Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Έτσι την πατάει ο Ολυμπιακός!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο www.sport-fm.gr ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη!

Έτσι την πατάει ο Ολυμπιακός!
• Είναι ξεκάθαρα πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ, σε σχέση με εκείνο στην Ξάνθη! Δεν το συζητάω καν!

• Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός είχε πάει συγκεντρωμένος, με το σκεπτικό ότι παίζει ένα παιχνίδι που κρίνει πολλά στην μάχη του τίτλου και προερχόμενος από το 0-3 από την Μπάγερν, άρα έψαχνε κι αντίδραση.

• Τώρα, ο Ολυμπιακός θα είναι αποκλειστικά αφοσιωμένος στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, τρεις ημέρες πριν τον αγώνα του με την Άρσεναλ στο Λονδίνο; Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει αψήφιστα το ματς στην Ξάνθη. Μακάρι να συμβεί το ίδιο και σήμερα!

• Γιατί ο ΠΑΣ είναι η ομάδα που έχει δυσκολέψει περισσότερο από κάθε άλλη τον Ολυμπιακό την τελευταία διετία! 3-2 και 2-2 στο Καραϊσκάκη, 0-2 και 1-3 στα Γιάννινα! Άλλωστε, είναι η τελευταία ομάδα που δεν έχασε στον Πειραιά για το ελληνικό πρωτάθλημα, τον περασμένο Δεκέμβριο!

• Υπάρχει ένα ντεζαβαντάζ του ΠΑΣ για απόψε, αφού έπαιξε Τετάρτη (1-0 εντός έδρας τον Ατρόμητο), ενώ ο Ολυμπιακός είχε πάει στην Θράκη μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη, από την άλλη όμως ο ΠΑΣ κατεβαίνει πάνοπλος όσο ποτέ από την έναρξη της σεζόν, ο δε Ολυμπιακός δεν θα έχει τρεις βασικούς (Ομάρ, Ντα Κόστα, Τσόρι), αλλά και τους Μπουχαλάκη, Μανιάτη, Φουστέρ.

• Το μεγάλο πλεονέκτημα, όμως, του ΠΑΣ έναντι νομίζω κάθε αντιπάλου του (!), είναι ότι πρόκειται για μία ίδια ομάδα σχεδόν τρία χρόνια! Κάτι που δεν το βρίσκεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και του έχει εξασφαλίσει τρομερή χημεία.

• Ένας ΠΑΣ που να θυμίσω ότι πέρσι δεν ήταν αήττητος μόνο στα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, αλλά και σε εκείνα με τον ΠΑΟΚ (3-0 μέσα κι 1-1 έξω και για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο) και με τον Παναθηναϊκό (0-0 εντός έδρας), ενώ και φέτος κέρδισε στα Γιάννινα τον ΠΑΟΚ κι όλοι είδαμε με τι διαιτησία έχασε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

• Και ξέρετε ποιο είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΣ και πως την πατάει συνεχώς ο Ολυμπιακός με αυτή την ομάδα; Μπαίνει ο ΠΑΣ με πατημένο το γκάζι και τον αιφνιδιάζει. Προηγείται στο σκορ και μετά παίζουν κι οι 11 πίσω από την μπάλα! Και μετά ποτέ δεν είναι εύκολο να σπάσεις μία τέτοια άμυνα. Άσε που δεν μπορείς να πας στο φουλ επίθεση, γιατί ο ΠΑΣ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στις αντεπιθέσεις.

• Να υπενθυμίσω: πέρσι στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός 3-1 το σκορ ήταν 1-0 στο 31’ και στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2 (πάλι παραμονές αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ) το σκορ ήταν 0-1 στο 23’. Και πρόπερσι στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-0 το σκορ ήταν 2-0 στο 14’ !(!!) και στο Ολυμπιακός-Γιάννινα 3-2 το σκορ ήταν 0-1 στο 11’…

• Γενικά όμως ο ΠΑΣ έχει πολύ καλή ψυχολογία ακόμη κι όταν έρχεται στο Καραϊσκάκη να παίξει με τον Ολυμπιακό, από τότε, το 2008, που τον είχε αποκλείσει από το Κύπελλο ως ομάδα μάλιστα της Β΄ Εθνικής, σε διπλούς αγώνες και με ένα γκολ στην παράταση μέσα στον Πειραιά! Να θυμίσω κι άλλο ένα Ολυμπιακός-ΠΑΣ 2-2 το 2010, με δύο αυτογκόλ των Αβραάμ και Μέλμπεργκ!

• Είναι ένα περίεργο πράγμα: δεν τον «έχει» ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ, όλο του βγαίνουν αναποδιές στα μεταξύ τους παιχνίδια! Ακόμη και όταν προηγείται ο Ολυμπιακός στο σκορ μέσα στο παιχνίδι, ο ΠΑΣ τον βασανίζει ως το 93’ μέσα στο Καραϊσκάκη! Πέρσι τα Γιάννινα είχαν ισοφαρίσει 2-2 στο 88’ και πρόπερσι είχαν μειώσει σε 2-3 στο 87’!!!

• Μην έχει κανείς αμφιβολία για το κατά πόσο ο ΠΑΣ, μία ομάδα που το καλοκαίρι σώθηκε οικονομικά από τα λεφτά που του έδωσε ο ΠΑΟΚ για να πάρει Κοροβέση και Χαρίση (παίκτες που δεν τους βάζει ούτε στην 18άδα του), θα το πάει στο 110% για να σταματήσει σήμερα τον Ολυμπιακό.

• Πιστεύω ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού αν σε δύο-τρία ματς, εκτός των ντέρμπι, πρέπει να υποστηρίξουν την ομάδα τους μέσα στη σεζόν, το πρώτο είναι το αποψινό. Οι καιρικές συνθήκες, βέβαια, δεν...βοηθάνε κι αυτό το καταλαβαίνω. Πάντως, αν δικαιωθούν οι προβλέψεις δεν θα έχει βροχή το βράδυ στο Φάληρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: