Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

NBA… ημέρα κρίσης!!


Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Πέμπτης και το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει όλα τα σενάρια και τα πιθανά ζευγάρια στον πρώτο γύρο των play offs.

NBA… ημέρα κρίσης

Μέχρι στιγμής οκτώ από τις δεκαέξι ομάδες γνωρίζουν ήδη την κατάταξή τους, ενώ μόλις ένα ζευγάρι είναι «ξεκάθαρο», αυτό των Καβαλίερς με τους Σέλτικς. Από την Ανατολή, σίγουρα πρώτοι είναι οι Χοκς δεύτεροι οι Καβαλίερς, πέμπτοι οι Γουίζαρντς, έκτοι οι Μπακς και έβδομοι οι Σέλτικς, ενώ από τη Δύση πρώτοι είναι οι Γουόριορς, έκτοι οι Μπλέιζερς και έβδομοι οι Μάβερικς.

Όσον αφορά στις εκκρεμότητες; Η πρώτη αφορά τις θέσεις 3-4 στην Ανατολή, τις οποίες διεκδικούν Μπουλς (49-32) και Ράπτορς (48-33). Οι «ταύροι» έχουν το πάνω χέρι, καθώς με νίκη επί των Χοκς στο Σικάγο θα είναι τρίτοι, όπως και αν οι Ράπτορς δεν νικήσουν τους Χόρνετς στο Τορόντο. Ο μόνος τρόπος να είναι τρίτοι οι Ράπτορς, είναι με νίκη δική τους και ήττα των Μπουλς. Ο τρίτος θα αναμετρηθεί με τους Μπακς και ο τέταρτος με τους Γουίζαρντς.

Η δεύτερη αφορά στο όγδοο και τελευταίο εισιτήριο στην Ανατολή, για το οποίο ερίζουν Πέισερς (38-43) και Νετς (37-44). Οι πρώτοι προκρίνονται με νίκη στο Μέμφις επί των Γκρίζλις ή αν οι Νετς δεν νικήσουν το Ορλάντο στο Μπρούκλιν. Το μόνο σενάριο που δίνει το εισιτήριο στους Νετς, είναι να νικήσουν το Ορλάντο και να ηττηθούν οι Πέισερς στο Μέμφις. Ο όγδοος θα βρει στο δρόμο του τους Χοκς και ο ένατος θα πάει… σπίτι του.

Αντίστοιχη μάχη γίνεται και για το τελευταίο εισιτήριο από τη Δύση, το οποίο διεκδικούν Πέλικανς (44-37) και Θάντερ (44-37). Οι Πέλικανς είναι όγδοοι με νίκη επί των Σπερς στη Νέα Ορλεάνη η αν η Θάντερ χάσει στη Μινεσότα από τους Τίμπεργουλβς. Η ομάδα της Οκλαχόμα βγαίνει κερδισμένη μόνο με νίκη επί των «λύκων» και επικράτηση των πρωταθλητών. Η ομάδα που θα προκριθεί θα πέσει πάνω στους Γουόριορς.

Η τελευταία και… μεγαλύτερη εκκρεμότητα έχει να κάνει με την κατάταξη στις θέσεις 2-3 και 5-6 της Δύσης. Όλα θα απλοποιηθούν αν οι Σπερς (55-26) περάσουν νικηφόρα από τη Νέα Ορλεάνη εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση και το ραντεβού με τους Μάβερικς στον πρώτο γύρο. Αν όμως τα «σπιρούνια» χάσουν και οι Ρόκετς (55-26) νικήσουν τους αδιάφορους Τζαζ στο Χιούστον, τότε η ομάδα του Κώστα Παπανικολάου θα είναι δεύτεροι και οι Σπερς θα κατρακυλήσουν έκτοι! Οι Κλίπερς, που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο (56-26) δεν μπορούν να πέσουν κάτω από τρίτοι και θα είναι δεύτεροι μόνο εφόσον ηττηθούν Σπερς και Ρόκετς ταυτόχρονα. Οι Γκρίζλις (54-27) δεν θα αποφύγουν την έκτη θέση εκτός κι αν νικήσουν τους Πέισερς στο Μέμφις και οι Ρόκετς χάσουν από τους Τζαζ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: