Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Όγιος: «Είμαι ευγνώμων στον Άρη»

Όγιος: «Είμαι ευγνώμων στον Άρη»

Στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στους Κυριάκο Κύρτσο και Τζωρτζίνα Αδαμαντιάδου μίλησε σήμερα ο Γκιγιέρμο Όγιος. Ο Αργεντινός τεχνικός της Ανόρθωσης αναφέρθηκε καταρχήν στο καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο Κυπριακό πρωτάθλημα (έχει δύο νίκες σε δύο παιχνίδια) : «Κάναμε πραγματικά ένα πολύ καλό ξεκίνημα ενώ πήγαμε όσο το δυνατόν καλύτερα και στην προκριματική φάση του Europa League. Μακάρι να συνεχίσουμε το ίδιο καλά. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας και στην δουλειά που έχουμε κάνει. Όμως το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο. Έχουμε υψηλούς στόχους τους οποίους θέλουμε να υλοποιήσουμε».

Για τις διαφορές του ελληνικού με το Κυπριακό πρωτάθλημα είπε: «Δεν μπορώ να έχω ακόμη ξεκάθαρη άποψη καθώς βρίσκομαι λίγο καιρό στην Κύπρο. Όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Στην Κύπρο υπάρχουν οι μεγάλες ομάδες, Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων Λεμεσού, όμως υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες που έχουν δείξει καλά στοιχεία στα δύο πρώτα τους παιχνίδια».

Για την απόκτηση του Νάτσο Γκαρσία τόνισε: «Τον γνώριζα από την κοινή μας θητεία στον Άρη. Ξέρω ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή και εξαιρετικό χαρακτήρα. Διατηρούσαμε πολύ καλή σχέση τα τελευταία χρόνια».

Ο Γκιγιέρμο Όγιος επιβεβαίωσε την επιθυμία του να πάρει τον Χαβίτο στην Ανόρθωση πριν μερικούς μήνες: «Είναι αλήθεια πως ήθελα πολύ τον Χαβίτο στην ομάδα. Υπήρχαν επαφές και με τον παίκτη και με τον Άρη όμως στον Άρη προφανώς τον ήθελαν πολύ και για φέτος καθώς γνωρίζουν πόσο χρήσιμος παίκτης είναι».

Για τον αγώνα του Άρη με την Ατλέτικο Μαδρίτης υπογράμμισε: «Θα είναι αναμφίβολα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη. Ένα παιχνίδι με μεγάλες απαιτήσεις. Όμως είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη να παίζει στους ομίλους του Europa League και να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους ομάδες. Η Ατλέτικο έχει καθιερωθεί στις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και είναι πάντα μία δυνατή ομάδα. Ο φετινός Άρης πάντως πιστεύω ότι είναι πολύ καλός. Τον παρακολούθησα σε κάποια φιλικά παιχνίδια και θεωρώ ότι έχει τον αγωνιστικό προσανατολισμό για να δει στα μάτια την Ατλέτικο».

Για την παρουσία του Έκτορ Κούπερ στον πάγκο και κατά πόσο ο Άρης μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος τόνισε: «Έλεγα από πέρυσι ότι η παρουσία του Έκτορ Κούπερ στον πάγκο του Άρη είναι πολύ σημαντική, διότι πρόκειται για έναν προπονητή που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα και είναι σε άλλο επίπεδο. Πρόκειται για προπονητή με μεγάλη προσωπικότητα και τεράστιες φυσικά επιτυχίες. Εύχομαι πραγματικά να έρθουν και άλλοι τέτοιου είδους προπονητές στην Ελλάδα, ώστε να φέρουν μία επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το αν θα πετύχει στο τέλος και αν θα κάνει τον Άρη πολύ καλύτερο, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Σίγουρα όμως υπάρχουν οι βάσεις για να συμβεί αυτό. Ακόμη όμως και αν δεν το πετύχει, δεν θα αλλάξει η άποψη μου για τον κ. Κούπερ».

Για το αν θα ήθελε να ζήσει την ατμόσφαιρα του «Κλεάνθης Βικελίδης» στον αγώνα της Πέμπτης, ο τεχνικός της Ανόρθωσης επισήμανε: «Το είχα ζήσει στο περσινό φιλικό παιχνίδι του Άρη με την Μπόκα και ήταν κάτι εκπληκτικό. Έχω επικοινωνήσει με τον πολύ καλό μου φίλο γυμναστή της Ατλέτικο και του έχω μεταφέρει το τι θα συναντήσουν. Οι οπαδοί του Άρη σίγουρα θέλουν να δείξουν και σε όλη την Ευρώπη πόσο θερμή ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν και η Ατλέτικο είναι σίγουρο ότι ξέρει πως έρχεται σε μία δύσκολη έδρα. Γνωρίζουν την πίεση που θα υπάρχει».

Για το κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο η Ατλέτικο να υποτιμήσει το παιχνίδι με τον Άρη καθώς έχει μπροστά της παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είπε: «Η Ατλέτικο Μαδρίτης και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό, θα αντιμετωπίσει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα την ομάδα του Άρη. Δίνει βαρύτητα και αξία στο Europa League του οποίου άλλωστε είναι κάτοχος και αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές να κατακτήσουν και πάλι αυτό το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Αντιμετωπίζουν τον Άρη σαν μεγάλη ομάδα στην Ατλέτικο και έτσι πρέπει να κάνουν».

Για το αν θεωρεί ότι κάτι έχει αφήσει ο ίδιος… στην μέση, στην ομάδα του Άρη τόνισε: «Έζησα επτά πολύ έντονους μήνες στην Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι αναπτύξαμε καλό ποδόσφαιρο με την ομάδα όμως παράλληλα ανέπτυξα προσωπικά και φοβερές σχέσεις με την ομάδα, με τους ανθρώπους της διοίκησης, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο. Οφείλω πολλά πράγματα στον Άρη και είναι εκπληκτικό ότι ακόμη και μετά την αποχώρηση μου από την ομάδα εισέπραττα πολύ αγάπη από τον κόσμο του Άρη. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα τα φέρει η ζωή όμως προσωπικά είμαι ευγνώμων στον Άρη που μου άνοιξε αυτή την πόρτα και έζησα αυτή την αγάπη του κόσμου του».

Για τον σημερινό αγώνα του Παναθηναϊκού στο «Νόου Καμπ» κόντρα στην Μπαρτσελόνα δήλωσε: «Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Μπαρτσελόνα δεν είναι ομάδα που αντιμετωπίζεται εύκολα. Έχει τόσο μεγάλη ποιότητα παικτών που αυτοί μπορούν να υπερνικήσουν κάθε τακτική και σύστημα. Είμαι βέβαιος ότι η Μπαρτσελόνα θα έχει σήμερα ακόμη μεγαλύτερο πάθος στο παιχνίδι της εξαιτίας της ήττας από την Χέρκουλες».

Για την σχέση που εξακολουθεί να έχει με τον Λιονέλ Μέσι είπε: «Διατηρούμε αυτή την φιλία πολλά χρόνια τώρα και έχουμε συχνή επαφή. Με τον Λιονέλ Μέσι η σχέση μας ξεπερνάει το ποδόσφαιρο…».

Για τους λόγους που απέτυχε η εθνική Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αν ευθύνεται γι΄ αυτό ο Ντιέγκο Μαραντόνα σχολίασε: «Στην εθνική Αργεντινής υπήρχε ένα σύμπλεγμα καταστάσεων, μέσα στο οποίο βρισκόταν και ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Σίγουρα έχει μέρος ευθύνης όμως αντίστοιχο έχουν όλοι. Υπήρχε ένα κακό κλίμα, ένας διχασμός από τον οποίο οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ δύσκολο να αποκοπούν και να δώσουν αυτά που μπορούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: