Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Πλατινί: «Τα λεφτά του Μπλάτερ ήταν για δουλειά που έκανα για τη FIFA»

Θέση για την ανάμειξή του στο θέμα των ερευνών για τον Σεπ Μπλάτερ πήρε ο Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος ξεκαθάρισε ότι η αμοιβή των 1,8 εκατ. ευρώ που έλαβε από τον Ελβετό αφορούσε δουλειά του για τη FIFA.

Πλατινί: «Τα λεφτά του Μπλάτερ ήταν για δουλειά που έκανα για τη FIFA»
Με ψύχραιμο τρόπο αντιμετώπισε (τουλάχιστον δημοσίως) ο Μισέλ Πλατινί την ανάμειξή του στο θέμα των ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί στον Σεπ Μπλάτερ.

Ανάμεσα σε άλλα, εξετάζονται στοιχεία για συναλλαγή του πρώην πρόεδρου της FIFA με τον Γάλλο που αφορά πληρωμή 1,8 εκατ. ευρώ και καθιστά τον Μπλάτερ ύποπτο για «απιστία σε υπόθεση πληρωμής».

Ο ίδιος ο Πλατινί ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και αφού εξήγησε ότι η συγκεκριμένη αμοιβή αφορούσε δουλειά που είχε κάνει για τη FIFA, τόνισε ότι ήδη έχει θέσει τα στοιχεία στη διάθεση των Αρχών.


Αναλυτικά η δήλωση Πλατινί

«Σε σχέση με την πληρωμή, θα ήθελα να πω ότι αυτή η αμοιβή αφορά σε δουλειά που έκανα για τη FIFA και είμαι χαρούμενος που ξεκαθάρισα τα συγκεκριμένα ερωτήματα με τις Αρχές. Οι Ελβετικές Αρχές με ρώτησαν για κάποια ζητήματα που σχετίζονται με την έρευνα για τη FIFA που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πάντα ήμουν ανοιχτός στους επίσημους οργανισμούς και τις Αρχές. Το έκανα σαφές λοιπόν και στις ελβετικές ότι απ’ τη στιγμή που έχω ζήσει στη χώρα θα είμαι διαθέσιμος να μιλήσω μαζί τους κάθε στιγμή και να διευκρινίσω κάθε θέμα που σχετίζεται με τις συγκεκριμένες έρευνες»
. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: