Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Έτσι θα σταματήσει τον Σπανούλη η Μπαρτσελόνα!! (vid)

Το Νο.1 ζήτημα για την άμυνα της Μπαρτσελόνα είναι πως θα καταφέρει να περιορίσει τον Βασίλη Σπανούλη. Θα τα καταφέρει;
Όταν καλείσαι ν' αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό, είναι δεδομένο πως η προσοχή σου θα είναι στραμμένη στον Βασίλη Σπανούλη. Η απόδοση του φυσικού ηγέτη της ομάδας του Πειραιά αποτελεί βαρόμετρο και το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα.
Ενόψει του Game 1 (20:00/Novasports 3) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μπαρτσελόνα, η καταλανική Sport ζήτησε από τον coach Πίτι Ουρτάδο να κάνει ανάλυση σχετικά με το πως οι “μπλαουγκράνα” θα μπορέσουν να σταματήσουν τον Kill Bill,
Το δημοσίευμα της καταλανικής Sport με την ανάλυση του coach Πίτι Ουρτάδο:
«Τέτοιοι τύποι παικτών δεν εξαρτώνται τόσο πολύ από τον αντίπαλό, όσο από τον εαυτό τους. Οι καλύτεροι αμυντικοί που μάρκαραν, άλλωστε, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Τόνο Κούκοτς, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τον Βασίλη Σπανούλη έχουν υποστεί ή υποφέρουν ακόμη είτε από σημαντικούς τραυματισμούς, είτε από σωματική φθορά που συμβαίνει όσο περνούν τα χρόνια.
Με βάση αυτό το γεγονός, εμείς οι προπονητές προσπαθούμε να δουλέψουμε, ώστε αυτοί οι παίκτες να ευεργετήσουν το λιγότερο δυνατόν τους συμπαίκτες τους (το ότι μπορεί ο «αστέρας» να σκοράρει πολλούς πόντους, δεν μπορεί να εγγυηθεί την νίκη στην ομάδα του) και να μειωθούν τα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς. Και όλα αυτά, αν κρίνουμε από το ότι πολλές μπάλες περνούν από τα χέρια τους.
Ο Σπανούλης προέρχεται από έναν τραυματισμό και αποτελεί μυστήριο το πώς θα εμφανιστεί στο παρκέ, είναι προφανές ότι πρέπει να βάλουμε τους εαυτούς μας στην χειρότερη (ή την καλύτερη) περίπτωση, βασισμένοι στην νοοτροπία ότι κάθε χρόνο, ο συγκεκριμένος παίκτης περιμένει πάντα αυτές τις στιγμές των playoffs της Ευρωλίγκας (που είναι, άλλωστε, η αγαπημένη του διοργάνωση), για να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε απέναντί του.
Για να «φρεσκάρουμε» τη μνήμη μας, την περασμένη σεζόν ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός δεν πέρασαν τη συγκεκριμένη φάση για πρώτη φορά, ύστερα από τρία χρόνια, αλλά αποκλείστηκαν στο πέμπτο παιχνίδι κόντρα στην ομάδα που ήταν το μεγάλο φαβορί, βάσει της απόδοσής της στην πρώτη φάση των ομίλων και το TOP16, δηλαδή η Ρεάλ Μαδρίτης του Μίροτιτς και της υπόλοιπης παρέας.
Για το λόγοαυτό, το να μειωθεί η απόδοσή του μπορεί να πραγματοποιηθεί, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, και συγκεκριμένα σε δύο πρακτικές. Στις επιθέσεις της Μπαρτσελόνα, όταν παίζει άμυνα στους εκτελεστές της (Ναβάρο ή Όλεσον), να δουλέψει ώστε να ταλαιπωρηθεί στο μαρκάρισμά τους, περνώντας από πολλά σκριν, και να ξοδέψει πολλή ενέργεια. Και όταν αμύνεται η Μπαρτσελόνα, έχει πάλι να κάνει με το να περάσει από πολλά σκριν που θα κάνουν οι συμπαίκτες του, για να πάρει την μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο, και με την φυσική κούραση που θα έχει υποστεί, θα παραλάβει την μπάλα με το μεγαλύτερο χρόνο να έχει περάσει (το ρολόι των 24 δευτερολέπτων θα έχει προχωρήσει αρκετά), και με τον παίκτη του κολλημένο πάνω του.
Τις υπόλοιπες τεχνικές και τακτικές καταστάσεις που προτείνουμε για την αντιμετώπιση του Σπανούλη, θα τις δείτε στο βίντεο που ακολουθεί και είμαστε σίγουροι πως αυτή η ανάλυση θα σας εκπλήξει, βλέποντας μία εικόνα που δεν έχετε δει νωρίτερα».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: