Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Aνησυχίες και όχι δικαιολογίες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου και τις πραγματικές ανησυχίες που έχει για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Tα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στην «Πράσινη» δείχνουν, ότι αν μη τι άλλο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανησυχεί και για την αντιμετώπιση της διαφθοράς , αλλά και για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Και όταν αυτά τα δηλώνει ένας γνωστός επιχειρηματίας σίγουρα έχουν μία βαρύνουσα σημασία.
Μπορεί κάποιοι να πουν , ότι ο Αλαφούζος μίλησε για την διαφθορά και για την οικονομία, για να δικαιολογηθεί αν δεν κάνει τις μεταγραφές, που πρέπει. Δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο σκοπός του . Πιστεύω, ότι πραγματικά ανησυχεί με τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Απ’ότι καταλαβαίνω ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανησυχεί ακόμα και για ένα οικονομικό κραχ της χώρας σύντομα, που θα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο φυσικά και αυτούς, που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο Αλαφούζος πιστεύει, ότι είναι δύσκολη η κατάσταση και δεν το λέει τυχαία.
Υπάρχουν επαφές με ξένους παίκτες, που δείχνουν αρνητικοί να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα, λόγω της αβεβαιότητας, που υπάρχει. Το δεύτερο θέμα, που πραγματικά ανησυχεί τον Αλαφούζο είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και το λένε όλοι, όσοι παρακολουθούν το ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση και συνεχίσει η σήψη να τρώει τα σωθικά του ποδοσφαίρου και η Μπαρτσελόνα δύσκολα θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Με αυτή την έννοια , αν το νέο πρωτάθλημα αρχίσει με αυτές τις συνθήκες όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και οι άλλες ομάδες δεν έχουν καμία τύχη να πάρουν το πρωτάθλημα από τον σημερινό πρωταθλητή.
Με αυτά και με αυτά νομίζω, ότι οι δηλώσεις του Αλαφούζου εκφράζουν αυτά, που πραγματικά έχει στο μυαλό του και τα εξωτερίκευσε. Ειδικά στο θέμα της διαφθοράς έχει πιέσει πολύ ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Η παρούσα κυβέρνηση έχει δείξει μία πρόθεση, αλλά άλλο η πρόθεση , άλλο η πράξη. Στην πράξη όλα κρίνονται. Και μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως ήταν τα πράγματα έτσι είναι. Αν αλλάξουν τότε θα κάνουμε άλλη κουβέντα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: