Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

«Τους σεβόμαστε, αλλά βαθμούς δεν θα πάρουν»


Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Σάμροκ Ρόβερς την Πέμπτη και παρότι οι Ιρλανδοί εμφανίζονται (και είναι) το αουτσάιντερ του ομίλου, ο Λάζλο Μπόλονι δεν έδειξε καμία διάθεση να τους υποτιμήσει.

«Εγώ δεν θα σας θα πω τα πλάνα μου, αλλά γνωρίζετε πως οι επιλογές είναι συγκεκριμένες», ανέφερε μετά τους τελευταίους τραυματισμούς των Γκαρσία και Φωτάκη. Ποιους «καίει» η εξήγηση που έδωσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου:

«Κάθε φορά προσπαθούμε να βρούμε λέξεις για να περιγράψουμε το εκάστοτε παιχνίδι. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια συγκέντρωση σε όλα τα ματς. Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να κερδίσουμε, δεν προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τον αντίπαλο. Ετσι θα πράξουμε κι αυτήν την φορά», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

Για τη Σάμροκ Ρόβερς: «Οι πιο πολλοί τοποθετούν την Σάμροκ Ρόβερς στην 4η θέση του ομίλου μας, επειδή δεν έχει πάρει βαθμούς μέχρι στιγμής. Ομως αυτό οφείλεται και στο ότι έπαιξε με τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου μας, τις Τότεναμ και Ρούμπιν. Είδα τα παιχνίδια τους, αγωνίστηκαν με πολύ ενθουσιασμό. Είχαν πολύ καλή παρουσία στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αντίθετα δεν είχαν την τύχη να πάρουν έναν ή δύο βαθμούς. Φυσικά κι εγώ ελπίζω ότι και αύριο δεν θα πάρουν βαθμούς. Στο εντός έδρας ματς θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό. Σίγουρα έχουν ποιότητα και ατού, τούς σεβόμαστε, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό αγώνα».

Για τον τραυματισμό του Γκαρσία και πως θα καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν: «Εχει ένα μυϊκό πρόβλημα και θα μείνει έξω για δύο - τρεις εβδομάδες. Χωρίς να είμαι γιατρός αυτό ξέρω. Σε ό, τι αφορά το τι θα πράξω εγώ, το σίγουρο είναι ότι δεν θα σας πω τα πλάνα μου. Όσοι ξέρουν την ομάδα, γνωρίζουν ότι οι επιλογές είναι συγκεκριμένες».

Για το που οφείλονται οι τραυματισμοί που έχουν πλήξει το ρόστερ των «ασπρόμαυρων»: «Μπορεί να είναι πολλά πράγματα. Δεν είναι όλοι μυϊκοί τραυματισμοί. Για παράδειγμα ο πρώτος τραυματισμός του Φωτάκη κι οι δύο του Λάζαρ ήταν ατυχήματα. Επίσης μια αιτία είναι το πρόγραμμα των συνεχόμενων παιχνιδιών. Ακόμα εγώ δεν δουλεύω όπως δούλευαν οι προηγούμενοι προπονητές. Και σε αυτό σαφώς χρειάζεται μια εξοικείωση από την πλευρά των παικτών. Τέλος η αιτία θα μπορούσε να είναι ότι κανένας δεν είναι φέτος νεότερος από ήταν πέρυσι».

Για το πώς θα έρθει η νίκη: «Είμαστε μια ομάδα που έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε και τη σημερινή κατάσταση. Πρέπει να βρούμε αποφασιστικότητα, έμπνευση και τύχη. Εμείς όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε περισσότερο στο να βρούμε αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Κάθε φορά προσπαθούμε να βρούμε λέξεις για να περιγράψουμε το κάθε παιχνίδι. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια συγκέντρωση σε όλα τα ματς. Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να κερδίσουμε, δεν προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τον αντίπαλο. Έτσι θα πράξουμε κι αυτήν την φορά».

Για τον βετεράνο Ιρλανδό επιθετικό, Τόνι Κασκαρίνο: «Από ότι ξέρω ασχολείται με το επαγγελματικό γκολφ. Πάντως έχω να θυμάμαι απολαυστικές συναντήσεις μαζί του. Ηταν από τους καλύτερους παίκτες που είχα (σ.σ.: συνεργάστηκαν στη Νανσί το διάστημα 1997-2000) στην καριέρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: