Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Καρδιακή προσβολή ο Σνο


Ο μέσος του Άγιαξ, Εβάντερ Σνο, κατέρρευσε λόγω καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια φιλικού μεταξύ των ρεζέρβων του "Αίαντα" και της Φίτεσε Άρνε και χρειάστηκε απινιδωτής για να επανέλθει η καρδιά του σε λειτουργία.

Ο αγώνας έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο Άρνεμ, με τον 23άχρονο να μπαίνει αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και να πέφτει αναίσθητος στο χορτάρι μετά από 18 λεπτά συμμετοχής, ενώ σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα δέχτηκε τις ιατρικές περιποιήσεις για πάνω από 10 λεπτά πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Όπως μάλιστα γνωστοποίησε ο σύλλογος του Άμστερνταμ λίγο μετά τον αγώνα (διεκόπη οριστικά με το σκορ στο 4-0 υπέρ του Άγιαξ) "ο Σνο αντιμετώπισε πρόβλημα καρδιακής αρρυθμίας και χρησιμοποιήθηκε τέσσερις φορές ο απινιδωτής, που είναι πολύ πιθανό να του έσωσε τη ζωή".

Εν τω μεταξύ, την άποψή του για την τραγωδία που απεφεύχθη την τελευταία στιγμή εξέφρασε και ο τεχνικός της Φίτεσε, Άλμπερτ βαν ντερ Ντούσεν.

"Στην αρχή νόμιζα ότι παραπάτησε, όμως πολύ γρήγορα όλοι συνειδητοποίησαν ότι κάτι σοβαρό συνέβη λόγω των αφρών γύρω από το στόμα του.

Ευτυχώς ο γιατρός και ο φυσιοθεραπευτής μας, έσπευσαν γρήγορα. Ήταν ήρωες και του έσωσαν τη ζωή.

Φοβηθήκαμε για τη ζωή του, ήμασταν πολύ τυχεροί. Όταν συνήλθε έμοιαζε έκπληκτος βλέποντας όλους αυτούς που ήταν γύρω του.

Δε νομίζω ότι κατάλαβε τί συνέβαινε, αλλά όλοι ήταν πολύ ανακουφισμένοι", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: