τρεις βαθμούς που πήραμε απέναντι στη Βιγιαρεάλ, θεωρώ ότι κρατάμε την πρόκριση στα χέρια μας και θέλουμε μία νίκη επί της Μπριζ στην Θεσσαλονίκη για να τελειώνουμε...» 
- Που κρίθηκε το χθεσινό παιχνίδι με την 3η στην βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος, Βιγιαρεάλ;  
«Νομίζω στην μαχητικότητα που βγάλαμε στο γήπεδο από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό και στην πολύ σφριγηλή αμυντική παρουσία που είχαμε... Η Βιγιαρεάλ είναι μία ομάδα με εξαιρετική ποιότητα από την μέση και πάνω, σκοράρει με μεγάλη ευκολία και το γεγονός ότι στα δύο παιχνίδια εναντίον, δεχθήκαμε μόλις ένα γκολ, συνιστά επιτυχία... Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, κλείσαμε σωστά τους διαδρόμους και πετύχαμε το πολυπόθητο γκολ που μας άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη...» 
- Τι σημαίνει αυτή η αγωνιστική σταθερότητα κόντρα σε σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αν αναλογιστεί κανείς τα αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα σας από το καλοκαίρι έως σήμερα; 
«Την αδιαμφισβήτητη ποιότητα που χαρακτηρίζει το δυναμικό της εφετινής ομάδας... Μπορεί να έφυγε ο Σορλέν που ήταν βασικός και αναντικατάστατος πέρυσι, αλλά ήρθαν δύο πολύ έμπειροι ποδοσφαιριστές, ο Σαλπιγγίδης και ο Ελ Ζαρ, που θα δώσουν πολλές λύσεις και οποιοδήποτε κενό δημιουργείται, καλύπτεται εκ των έσω... Ο εφετινός ΠΑΟΚ νομίζω ότι διαθέτει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ των τελευταίων ετών...» 
- Θεωρείς ότι είναι θέμα χρόνου να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα για τον ΠΑΟΚ και εγχώριες διοργανώσεις; Γιατί η αλήθεια είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχετε ξεκινήσει καλά... 
«Ασφαλώς... Στο Κύπελλο προκριθήκαμε πολύ δύσκολα και στο πρωτάθλημα έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς μέσα στην έδρα μας, που είναι και το μεγάλο μας όπλο... Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η νίκη επί της Βιγιαρεάλ, σε συνδυασμό με το “διπλό” που κάναμε στην Κρήτη επί του Εργοτέλη, θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια κι ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση και θα πλησιάσουμε πιο πολύ στην κορυφή...» 
- Που οφείλονται τα συνεχή αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα που χαρακτηρίζουν την απόδοσή σας από το ξεκίνημα της σεζόν; Θεωρείς ότι οι δύο αλλαγές προπονητών σας έχουν επηρεάσει αρκετά;  
«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Όταν μία ομάδα αλλάζει τρεις προπονητές μέσα σε τρεις μήνες, είναι λογικό να μην μπορεί εύκολα να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή της. Ο πρώτος προπονητής έφυγε πριν καν δώσουμε επίσημο παιχνίδι... Ο δεύτερος δεν πρόλαβε να περάσει τα στοιχεία που ήθελε κι αντικαταστάθηκε και τώρα στο λίγο διάστημα που προπονούμαστε με τον κ. Χάβο, προσπαθούμε να αφομοιώσουμε τη δική του φιλοσοφία... Νομίζω ότι αυτά τα φαινόμενα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές... Έτσι όμως είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο... Αυτό δε σημαίνει ότι κι εμείς, είμαστε άμοιροι ευθυνών... Έχουμε κάνει πολλά λάθη στα παιχνίδια της Σουπερλίγκα κι αυτή τη στιγμή αυτό πληρώνουμε...» 
- Η συνέχεια προμηνύεται καλύτερη;  
«Αυτός είναι ο στόχος όλων μας... Πρέπει όμως, να ξεχάσουμε άμεσα τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ και να συγκεντρωθούμε στο δύσκολο παιχνίδι της Δευτέρας (σ.σ.: 07/11) με την Καβάλα. Αν έχουμε την παρεμφερή αγωνιστική συμπεριφορά με τα δύο τελευταία ματς, νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συμπληρώσουμε ισάριθμους νικηφόρους αγώνες...» 
- Προσωπικά είσαι ευχαριστημένος με την δική μέχρι στιγμής παρουσία;
«Νομίζω ότι όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσω, σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκα στην εμπιστοσύνη του προπονητή μου... Είναι πασιφανές ότι ο κ. Χάβος με πιστεύει πολύ σε αντίθεση με τον κ. Δερμιτζάκη που δεν μου δώσει την απαραίτητη προσοχή...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: