Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ψηφίδης στο Metropolis: «Δε ζητιανέψαμε, κλείσαμε εμπορικές συμφωνίες»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για τη χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο «Κλεάθνης Βικελίδης» μεταξύ παλιών και νέων παραγόντων που έχουν διάθεση να συνδράμουν στην ομάδα μετά από πρόσκληση της διοίκησης. Τοποθετήθηκε ακόμα σε πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν το μέλλον του Άρη.


Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της «κίτρινης» ΠΑΕ:



Αρχικά αναφέρθηκε στο τι είπε στους προσκεκλημένους του στη χθεσινή συγκέντρωση και για το αν τους ενημέρωσε για την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ Άρης:

«Αυτό ετοιμάσαμε και αυτό παρουσιάσαμε. Εμείς αναλάβαμε σαν διοίκηση πρωτοδικείου στις 13/12 και συμπληρώσαμε του τρις μήνες και είχα εντολή από την ΚΜΑ και από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ να παρουσιάσουμε τα στοιχεία που βρήκαμε ανοιχτά στον κόσμο και σιγά-σιγά να κατανοηθεί στην οικογένεια του Άρη τι ακριβώς συμβαίνει στο οικονομικό και οργανωτικό πλαίσιο. Παράλληλα είναι και η στήριξη του αγωνιστικού πλαισίου από το οποίο περιμένουμε αρκετά πράγματα.

Αυτό που ήταν έκπληξη για όλη την Ελλάδα είναι ο ανταγωνισμός στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, δεν έχει ξανασυμβεί σε τέτοια ένταση, εφτά ομάδες να παλεύουν να μην είναι οι δύο που θα υποβιβαστούν. Είναι πιο ενδιαφέρουσα η μάχη στις κάτω θέσεις παρά στην κορυφή».


Για το κομμάτι του ανοίγματος που παρουσιάστηκε χθες και πόσο μεγαλύτερα είναι τελικά τα νούμερα απ' αυτά που περιμένανε:

«Μας προξένησε δυσάρεστη έκπληξη γιατί μέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε κάνει πιστεύαμε ότι οι ζημίες της ΠΑΕ Άρης δε θα υπερέβαιναν με τίποτα τα 22-23 εκατ. ευρώ. Όταν συγκέντρωσα τα στοιχεία και τα παρουσίασα δυσαρεστηθήκαμε γιατί όταν έχεις μια αύξηση των υπολογισμών σου κατά 50% σε βγάζει από οποιαδήποτε σκέψη. Παρόλα αυτά συγκεντρωθήκαμε άμεσα και συναντήσαμε τον κ. Ξανθό αλλά και τον κ. Ιωαννίδη και τους παρουσιάσαμε το πρόβλημα σαν διοίκηση πρωτοδικείου, αποφασίσαμε μαζί ότι θα παλέψουμε για τη συντήρηση και τη διατήρηση της ΠΑΕ Άρης και του ποδοσφαιρικού τμήματος γιατί πλησιάζουν τα 100 χρόνια του Άρη μας τα οποία πρέπει να τον βρούνε στη Σούπερ Λιγκ».


Για το γεγονός ότι χθες το βράδυ ειπώθηκε στους ανθρώπους που υποδέχτηκε στη συγκέντρωση ότι χρειάζονται 60.000 ευρώ μέχρι την Τρίτη για να μπορέσει να βγει η χρονιά:

«Έχει κατανοηθεί λάθος. Οι ανάγκες μέχρι την Τρίτη είναι του ύψους των 60.000 ευρώ, γιατί έχουμε περάσει σε πληρωμές λογαριασμών με παλιούς ποδοσφαιριστές. Ο όμιλος είπε ότι οι ανάγκες μέχρι την Τρίτη είναι του ύψους των 60.000 ευρώ. Δεν εννοούμε ότι θέλουμε 60.000 ευρώ για να βγάλουμε τη σεζόν. Χρειάζονται σαφώς πολύ περισσότερα».


Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χθεσινή παρουσία του κόσμου και το πώς εξελίχθηκε η βραδιά. Δεν περίμενα μέσα σ΄ αυτή την ύφεση που υπάρχει σε όλους μας να κλείσουμε εφτά σουίτες για την επόμενη σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι Αρειανοί που ήρθαν συμμετείχαν σωστά στην εκδήλωση και μας βοηθάνε. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί πήγαν πάρα πολύ καλά τα πράγματα».


Για τους πρώην παράγοντες που έλειψαν από τη συγκέντρωση:

«Η περίοδο αυτή της ύφεσης πιστεύω ότι έχει αναγκάσει πάρα πολλούς ανθρώπους να αλλάξουν τη θέση τους και προς τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και προς τα αθλήματα γενικά που κάποτε υποστήριζαν. Δεν παρεξηγώ κανέναν που έλειψε, χάρηκα με αυτούς που ήρθαν και μ' αυτούς προχωράμε και πάμε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του Άρη».


Για το ότι με αυτά που συνέβησαν χθες το βράδυ συγκεντρώνεται ένα ποσό κοντά στις 20.000 ευρώ:

«Οι σουίτες που κλείσαμε χθες το βράδυ στοίχισαν 146.000 ευρώ και άμα τους ζητήσω αύριο περισσότερο θα είναι κοντά μου. Οι 20.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν ήταν οι προκαταβολές, τα χρήματα που μαζεύτηκαν εκείνη τη στιγμή. Υπήρξε ειδική συμφωνία για την κάθε σουίτα που υπέγραψε ο καθένας. Οι πωλήσεις των σουιτών φτάσανε τις 146.000 ευρώ».


Για το αν ο Άρης λειτουργώντας με αυτόν τον τρόπο και ψάχνοντας κάθε πιθανότητα που έχει, είτε για να συγκεντρώσει χρήματα, είτε για να συγκεντρώσει ηθική βοήθεια καταφέρει να σώσει τελικά την παρτίδα:

«Εμείς δε βγήκαμε χθες για να πούμε στους φίλους του Άρη να μας δώσουν ότι μπορούν σε στιλ να ζητιανέψουμε. Είχαμε εμπορικά πακέτα και προσπαθήσαμε να πουλήσουμε κομμάτια εμπορικά του Άρη. Μένω πολύ ευχαριστημένος γιατί εγώ ήρθα το Δεκέμβρη και βρήκα τρεις σουίτες πουλημένες και από μια τέταρτη πήρα το 50%, δεν υπήρχαν άλλα χρήματα, 3,5 σουίτες ήταν από τις 15. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί χθες έκλεισα 7. Ζητήσαμε μια προκαταβολή όχι μικρότερη του 30% για κάθε σουίτα».


Για το πώς μπορεί να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα του Άρη:

«Έχουμε κάνει όλες τις αναλύσεις και έχουμε βγάλει όλο το πρόγραμμα από εδώ και πέρα. Τα βασικά στοιχεία τα οποία βρήκαμε και αναλύσαμε είναι τρία. Οι οφειλές του Άρη προς το κράτος και το ΙΚΑ, οι οφειλές προς τους ξένους παίκτες που βρήκαμε 40 υποθέσεις ανοικτές και τις βάζουμε σε έναν δρόμο. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στον Αρειανό κόσμο ότι δρομολογήθηκαν όλα και πάνε καλά. Στις 12/4 έχουμε τη δίκη του άρθρου 99 θέλω να πω ότι είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, πάνε όλα κατ' ευχήν.

Έχουμε βγάλει ένα τετραετές πρόγραμμα όπου θα περάσουν δόσεις οι οποίες είναι εφικτές για να διαχειριστεί οποιαδήποτε διοίκηση την επόμενη τετραετία, από εκεί και πέρα θα γίνεται πιο εύκολο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια».


Για το αν αυτό το πλάνο παρουσιάστηκε χθες στους καλεσμένους:

«Βεβαίως, παρουσιάσαμε και τα ποσά».


Για τα έσοδα και τα έξοδα που θα έχει η ΠΑΕ μέσω αυτού του προγραμματισμού:

«Η διαχείριση του Άρη αυτή την περίοδο είναι περίπου στα 5 - 5,5 εκατ. ευρώ. Τα σίγουρα έξοδα τα οποία παρουσιάσαμε και χθες (μαζί με τις οφειλές στο κράτος, τους ξένους ποδοσφαιριστές και οτιδήποτε άλλο) είναι 3,3 εκατ. ευρώ».


Για το αν τα 2 εκατ. ευρώ που περισσεύουν φτάνουν ώστε να υπάρχει μια δυνατή ομάδα που να μην είναι σε περιπέτειες όπως φέτος:

«Είναι λίγα, έχουμε όμως μπροστά μας τα 100 χρόνια του Άρη και με ένα εμπορικό τμήμα σε μια ανώνυμη εταιρία τέτοιου ύψους σαν τον Άρη μπορεί να τα διπλασιάσει ώστε να έχει ένα καλύτερο μπάτζετ για του χρόνου».


Τέλος, για το λόγο που έγινε το ξεκαθάρισμα στην ΠΑΕ και την περίπτωση να αποκτηθεί το πλειοψηφικό πακέτο του Άρη:

«Αυτό το ξεκαθάρισμα που δημιουργήσαμε αυτό το τρίμηνο είναι μια προσπάθεια μήπως μπορέσουμε να βρούμε κάποιον που θα ήθελε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο του Άρη. Αυτός θα πρέπει να γνωρίζει με τι έχει να κάνει, δεν μπορείς να του πεις ότι είναι διαλυμένο το λογιστικό και ότι δεν είναι τακτοποιημένες όλες οι εκκρεμότητες. Εμείς θα το τακτοποιήσουμε αυτό το επόμενο διάστημα, έχουμε βάλει χρονοδιάγραμμα και θα τελειώσουμε με αυτά τα πράγματα. Σας υπόσχομαι ότι θα είναι όλα έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση, σε οποιοδήποτε πλειοψηφικό πακέτο θα θέλει να αγοραστεί. Θέλει νοικοκυριό και εμείς το νοικοκυρέψαμε το πράγμα και θα το πάμε ακόμα καλύτερα». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: