Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ο Νοτιάς αλλάζει Αδαμίδη με Μανωλά;

Τις τελευταίες ημέρες ο μοναδικός πλέον ενεργός μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Νίκος Νοτιάς δείχνει διάθεση να επαναδραστηριοποιηθεί και να πάρει αποφάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν την ποδοσφαιρική Ενωση να ορθοποδήσει και να ανασάνει οικονομικά.
Ο Νοτιάς αλλάζει Αδαμίδη με Μανωλά;
Δίχως πάντως αυτό να σημαίνει ότι προτίθεται ο ίδιος να σηκώσει εκ νέου το βάρος της χρηματοδότησης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος Online», ο δραστηριοποιούμενος επιχειρηματικά στη Νέα Υόρκη χιώτης εφοπλιστής, δεν θέλει να αποχωρήσει από την ΠΑΕ και βρίσκεται σε συζητήσεις με επιχειρηματία ο οποίος έχει δείξει ενδιαφέρον να ενισχύσει οικονομικά την ΑΕΚ. Η επένδυση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα (κόστισε στον κ. Νοτιά περίπου 13 εκατ. ευρώ) είναι αυτή που τον διατηρεί στο μετοχικό «παιχνίδι» καθώς δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από αυτό αν πρώτα δεν εξασφαλίσει την απόσβεση τουλάχιστον ενός μέρους της δαπάνης για το έργο στα Σπάτα.
Η υπάρχουσα συμφωνία της εταιρείας ΜΕΣΟΓΑΙΑ Α.Ε. με την ΠΑΕ προβλέπει την ενοικίαση του προπονητικού κέντρου των Σπατών στην ΑΕΚ για τα επόμενα 12 έτη αντί μισθώματος 612.000 ευρώ. Ο κ. Νοτιάς όμως, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία της διοίκησης να καλύψει το ενοίκιο λόγω της μεγάλης πτώσης σε εμπορικά έσοδα και πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας, δεν έχει πάρει ως σήμερα ούτε ευρώ!
Θα τον ενδιέφερε λοιπόν να μπει ένας νέος συμπαίκτης στην ΠΑΕ προκειμένου να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος του ανοίγματος που έχει προκύψει από παλαιότερες χρήσεις (ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ) και έτσι η ΑΕΚ να μπει σε μία διαδικασία ισοσκελισμού εσόδων και εξόδων. Κάτι που θα ήταν απολύτως εφικτό αν δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα χρέη τα οποία αναγκάσουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σταύρο Αδαμίδη να δημιουργεί νέες υποχρεώσεις αφού έχει δοθεί προτεραιότητα στην αποπληρωμή των παλαιότερων.
Η ΑΕΚ έχει μειώσει σημαντικά το κόστος του ρόστερ της, έχει ελαχιστοποιήσει τα έξοδα όσον αφορά το υπαλληλικό προσωπικό της, έχει κόψει όλων των ειδών τις σπατάλες, ωστόσο δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι καθώς την κυνηγούν παλαιότερες υποχρεώσεις (συμπεριλαμβανομένων των χρεών προς την Εφορία, το Δημόσιο αλλά και δύο χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς).
Ως σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του ανθρώπου που έχει προσεγγίσει τον κ. Νοτιά ζητώντας του να του ανοίξει την πόρτα της ΠΑΕ. Η διοίκηση Αδαμίδη (διορισμένη από τον έτερο μεγαλομέτοχο κ. Πέτρο Παππά ο οποίος ωστόσο δεν ασχολείται πλέον με την ΑΕΚ) δεν έχει επίσης την παραμικρή ενημέρωση για τις δραστηριότητες του χιώτη εφοπλιστή, απλώς γνωρίζει ότι συζητά με κάποιον (ή κάποιους;) που ενδιαφέρονται να μπουν στην ΠΑΕ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία τέτοια εξέλιξη ενδέχεται να σημάνει και αλλαγή διοικητικού σκηνικού στην ΠΑΕ. Από το περιβάλλον του κ. Νοτιά προκύπτει ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία με νέο επενδυτή, τότε ο τελευταίος (και όποιοι ενδεχομένως συντάσσονται στο πλευρό του) θα προχωρήσει σε διοικητικές ανακατατάξεις ορίζοντας διοίκηση της δικής του εμπιστοσύνης. Φημολογείται μάλιστα ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας θα ήθελε να δει στη θέση του προέδρου τον κ. Στέλιο Μανωλά.
Πηγή: Tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: