Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Παναθηναϊκός: Αφού με Ρεάλ, γιατί όχι με «Μπάρτσα»;

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη διπλή σημασία της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Παναθηναϊκός: Αφού με Ρεάλ, γιατί όχι με «Μπάρτσα»;
Όταν ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί από την Ουνικάχα προ δύο εβδομάδων, ο τίτλος της στήλης ήταν «Αν δεν με Μάλαγα, πώς με Μπαρτσελόνα». Ε, μετά τη σπουδαία νίκη στη Μαδρίτη, ο τίτλος μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε «Αφού με Ρεάλ, τότε γιατί όχι και με Μπαρτσελόνα;».

Οι «πράσινοι» όχι απλώς κέρδισαν ένα παιχνίδι που σε συνδυασμό με τα καλά μαντάτα από τη νίκη της ΤΣΣΚΑ στην Ανδαλουσία τούς φέρνει αγκαλιά με τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Κέρδισαν και το δικαίωμα να πιστεύουν πως αφού κατάφεραν να κερδίσουν την πεισμωμένη από τις δύο σερί εντός έδρας ήττες και με υψηλό βαθμολογικό κίνητρο Ρεάλ στο σπίτι της, μπορούν κάλλιστα να τα καταφέρουν και απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αν τελικά συναντηθούν τα μονοπάτια τους στα προημιτελικά, γιατί η άλωση της Μαδρίτης επιτρέπει φιλοδοξίες ακόμη και για καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έφερε το παιχνίδι στα δικά της μέτρα. Κατέβασε την ταχύτητα, έβαλε χαλινάρι στους Μαδριλένους που έψαχναν μάταια ευκαιρίες να τρέξουν και τις έβρισκαν μόνο μετά από κλεψίματα, έπαιξε καλή περιφερειακή άμυνα και επέβαλε το δικό της νόμο στο παρκέ. Αν έλειπαν τα πολλά λάθη και αρκετά φαλτσοσφυρίγματα που λίγο έλειψε να χαρίσουν στη Ρεάλ τη νίκη από τη γραμμή των βολών, η νίκη θα μπορούσε να έχει έρθει δίχως να πλησιάσουμε στην… Παρασκευή.

Ο Διαμαντίδης απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος πλέι μέικερ στην Ευρώπη εκθέτοντας τους γοργοπόδαρους μεν, αλλά επιπόλαιους και φτωχότερους σε μπασκετικό μυαλό περιφερειακούς της «βασίλισσας». Ο Τσαρτσαρής έκανε σαφές πως πολλές φορές η ευστροφία υπερέχει των αθλητικών προσόντων. Ο Ούκιτς ήταν ορθολογικός όταν έπρεπε και δικαιώθηκε στις λιγοστές στιγμές τρέλας (γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται) στο παιχνίδι του, ενώ ο Λάσμε έδωσε πολλές μάχες και κέρδισε τις περισσότερες.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Παναθηναϊκός να περιοριστεί στην τέταρτη θέση του ομίλου και να πέσει στα play offs πάνω στην Μπαρτσελόνα. Εμφανίσεις, ωστόσο, σαν κι αυτή στη Μαδρίτη κάνουν την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρωλίγκας να μη φαντάζει απροσπέλαστο εμπόδιο. Ένας τέτοιος Παναθηναϊκός, καλά διαβασμένος, απόλυτα προσηλωμένος στο πλάνο, στιβαρός στην άμυνα και αρκούντως αποτελεσματικός στην επίθεση, μπορεί-αν και αουτσάιντερ-να επαναλάβει τον προ διετίας άθλο. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: