Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Πάτσης: «Βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την δημοσιοποίηση του πορίσματος Πούλιου για την υπόθεση των στημένων αγώνων: «Δεν μου κάνει έκπληξη ή εντύπωση. Μένει, πλέον, να δούμε την απόφαση του συμβουλίου εφετών για το ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη. Είναι, απλά, μια ένδειξη ότι τα πράγματα προχωρούν. Η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα, ώστε οι εμπλεκόμενοι ή να αποδοθούν καθαροί ή να σταματήσουν από το ποδόσφαιρο. Πολλοί εξ αυτών ακόμη και σήμερα κατέχουν θέσεις στο ποδόσφαιρο. Είναι μια βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου. Βλέπω παίκτες και προπονητές που βαρύνονται με βαριές κατηγορίες».

Για το αν θα έπρεπε όλοι αυτοί να έχουν παραιτηθεί μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση: «Κανονικά δεν θα έπρεπε κανείς εξ αυτών να βρίσκεται στο χώρο. Αν κατηγορείσαι με κακουργηματικές ή πλημμεληματικές κατηγορίες δεν μπορείς να λειτουργείς μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Δεν μπορεί να είσαι πρόεδρος ή να έχεις μια θέση κάπου και να βαρύνεσαι με κατηγορίες. Υπάρχει τεράστιος βαθμός επικινδυνότητας αν είναι όντως ένοχοι. Επίσης, αν υπάρχουν υποψίες και ο φίλαθλος το διαβάζει αυτό, το μεγαλοποιεί. Δεν μπορεί αν λειτουργήσει το ποδόσφαιρο με υποψίες».

Για την αγωγή εις βάρος του από 16 πρώην παίκτες της Νίκης Βόλου: «Είναι ένας δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη που το κινεί όλο αυτό και ψάχνει να βρει δημοσιότητα κυνηγώντας τον Πάτση. Τα νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Στις Ανώνυμες Εταιρείες δεν γίνονται αγωγές ατομικά κατά μετόχων. Όταν έπεσε η ΑΕΚ, ο Άρης ή η Λάρισα δεν θυμάμαι να υπήρξαν αγωγές κατά φυσικών προσώπων. Αυτό είναι μια σαχλαμάρα ενός δικηγόρου που θέλει να αποκτήσει πελατεία. Δεν με απασχολεί το θέμα, δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι εις βάρος μου».

Για τους ποδοσφαιριστές που χάνουν τα λεφτά τους: «Δεν διαφωνώ μαζί σας. Πρέπει να υπάρχουν αυστηρές τιμωρίες για τις ομάδες. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα δεν μπορείς μέσα σε έξι μήνες να ανεβαίνεις και όλα καλά. Αυτήν την στιγμή υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που ευνοεί τις μεγάλες ομάδες. Ας ξεκινήσουμε με τις μεγάλες ομάδες και μετά πάμε στις μικρές. Συζητούν τώρα να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και όποια ομάδα πέσει να πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνει τρία χρόνια στο ερασιτεχνικό. Δεν μπορεί μια μεγάλη ομάδα να πέφτει και να ανεβαίνει σε έξι μήνες και οι μικρές όχι. Αλλά δυστυχώς στην κοινωνία μας ισχύει ο κανόνας του ισχυρού».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: