Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η «καμπάνα» και το… καμπανάκι!!

Ακριβά θα πληρώσει άλλη μία φορά ο Παναθηναϊκός τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο με την Γκαμπάλα, την ώρα που η διοίκηση στέλνει μήνυμα στους οργανωμένους εν όψει των ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Η «καμπάνα» και το… καμπανάκι
Μέρος της τιμωρίας που επιβλήθηκε από την UEFA στον Παναθηναϊκό για όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Γκαμπάλα γνωστοποιήθηκε χθες, όμως σήμερα μερίδα του Τύπου αναφέρει αναλυτικά την ποινή του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, στους «πράσινους» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 70 χιλιάδων ευρώ και παράλληλα η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας έδωσε μία τελευταία προειδοποίηση στο «τριφύλλι» με διετή αναστολή. Δηλαδή, η ομάδα θα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση για τις σεζόν 2016/17 και 2017/18.

Αυτό σημαίνει πως αν συμβεί το παραμικρό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού σε αυτές τις δύο αγωνιστικές περιόδους, τότε η αναστολή θα παύσει να ισχύει και θα επιβληθεί ποινή αποκλεισμού της έδρας στον σύλλογο για τουλάχιστον μία αγωνιστική.

Οι πέντε κατηγορίες που συντάχθηκαν με βάση την έκθεση του παρατηρητή και βασίστηκαν στο άρθρο 16, παρ.2 του πειθαρχικού κώδικα είναι:

1. Παράνομο πανό (σ.σ: αφορά τα πανό που σηκώθηκαν κατά της UEFA και του προέδρου της Μισέλ Πλατινί)
2. Άναμμα πυρσών
3. Ρίψη αντικειμένων
4. Είσοδος στον αγωνιστικό χώρο από οπαδούς (σ.σ: εισβολή μικρής μερίδας του κόσμου στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα)
5. Ανεπαρκής οργάνωση του αγώνα

Ωστόσο, η διοίκηση στέλνει μήνυμα στον κόσμο εν όψει των ντέρμπι που ακολουθούν στη Λεωφόρο με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ζητώντας «να μη δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα, διότι ακολουθούν ντέρμπι και θέλουμε τη Λεωφόρο γεμάτη. Θα ψάχνουν αφορμή για να μας τιμωρήσουν την έδρα. Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας, για να περιφρουρήσετε την τάξη».

Άλλωστε, πλέον οι τιμωρίες στη Σούπερ Λίγκα είναι πιο αυστηρές – με το νέο νόμο Κοντονή – και στην «πράσινη» ΠΑΕ θα ήθελαν να αποφύγουν μία τέτοια ποινή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: