Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ο Θηλυκός Μήτρογλου

Η 17χρονη Κατερίνα μόλις είχε επιστρέψει από την προπόνηση με την ποδοσφαιρική ομάδα GSV Μόερς, στην οποία αγωνίζεται και άκουγε με την έκπληξη διάστικτη στα μάτια της, ότι μόλις κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας κάτω των 17 ετών.

Το βλέμμα της πρέπει να έμοιαζε σαν αυτό του γείτονα της στο Κρέφελντ, του Κώστα Μήτρογλου, όταν πληροφορήθηκε ότι κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική νέων από τον Νίκο Νίοπλια, πριν από περίπου 4 χρόνια.

Οι βίοι τους μοιάζουν παράλληλοι αν και ο κόσμοι τους απέχουν αισθητά. Αναθρεμμένοι και οι δύο στην Γερμανία, με απαρασάλευτο πάθος για το ποδόσφαιρο και οικογενειακούς δεσμούς, η Κατερίνα έχει την ατυχία να διαπρέπει σε ένα ανδρικό άθλημα, που αφήνει ελάχιστα περιθώρια εξέλιξης στις γυναίκες.

Στα 17 της έχει φτάσει να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της GSV Μόερς(ομάδα της τρίτης κατηγορίας) ως επιθετικός και να δομεί προσεκτικά την φήμη της ως ο… «Θηλυκός Μήτρογλου».

Στις 5 Απριλίου θα αφιχθεί στην Θεσσαλονίκη και κατόπιν θα ενταχθεί στην εθνική ομάδα κάτω των 17 στον Βόλο ελπίζοντας να επιλύσει την πρωταρχική της απορία.

"Δεν μπορώ να καταλάβω πως με ανακάλυψαν. Κάποιος ίσως να με παρακολούθησε στις διακοπές μου να παίζω ποδόσφαιρο και να ρώτησε για εμένα ή ίσως με είδαν σε κάποιο εκτός έδρας ματς. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω", λέει η ενθουσιασμένη «Κάτι», όπως είναι το παρανόμι της στην GSV Mοερς.

Παρότι η Κατερίνα γνωρίζει ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πραγματοποιεί ακόμη νωχελικά βήματα δεν περίμενε ότι θα της ζητηθεί να έλθει στην πατρίδα της ιδίοις εξόδοις για να εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα.

Γεγονός που δεν προξένησε έκπληξη στον πατέρα του Κώστα Μήτρογλου, Γιώργο, όταν το πληροφορήθηκε από την οικογένεια Κυριάκη.

"Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο για εμάς. Το πρώτο ταξίδι για συμμετοχή σε παιχνίδι εθνικής ομάδας πρέπει να το πληρώσεις από την τσέπη σου", ανέφερε στις εφημερίδες "Neue Ruhr/Neue Rhein Zeitung" και "Westdeutsche Allgemeine Zeitung".

Ο οικονομικός παράγοντας ορθώθηκε ως ανάχωμα στην απόφαση της Κατερίνας, όμως η επιμονή της μητέρας της, Παναγιώτας ήταν καταλυτική. "Θα κάνεις αυτό που θες και εγώ θα σε στηρίξω".

Η απόφαση της μικρής να αποδεχθεί την πρόσκληση της εθνικής ομάδας έγινε ακόμη ευκολότερη όταν η Μπετίνα Κούτσερ, η πρώτη προπονήτρια της GSV Μόερς την ενθάρρυνε να πραγματοποιήσει το μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα.

"Είπα στην Κάτι ότι δεν θα πρέπει καν να το σκεφτεί. Θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για αυτήν".

Η Κατερίνα Κυριάκη άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από τα 4 της χρόνια. Πρώτη της ομάδα ήταν η Ουνιόν 05 Κρέφελντ. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Hellas Κρέφελντ και κατέληξε στην CSV Κρέφελντ, πριν… μπουχτίσει από το ποδόσφαιρο και αποφασίσει να σταματήσει.

Ήταν η ελληνικής καταγωγής προπονήτρια, Κατερίνα Καραστεργίου που την έφερε και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, τον Απρίλιο του 2009 και ένα χρόνο μετά το ταλέντο της επιβραβεύτηκε με την κλήση της στην εθνική Ελλάδας κάτω των 17 ετών.

"Είχα βαρεθεί το ποδόσφαιρο τότε. Δεν ήθελα άλλο» λέει σήμερα η Κατερίνα Κυριάκη, η οποία ελπίζει στην επίσκεψη της στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες να ακούσει κάποια από τα αγαπημένα της ελληνικά τραγούδια.

Βασικός της σκοπός όμως παραμένει να εντυπωσιάσει στους αγώνες της εθνικής στον Βόλο, αν και θα είναι άγνωστη μεταξύ αγνώστων, καθώς δεν γνωρίζει κανέναν από την ομάδα, όπως ομολογεί.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου. Αλλά δεν γνωρίζω τι μπορώ να περιμένω. Θα παραμείνω ήρεμη και ήσυχη, μιας και δεν γνωρίζω κανέναν στην ομάδα".

Στόχος της είναι να εξελιχθεί σε έναν «Θηλυκό Μήτρογλου». Ίσως όταν τον συναντήσει ξανά στο Κρέφελντ τον επιθετικό του Ολυμπιακού να του ζητήσει συμβουλές για να είναι αποτελεσματική όσο και αυτός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: