Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Να γίνει ο ΠΑΣ ένας μεγάλος σύλλογος»

Χωρίς το άγχος της σωτηρίας ο Γιάννης Χριστόπουλος, δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως στόχος του είναι να γίνει ο ΠΑΣ ένας μεγάλος σύλλογος.

«Να γίνει ο ΠΑΣ ένας μεγάλος σύλλογος»

Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ξεφύγει πλέον από το άγχος της παραμονής, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει πως φέτος δεν θα χρειαστούν... κομπιουτεράκια στις τελευταίες αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:

Για τη βαθμολογική κατάσταση :
«Μέχρι τώρα έχουμε καλή συγκομιδή βαθμών και μάλλον δεν θα χρειαστούν κομπιουτεράκια. Θέλουμε ακόμη δύο νίκες για να σωθούμε και με μαθηματικό τρόπο. Σίγουρα μετά τη χθεσινή νίκη δεν έχουμε άγχος, ίσως αν δεν παίρναμε τη νίκη να νιώθαμε περισσότερη πίεση.

Όμως πρέπει να δούμε ότι έχει αλλάξει ο χάρτης των ομάδων, ύστερα από τις μεταγραφές. Εμείς έχουμε πολύ μικρό ρόστερ, μόλις 20 παίκτες και από αυτούς κάποιοι είναι μικροί. Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Υπάρχει το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, υπάρχει η επιβάρυνση από τον αγωνιστικό χώρο και τα γήπεδα που παίζουμε και που κάνουμε προπόνηση».

Για το αν θα ήθελε καλύτερο γήπεδο ή έναν καλό παίκτη:
«Θα επέλεγα το γήπεδο γιατί δεν θα ερχόταν ποτέ ένας καλός παίκτης σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Εμείς κάναμε τρεις μεταγραφές, τους Πάντο, Τζημόπουλο και Ίλιτς. Οι πρώτοι δύο γνώριζαν την ομάδα. Όσον αφορά στον Ίλιτς, προτίμησα να φέρω αυτόν που ήταν συνηθισμένος σε βαλκανικές συνθήκες ποδοσφαίρου».

Για τους στόχους της ομάδας :
«Είναι ευχάριστο να λένε οι ποδοσφαιριστές ότι θα μπούμε στα πλέι οφ. Στόχος μας ήταν να περάσουμε τη νοοτροπία του νικητή και όχι να πάρουμε κάποιους βαθμούς για να σωθούμε και να μείνουμε στην κατηγορία. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος και όταν αυτός επιτευχθεί και με μαθηματικό τρόπο, τότε μπορούμε να επαναπροσδιορίζουμε τους στόχους μας. Η Ευρώπη είναι το δέντρο, το δάσος είναι η ομάδα να γίνει ένας μεγάλος σύλλογος και αυτό είναι το όνειρό μου. Να έχει ένα δικό του προπονητικό κέντρο, να βγάζει παίκτες, να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να το ευχαριστιέται. Τίποτα δεν είναι απίθανο.»

Θα γίνουν αλλαγές χρησιμοποιώντας νεαρούς παίκτες ή θα παίζουν οι βασικοί:
«Κράτησα μικρό ρόστερ για να πάρουν όλοι τις ευκαιρίες τους, οι καλύτεροι παίζουν, οι μικροί πρέπει να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες όταν αυτές προκύψουν.

Για τις αντίπαλες ομάδες στην είσοδο στην πεντάδα:
«Είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη νίκη με τον Ατρόμητο, η Ξάνθη έχει βελτιωθεί και έχει ανέβει η ψυχολογία της. Ακόμη, είναι ο Λεβαδειακός που έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Συνεπώς, η πεντάδα θα ξεκαθαρίσει στις τελευταίες αγωνιστικές».

Για την εμπιστοσύνη σε νέους προπονητές:
«Ο προπονητής εξελίσσεται όταν ξεκινά από τις υποδομές, αυτό στην Ελλάδα δεν είναι κατανοητό. Ωστόσο, για αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας, τον κύριο Χριστοβασίλη, που μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω με αυτόν τον τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: