Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Κρίσιμες ώρες για τον Ολυμπιακό

Για τον Ολυμπιακό είναι σαφές πως η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που είναι... μονόδρομος. Πόσο εφικτό είναι όμως να επιτευχθεί αυτός ο στόχος; Η πίεση είναι πια πολύ μεγάλη και περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν.

Με δεδομένο ότι στου Ρέντη τις τελευταίες μέρες ουκ ολίγοι παίκτες έκαναν ότι... ήθελαν, μην υπολογίζοντας τον προπονητή, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, τα πράγματα δείχνουν δύσκολα. Τα συνεχόμενα κρούσματα απειθαρχίας, που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό έχουν αναστατώσει την ομάδα. Έδειξαν κυρίως πως υπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζουν τίποτα αλλά και που... βρίσκουν και τα κάνουν.

Τα μέτρα που πάρθηκαν είχαν αποτέλεσμα αλλά ως πότε; Θα μπορέσει να βρει την απαιτούμενη ηρεμία ο Ολυμπιακός και έτσι να μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα του στο υπόλοιπο της σεζόν; Θα αφήσουν το τεχνικό τιμ να δουλέψει απερίσπαστο και να μην... κυνηγάει τους παίκτες για να κάνουν προπόνηση; Είναι ένα σοβαρό ερώτημα, που θα απαντηθεί στην πορεία...

Δύο ματς, που θέλει μόνο νίκη

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θέλει ακόμη δύο... στροφές για να ολοκληρωθεί. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή στις 11 Απριλίου για την 29η αγωνιστική της κατηγορίας. Στην 30ή και τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο Καραϊσκάκη τον Άρη (18 Απριλίου).

Πρόκειται για δύο αγώνες που για τον Ολυμπιακό το μοναδικό του μέλημα είναι η κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος. Θα πρέπει να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και να κερδίσει τα δύο αυτά παιχνίδια. Άλλωστε η... μάχη με τον Άρη θα είναι μίας πρώτης τάξεως... κρας τεστ πριν τα πλέι οφ.

Να βρει ψυχολογία, διάθεση αλλά και κίνητρο!

Τα πλέι οφ είναι μία πρωτόγνωρη αλλά και επικίνδυνη εμπειρία για τον Ολυμπιακό. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να... ατσαλώσει τους παίκτες του. Οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρουν την ψυχολογία, την διάθεση αλλά και το κίνητρο για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να... σώσουν την σεζόν.

Αν ο Ολυμπιακός -σε μία χρονιά που έχασε πρωτάθλημα και Κύπελλο- μείνει εκτός του Τσάμπιονς Λιγκ αυτό θα ισοδυναμεί με καταστροφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: