Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Δούλεψε και για τους… από κάτω!

Από την αδιάφορη Ζαλγκίρις τη «βρήκε» η Εφές.

Δούλεψε και για τους… από κάτω
Οι Λιθουανοί επικράτησαν των Τούρκων με 79-71 στη «Ζαλγκίριο Αρίνα»,στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας, με τους παίκτες του Ζοάν Πλάθα να είναι μαθηματικά εκτός προημιτελικών από την προηγούμενη αγωνιστική και αυτούς του Οκτάι Μαχμούτι να απειλούνται, έστω και αν πρέπει να γίνουν πολλά, από ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκό στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης του γκρουπ, έχοντας ρεκόρ 9-3.

Πάντως, η «καταστροφή» για τους Τούρκους ήρθε στην τρίτη περίοδο, όταν δέχτηκαν ένα 14-1 επιμέρους σκορ και βρέθηκαν πίσω με -14, μην μπορώντας να επιστρέψουν στη συνέχεια, αφού μείωσαν μόνο μέχρι το -5, έχοντας τον έλεγχο στα δυο πρώτα δεκάλεπτα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 24 πόντους και Κουζμίνσκας με 15 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Λούκας με 14 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και δεν μπορούσε καμία να αποκτήσει ένα σταθερό προβάδισμα και να ξεφύγει στο σκορ, με τον Σαβάνοβιτς να δίνει ένα +3 δυο τρεις φορές στους Τούρκους, που ήταν η μόνη ομάδα που είχε ενδιαφέρον για το ματς. Ο Κουζμίνσκας έδωσε ένα +2 στους Λιθουανούς και ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς ένα +1 μετά το προβάδισμα που ξαναπήραν οι Τούρκοι, οι οποίοι με τον Φάρμαρ έφεραν τη διαφορά στο +3 και τον Σαβάνοβιτς στο +5. Ο διεθνής Σέρβος φόργουορντ κράτησε το +2 και το +4 για την Εφές μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έληξε στο +2 για τους φιλοξενούμενους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Τούρκοι κατάφεραν να αποκτήσουν ένα +5 και ένα +6, χάρη στην ευστοχία τους στις βολές που καλούνταν να εκτελέσουν. Ο Τουντσερί έφερε ένα +7 στο 5’.51’’, όμως ένα 5-0 σερί της Ζαλγκίρις, που είχε την υπεροχή σε δίποντα και τρίποντα, έφερε το -2, όμως ένα σερί 4-0 της Εφές έφερε το +6. Ο Σαβάνοβιτς κράτησε ένα +5, όμως ένα σερί 4-0 της Ζαλγκίρις έφερε το -1 και το τρίποντο του Ντέλας στα 30’’ έδωσε το +2 για τους Λιθουανούς στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Μέχρι το 7.27’, οι Λιθουανοί ολοκλήρωσαν ένα επιμέρους σκορ 20-2 και προηγήθηκαν με +14 των Τούρκων, έχοντας τον πλήρη έλεγχο σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και κορυφαίους τους Ντάριους Λαβρίνοβιτς και Κουζμίνσκας. Ο ένας εκ των δίδυμων αδελφών έκανε το 61-45 στο 5.43’’, με τους παίκτες του Ζοάν Πλάθα να διατηρούν ένα +13 και +15. Όμως, στο 63-50, οι Τούρκοι έκαναν ένα σερί 6-0 στο τελευταίο τετράλεπτο και μείωσαν στο -7 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου, χάρη στα πολλά ριμπάουντ που μάζεψαν σε εκείνο το διάστημα.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Λαφαγιέτ έφερε το +10 για τη Ζαλγκίρις, με τη διαφορά να ανεβοκατεβαίνει στο +7 με +10, χάρη στα καλύτερα ποσοστά των Λιθουανών στα σουτ. Οι απέλπιδες προσπάθειες των Τούρκων να μπουν στο παιχνίδι «σκόνταφτε» στην αδυναμία τους να μαζέψουν τα ριμπάουντ και στην αστοχία τους στα κρίσιμα σουτ και οι Ντάριους Λαβρίνοβιτς και Κουζμίνσκας «καθάρισαν» την αναμέτρηση.


Τα δεκάλεπτα: 25-27, 44-42, 63-56, 79-71

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: ΜακΓκραθ 5, Ντ. Λαβρίνοβιτς 24, Λιπκεβίτσιους 2, Γιαφτόκας 4, Ντέλας 4, Κουζμίνσκας 15, Λαφαγιέτ 6, Καουκένας 9, Φουτ 6, Κ. Λαβρίνοβιτς 4

ΕΦΕΣ: Μπάλμπαϊ 2, Φάρμαρ 12, Ερντέν 13, Τουντσερί 6, Σιπ 3, Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 11, Λούκας 14, Μπάρατς 6 πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: