Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

"Το 16 που θα γίνει 18 θα τους μάρανε;"

Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνίζονται στην Super League 18 ομάδες εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.
"Το 16 που θα γίνει 18 θα τους μάρανε;"
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στον "Sentra 103.3":
Για τη χθεσινή συνεδρίαση της Super League:
«Ήταν δική μας εισήγηση η αύξηση των ομάδων και αν θυμάστε καλά, έναν μήνα πριν, με δελτίο τύπου, είχαμε προτρέψει τη Super League, όταν γινόταν το μπάλαχο, να κάνει τις ομάδες 18 ή 20. Τότε ο συνεταιρισμός είχε απορρίψει την πρόταση περιμένοντας διαφορετικές εξελίξεις. Χθες και πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το αν θα είναι η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ή ομάδες από τη Β΄ εθνική, κάναμε την πρόταση, για να μην γελοιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο το θέμα.
Το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό άθλημα που είναι προσιτό στον φίλαθλο στις δύσκολε αυτές ώρες και πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα σε άλλες δύο επαρχιακές περιοχές. Η πρόταση, μετά από συζήτηση δύο ωρών, εγκρίθηκε ομόφωνα και θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας λογικός άνθρωπος, είτε στην ΕΠΟ είτε στο κράτος, που θα πει όχι».
Για το γεγονός πως οι περισσότερες χώρες θέλουν να μειώσουν τις ομάδες και αν μια ενδεχόμενη αύξηση θα κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Πιστεύω το αντίθετο. Ταιριάζει απόλυτα στο ελληνικό πρωτάθλημα στη σημερινή συγκυρία και στο στάτους της ελληνικής κοινωνίας η διεύρυνση σε μίνιμουμ 18 ομάδες. Είναι απλό το επιχείρημα. Αυτά που λέτε ίσχυαν μέχρι πριν 2,5 χρόνια, όταν ήμασταν στις αναπτυγμένες χώρες. Τώρα, το μπάτζετ των ομάδων, για το 80% των ομάδων, έχουν πέσει στο μισό, άρα λέμε ακόμα τα ίδια πράγματα; Μπορούμε εμείς να συγκριθούμε με άλλες χώρες που θέλουν να μειώσουν τις ομάδες τους; Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».
Για το πως θα βρεθούν 18 ομάδες να πληρούν τα κριτήρια:
«Από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν σήμερα, τα κριτήρια δεν τα πληρούν ούτε οι μισές. Άλλες έχουν πιο ελαστικά, άλλες πιο συμπαθητικά... Κοροϊδευόμαστε; Το 16 που θα γίνει 18 αυτό τους μάρανε; Θα είναι βοήθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και Έλληνα προπονητή. Να βελτιώσουμε το επίπεδό τους».
Για πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται:
«Η πρόταση είναι να μην υποβιβάζονται τρις ομάδες, γιατί με 18 ομάδες στη Super League υποβαθμίζεται η Β΄ εθνική, όπου οι αξιόμαχες ομάδες θα είναι ελαχιστότατες. Η πρόταση λοιπόν πρέπει να είναι να πέφτουνε δύο ομάδες. Η μία απευθείας και η δεύτερη παίζοντας μπαράζ με τον δεύτερο της Β΄ Εθνικής. Το να έχουμε ασανσέρ με ομάδες που ανεβοκατεβαίνουν είναι γελοίο. Δεν νομίζω πως θα είναι κλειστό κλαμπ έτσι. Είναι απλά τρελό να ανεβαίνουν τρεις ομάδες. Η δεύτερη πρέπει να δίνει μπαράζ για να αποδείξει αν είναι ισάξια ή καλύτερη».
Για τον κίνδυνο να υπάρχουν αδιάφορα - «ύποπτα» παιχνίδια:
«Όσο «μάγκες» και να είμαστε, θα το κόψουμε για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Όλα τα παιχνίδια θα παίζονται στα ίσια. Σας το λέω και σας το υπογράφω. Για να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες να θεσπίσουμε μπόνους κατάταξης σε όλες τις θέσεις. Μπορούν να γίνουν ένα εκατομμύριο πράγματα αν είμαστε άνθρωποι καλής πίστης και θέλουμε να προχωρήσει το ποδόσφαιρο».
Για την αποχώρηση του Πατρίκ Κομνηνού:
«Παρόλο που δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του, έτρεξε καλά το μαγαζί. Προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από το πράσινο και το κόκκινο και τα άλλα χρώματα. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ την επόμενη μέρα. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια».
Για το αν φοβάται πως η Super League θυμίζει κάτι από την παλιά ΕΠΑΕ:
«Έχουμε κάνει βλακείες που μοιάζουν με ΕΠΑΕ, αλλά θέλω να πιστεύω πως δεν το πάμε έτσι».
Για το γεγονός πως η Ξάνθη πάλεψε με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και παρά τις καλές εμφανίσεις δεν κέρδισε βαθμό:
«Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Σε αυτά τα παιχνίδια η Ξάνθη ήρθε δεύτερη και είναι τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: