Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

«Bild»: Σάλκε, Ζενίτ, Κυριάκος, Ολυμπιακός!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr ένα δημοσίευμα της «Μπιλντ», που εμπλέκει τον Ολυμπιακό στη μεταγραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου από τη Σάλκε στη Ζενίτ!

«Bild»: Σάλκε, Ζενίτ, Κυριάκος, Ολυμπιακός!

• Η γνωστή εφημερίδα ανέβασε χθες μετά τα μεσάνυκτα στην ηλεκτρονική της έκδοση ένα ρεπορτάζ για την επικείμενη επιστροφή του Έλληνα διεθνή σέντερ μπακ, που έχει μείνει εκτός δράσης πάνω από τρεις μήνες λόγω τραυματισμού.

• Και το ρεπορτάζ κατέληγε ως εξής: «Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, η Ζενίτ πρόσφερε για τον κολοσσό της Σάλκε το εκπληκτικό ποσό των 20 εκ. Ευρώ και στον ίδιο τον παίκτη 3 εκ. Ευρώ ετησίως. Όμως, η μεταγραφή δεν έγινε. Το deal χάλασε την τελευταία στιγμή. Κι αυτό γιατί οι Ρώσοι αρνήθηκαν να αναλάβουν την πληρωμή της εφορίας ενός ποσού ενός εκ. Ευρώ, που δικαιούνταν ο πρώην σύλλογος του Έλληνα, ο Ολυμπιακός Πειραιώς».

• Κατά την Μπιλντ λοιπόν χάλασε μία μεταγραφή 20 εκ. Ευρώ, επειδή η Ζενίτ δεν πλήρωσε την εφορία του ποσοστού μεταπώλησης που έπρεπε να πάρει ο Ολυμπιακός. Το ποσοστό ήταν 5%, οπότε μιλάμε για ένα εκ. Ευρώ, επί του συνολικού ποσού των 20 εκ. Ευρώ.

• Τώρα, πραγματικά είναι απορίας άξιον πως δεν έγινε μία τόσο μεγάλη μεταγραφή για την εφορία του ενός εκ. Ευρώ. Άντε να ήταν άλλες 400-500 χιλ.; Δηλαδή, έδιναν οι Ρώσοι 20 εκ. Ευρώ στη Σάλκε και κώλωσαν στα 500 χιλιάρικα; Φαίνεται δύσκολο για να γίνει πιστευτό ως ακριβές το συγκεκριμένο κομμάτι του ρεπορτάζ των Γερμανών.

• Να εννοούν ότι έπρεπε να πληρώσει η Ζενίτ όλο το εκατομμύριο και την εφορία; Και πάλι, όμως, θα χάλαγε μία τέτοια τεράστια σε μέγεθος, από οικονομικής άποψης, μεταγραφή για 1,5 εκ. Ευρώ; Δεν ξέρω, αλλά επαναλαμβάνω μου φαίνεται δύσκολο. Και δε θα πήγαινε πάσο η Σάλκε να βάλει αυτή από την τσέπη της κάποια χρήματα, ώστε να μην χάσει το εικοσάρικο;...πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: