Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ανάβει η μάχη για την πεντάδα!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ανάβει η μάχη για την πεντάδα

Με την επόμενη μάλιστα αγωνιστική να περιλαμβάνει καυτά ντέρμπι σε Τρίπολη και Λιβαδειά. Οι πράσινοι του Φάμπρι μετά από καιρό πέτυχαν μια τόσο σημαντική νίκη σε μια έδρα που είχε αλώσει μόνο ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός μέχρι πρότινος. Μια επιτυχία με αντίκτυπο αγωνιστικό, βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό. Ύστερα από τον οδυνηρό αποκλεισμό μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο από τον Πλατανιά η επικράτηση επί του Ατρόμητου θα επαναφέρει την ηρεμία στο στρατόπεδο του τριφυλλιού εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Χωρίς να παίξουν ωραία ποδόσφαιρο και να θέλξουν με την απόδοση τους οι πράσινοι επικράτησαν εκμεταλλευόμενοι τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας των γηπεδούχων, οι οποίοι για ένα ακόμα ματς σκόραραν από στημένη φάση εμφανίζοντας ξανά σημαντικά προβλήματα στην επιθετική τους ανάπτυξη.

Μετά το παιχνίδι και με αφορμή κάποια σχόλια από την κερκίδα εις βάρος του ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Περιστερίου εμφανώς απογοητευμένος εμφάνισε διάθεση αποχώρησης από την ηγεσία του συλλόγου. Καλά θα κάνουν όσοι αποδοκιμάζουν τον Γιώργο Σπανό να κοιτάξουν και λίγο πέρα από το μικρόκοσμο τους. Να δουν τις περιπέτειες που βιώνουν πιο μεγάλες ομάδες από τον Ατρόμητο οι οποίες ενδεχομένως και να παρακαλούσαν για να έχουν διοικητικό ηγέτη έναν τέτοιο άνθρωπο. Ελπίζω να ήταν η απογοήτευση της στιγμής και να μην εμμείνει στην απόφαση του. Το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει αποχωρήσεις επιπέδου Σπανού που θα το βυθίσουν περαιτέρω στην ανυποληψία.

Επιστρέφοντας στα της αγωνιστικής η νέα επιτυχία της ομάδας του Χριστόπουλου, που για μια ακόμη φορά απέδωσε και καλό θέαμα, την απομάκρυνε οριστικά από τις θέσεις κινδύνου και την έβαλε, έστω και προσωρινά, σε τροχιά πεντάδας. Την επόμενη Δευτέρα πάει στην Βοιωτία για να αντιμετωπίσει την έτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος την ομάδα του Γιώργου Παράσχου. Ένα σύνολο που μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα του στη σεζόν έχει κάνει ένα εκπληκτικό ντεμαράζ που διακόπηκε το Σάββατο από τον Πανιώνιο. Το παιχνίδι αυτό θα δείξει, σε μεγάλο βαθμό, ποια από τις δύο θα συνεχίσει να ελπίζει περισσότερο στο θαύμα των play- off. Μην ξεχνάμε πως αμφότερες συνεχίζουν στην διοργάνωση του Κυπέλλου, με τον ΠΑΣ να έχει ήδη προκριθεί και τον Λεβαδειακό να έχει επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι της Κέρκυρας.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας και η άνοδος του Αστέρα στη δεύτερη θέση μετά το νέο στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ του Δώνη που ηττήθηκε στην Τούμπα, παρουσία Σαββίδη και Ρομπέρτο Κάρλος, από την Ξάνθη χάρη στο γκολ του Ονουάτσι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Φαίνεται πως η υπομονή μάλλον εξαντλείται για την παρουσία του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο του δικεφάλου του Βορρά και μετά το καλοκαίρι. Στην ουρά το αυριανό ματς στο νησί των Φαιάκων θα αποσαφηνίσει αρκετά, κυρίως για τους γηπεδούχους, αφού ενδεχόμενη ήττα τους από τον Άρη μάλλον τους περνάει τη θηλιά στο λαιμό. Με Βέροια και Πλατανιά να μπαίνουν στο χορό της παραμονής τα πράγματα στον πυθμένα της βαθμολογίας είναι ρευστά.

Υ.Γ : Ο δαίμων των δακτύλων στο χθεσινό κομμάτι "βάφτισε" τον Μητρόπουλο της ΑΕΚ Λαμπρόπουλο, που αγωνίζεται στον ΟΦΗ και ήταν πάντως εκ των καλυτέρων της ομάδας του στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: