Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μπράβο στον ΠΑΟΚ! (και στον Πανιώνιο)

Ο ΠΑΟΚ έδωσε άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα και συνάμα έστειλε άλλο ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον της Α1...
του Σπύρου Καβαλιεράτου
Μπράβο στον ΠΑΟΚ (και στον Πανιώνιο)
Αλλωστε μαζί με τον Πανιώνιο, είναι οι... εναλλακτικές απόψεις, οι δύο ομάδες που μέσα στην έδρα τους μπορούν να νικήσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Βέβαια για τους Ελληνες της υπερβολής, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεσπαθώσουν. Να βγάλουν απωθημένα ή να κρίνουν μόνο με βάση ένα αποτέλεσμα. Πλέον ο Παπαδόπουλος είναι ο καλύτερος σέντερ και πρέπει να επιστρέψει στην Εθνική (αλήθεια, ο ίδιος δεν είχε δηλώσει το 2007 πως δεν θέλει να ξαναπαίξει στην ΕΘνική;), ο Μαρκόπουλος είναι ο κορυφαίος Ελληνας κόουτς και πρέπει να πάρει τη θέση του Τρικνιέρι.  Ενδεχομένως οι ίδιοι  να μην θέλουν σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό έναν Παπαδόπουλο ή Τρικνιέρι, αλλά η μόδα της εποχής είναι η αντιπολίτευση. Με τη δική τους λογική, η Εθνική πρέπει να στηριχθεί στον Αλέξη Κυρίτση και να έχει πρώτο προπονητή τον Πρίφτη. Οταν βέβαια νικάει ο Ικαρος τον Παναθηναϊκό. Οταν χάνει από τον Απόλλωνα δεν κάνουν. Οπως δεν έκαναν ο Λάζος και ο Σούλης μετά τις ήττες του ΠΑΟΚ... Οπως θα πρέπει να παίξει όλος ο Πανιώνιος στην Εθνική και να δοθεί το χρίσμα στον Σφαιρόπουλο, αν και εφόσον κερδίσει Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη.

Ομως αυτή δεν είναι η ουσία. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούται χίλια μπράβο. Τα δικαιούται πρώτα απ όλους η διοίκηση του Δικεφάλου, ο Πρέλεβιτς, ο Σταυρόπουλος και οι υπόλοιποι. Εχουν κάνει το Δικέφαλο ένα εξαιρετικό μαγαζί, που ακόμα δεν είναι... γωνία, αλλά μπορεί να ξαναγίνει. Κόσμος υπάρχει, το ίδιο και δυναμική. Γίνεται εξαιρετική προσπάθεια, συμμάζεμα στα οικονομικά  και σωστή διαχείρηση του μπάτζετ.

Η σκυτάλη πέρασε στο παρκέ, εκεί που ο Μαρκόπουλος έκανε σωστές επιλογές, έφτιαξε ομάδα με καλή χημεία, δίχως μεγάλο κόστος. Εδωσε την μπαγκέτα στον Παπαδόπουλο, ο οποίος γύρισε από τον Ολυμπιακό αναγεννημένος. Πλέον δεν είναι ο αργός σέντερ που έκανε καλή δουλειά στην επίθεση και ήταν κακός στην άμυνα. Πλέον είναι καλός και επιθετικά και αμυντικά, παίρνει τα ριμπάουντ,  μοιράζει ασίστ. Είναι ο καλύτερος Παπαδόπουλος τις τελευταίας πενταετίας και μαζί του έχει ανέβει ένα επίπεδο ο Δικέφαλος. Ο ΜακΓκραθ, ο Χαραλαμπίδης, ο Τσαϊρέλης και οι υπόλοιποι βοηθούν και ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει σταθερά. Στόχος του είναι η 3η θέση, αλλά επί της ουσίας ο Δικέφαλος τοποθετεί τις βάσεις για να κάνει το επόμενο βήμα την επόμενη διετία. Κτίζει κάτι σε γερά θεμέλια, ώστε σύντομα να γίνει πρωταγωνιστής. Οχι απαραίτητα πρωταθλητής, αλλά σημείο αναφοράς  στο ελληνικό μπάσετ.

Το ίδιο ισχύει και με τον Πανιώνιο, που επίσης έχει διοίκηση που φημίζεται για τη συνέπειά της και συνάμα κτίζει για το μέλλον. Παππάς, Γιάκνοβιτς, Καββαδάς, Μπόγρης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι ο 18χρονος Αγραβάνης, που συμπεριλαμβάνεται πλέον στην 12αδα και παίρνει χρόνο συμμετοχής... Ο Πανιώνιος είναι άλλη μια εναλλακτική άποψη για την Α1, για το ελληνικό μπάσκετ. Κι μέσα στο γήπεδο, μπορεί να γίνει η Παρτιζάν της Ελλάδας.  Να παράγει παίκτες, να τους κάνει καλύτερους, να τους αναδεικνύει.  Οπως έκανε και τις παλιές καλές εποχές.

ΥΓ.:  Ο ΠΑΟΚ παίρνει όλα τα μπράβο της ημέρας, ο Ολυμπιακός προβληματίζει. Ναι, είχε απουσίες, αλλά είναι σαφές ότι έχει βγει από το σωστό δρόμο.

ΥΓ.:  Φοβερό ενδιαφέρον αποκτά πλέον το ματς της επόμενης Δευτέρας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ.


 πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: