Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πρόσωπο της ημέρας: Αλέξανδρος Τζιόλης

http://www.sport24.gr/ast/cov/68/681999_b.jpgΟ Αλέξανδρος Τζιόλης έδωσε απαντήσεις στους επικριτές τους, στους "καλοπροαίρετους" και πάνω από όλα στον εαυτό του. Ο Τζιόλης ήταν με διαφορά το πρόσωπο της ημέρας που σημαδεύτηκε με μια σπουδαία νίκη για την Εθνική Ελλάδας. Το Μουντιάλ της Αφρικής μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως το τουρνουά των συναισθημάτων, όσον αφορά την Ελλάδα, αφού από εκεί που όλοι μας ρίξαμε στα τάρταρα την Εθνική μας ομάδα, μέσα σε ένα παιχνίδι την ανεβάσαμε και πάλι στην κορυφή του Ολύμπου.

Ένας ποδοσφαιριστής παρόλα αυτά ξεχώρισε από το πρώτο κιόλας ματς και έδειξε σε όλους πως δεν πήγε στην Νότιο Αφρική για διακοπές, και ούτε περίμενε να ξυπνήσει ο εγωισμός του από την σκληρή κριτική για να αποδώσει.

Ο λόγος για τον 25χρονο αμυντικό μέσο της Σιένα Αλέξανδρο Τζιόλη, που με το καλημέρα πήρε την Ελλάδα από το χεράκι και την οδηγεί σε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές (αν ολοκληρωθεί με πρόκριση στην επόμενη φάση) στην ιστορία του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Στο παιχνίδι με την Κορέα ο Τζιόλης ήταν ο μόνος στα χαφ που πάλευε και μάρκαρε σε όλο το γήπεδο (μέχρι να μπει ο Πατσατζόγλου), ενώ στον αγώνα με την Νιγηρία πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.

Κατάπιε ατελείωτα χιλιόμετρα, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και στο τέλος από το δικό του σουτ προήλθε το νικητήριο γκολ του εξαιρετικού επίσης Βασίλη Τοροσίδη.

Όπως και στην Πορτογαλία, έτσι και στην Νότιο Αφρική, οι Έλληνες έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα όταν βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους. Μακριά από την μιζέρια και την “καλοπροαίρετη” κριτική που στάζει δηλητήριο.
Ένα εκπληκτικό βίντεο με τη νίκη της Ελλάδας επί της Νιγηρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: