Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πάντιτς: «Η Ατλέτικο αντιμετωπίζει με σεβασμό τον Άρη»

Πάντιτς: «Η Ατλέτικο αντιμετωπίζει με σεβασμό τον Άρη»

Ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μίλικο Πάντιτς, μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution» του «Αθλητικού Metropolis» και τον Κυριάκο Κύρτσο, για τους αγώνες της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Άρη και όχι μόνο. Ο Πάντιτς εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει φυσικά ως προπονητής των ακαδημιών της Ατλέτικο Μαδρίτης ενώ έχει φορέσει την φανέλα της Ατλέτικο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Αρχικά ο Μίλικο Πάντις ομολόγησε πως: «είναι αλήθεια ότι πάνε δέκα χρόνια από τότε που έχω να έρθω στην Ελλάδα. Έφυγα με πολύ άσχημο τρόπο από τον Πανιώνιο και ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο. Δεν έχω όμως και πολύ χρόνο. Όταν έχω λίγο χρόνο για διακοπές, παίρνω την οικογένεια μου και πηγαίνουμε στην Σερβία. Θα το ήθελα πολύ πάντως να έρθω πάλι στην Ελλάδα».

Για την εργασία του στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης σχολίασε: «Δουλεύω πολλά χρόνια τώρα με τα παιδιά εδώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Όμως έχω δίπλωμα προπονητή, έχω περάσει αρκετές σχολές και θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην προπονητική μου καριέρα. Αν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση από την Ελλάδα γιατί να μην ερχόμουν; Άλλωστε το ελληνικό ποδόσφαιρο ως ποιότητα έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Όταν αγωνιζόμουν εγώ στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο δυνατό».

Ο Μίλικο Πάντιτς αποκάλυψε μάλιστα ότι έφθασε μία ανάσα από το να φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα του Άρη! «Είχαμε μιλήσει στην Αθήνα με ανθρώπους του Άρη και ήμουν με το στιλό στο χέρι για τις υπογραφές! Τότε όμως ήμουν πολύ… Πανιωνάρα και σκεφτόμουν με την καρδιά. Τότε είχαμε χάσει την κατηγορία και ήθελα όσο τίποτε άλλο να μείνει στον Πανιώνιο για να επιστρέψουμε μαζί στην Α΄ εθνική. Είχαμε χάσει πολύ άδικα την κατηγορία. Δεν ξέρω αν πρέπει να λέω ευτυχώς ή δυστυχώς για εκείνη την απόφαση μου. Φροντίζω όσο είναι εφικτό να λέω «ευτυχώς» γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ήταν μεγάλη πρόκληση βέβαια τότε. Ο Άρης ήταν και είναι φυσικά μία μεγάλη ομάδα που έπαιζε για την τετράδα ή πεντάδα του πρωταθλήματος. Τότε όμως μίλησε η αγάπη για τον Πανιώνιο».

Για τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στον Άρη και την Ατλέτικο και πως αντιμετωπίζουν τον Άρη στην ομάδα της Μαδρίτης τόνισε: «Κάθε παιχνίδι έχει την δική του ιστορία και είναι διαφορετικό. Στην Ατλέτικο αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τον Άρη. Άλλωστε κάθε χρόνο οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων μικραίνουν και πάντοτε πρέπει να είσαι προσεκτικός, όση ποιότητα κι αν διαθέτεις. Ο Άρης με τον Κούπερ στον πάγκο έχει παρουσιάσει ένα αρκετά σοβαρό σύνολο και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για την Ατλέτικο».

Για την «σκληρή» έδρα που θα έχει να αντιμετωπίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Μίλικο Πάντιτς υπογράμμισε: «Μια ζωή ξέρουμε ότι στην Ελλάδα οι έδρες των ομάδων είναι πολύ δύσκολες. Έπαιξα πέντε χρόνια εκεί και προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολη έδρα είναι το γήπεδο του Άρη. Σίγουρα δίνει ένα αβαντάζ στην ομάδα που είναι γηπεδούχους όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πλέον παίκτες που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις έδρες και τον κόσμο. Στην Ατλέτικο πάντως γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερη πίεση από τους φιλάθλους του Άρη».

Για την απουσία του Αγουέρο είπε: «Θα είναι μία σημαντική απώλεια όμως πιστεύω ότι ο κ. Φλόρες έχει επιλογές. Εξάλλου επιστρέφει πιθανότατα και ο Ουιφαλούσι. Σε άλλη θέση βέβαια όμως υπάρχουν γενικά επιλογές στην Ατλέτικο».

Για το αν η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να ρίξει βάρος στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα που έρχεται για το Ισπανικό πρωτάθλημα, ο Μίλικο Πάντιτς ήταν ξεκάθαρος: «Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και αυτό την αναγκάζει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τώρα. Κέρδισε το Σούπερ Καπ, έχει ξεκινήσει καλά το Ισπανικό πρωτάθλημα και είναι βέβαιο ότι θέλει να κατακτήσει πάλι το Europa League. Δεν πρόκειται να έρθει για βόλτα στην Θεσσαλονίκη. Είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και οι απαιτήσεις είναι πάντοτε υψηλές. Θα θέλει να κερδίσει και τον Άρη και την Μπαρτσελόνα. Άλλο το ένα παιχνίδι και άλλο το άλλο».

Για την παρουσία του Ντιέγκο Φορλάν στην ομάδα είπε: «Ο Φορλάν είναι εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Έχει φοβερά στοιχεία στο παιχνίδι του και εδώ στην Μαδρίτη οι οπαδοί της Ατλέτικο τον λατρεύουν».

Για την παρουσία του ίδιου στην Ατλέτικο υπογράμμισε: «Πέρασα πολύ όμορφα χρόνια εδώ και κυρίως είδα ότι ο κόσμος και η ομάδα με σεβάστηκαν πάρα πολύ».

Για την πικρία από τον τρόπο που αποχώρησε από την Ελλάδα ομολόγησε: «Ήταν μεγάλο λάθος μου που επέστρεψα στον Πανιώνιο τότε. Γύρισα με πρόεδρο τον κ. Μπέο που είδα στην πορεία ότι δεν είναι άνθρωπος. Πλήρωσα ακριβά για εκείνο το λάθος μου. Ο Πανιώνιος μου χρωστάει ακόμη πολλά χρήματα που δεν θα πάρω, ενώ εκείνη την χρονιά είχα τον Γκμοχ προπονητή και τον κ. Μπέο πρόεδρο. Πολύ άσχημα για μένα τα πράγματα. Όμως από τα λάθη πρέπει να μαθαίνεις. Από εκείνη την χρονιά και έπειτα έμαθα να παίρνω αποφάσεις στην ζωή μου με το κεφάλι και όχι με την καρδιά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: