Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Nικος Αλεφαντος-Θέλω πολύ να σωθεί η ΑΕΚ, όπως θέλω να σωθεί και ο Άρης.

Πού θέλει ενίσχυση ο Ολυμπιακός; Ποιο ματς θα έρθει "άσσος" και εύκολα; Ποια ομάδα είναι σαν τον ...Επιτάφιο; Γιατί αξίζει μπράβο ο Δημητρέλος; Ο Nίκος Αλέφαντος δίνει ρέστα στον sportdog!
Από τον Ολυμπιακό δεν έμεινα ευχαριστημένος, όμως ήταν άσχημο το γήπεδο. Στο α΄ ημίχρονο είχε κατοχή μπάλας αλλά δεν έβγαζε φάσεις. Στο β΄ ημίχρονο ανέβηκε και πίεσε. Ο Πανθρακικός παρέδωσε τα όπλα, μαζεύτηκαν όλοι πίσω, μπήκε και ο Μήτρογλου αλλαγή να παίξει μαζί με τον Τζιμπούρ, φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου ο Ολυμπιακός να το βάλει. Γέμισε η περιοχή, γέμιζαν και από τις στημένες φάσεις, υπήρχε μεγάλη διαφορά ποιότητας στους παίκτες.
Πολλές σέντρες όμως ρε παιδί μου ο Ολυμπιακός, για το κεφάλι ποιων; Στο α΄ ημίχρονο μόνο ο Τζιμπούρ μπορούσε να απειλήσει, ποιοι να πάρουν άλλοι κεφαλιές; Ο Αμπντούν; Ο Γκρέκο; Ο Μασάντο; Γενικώς δεν πάταγαν περιοχή οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο Γκρέκο και ο Μασάντο ούτε κόφτες είναι ούτε κουμανταδόροι. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποκτήσει με μεταγραφή έναν σπουδαίο κουμανταδόρο τώρα που μας τελειώνει ο Ιμπαγάσα. Χάνουμε παίκτες με ποιότητα όσο περνάει ο καιρός, μας φεύγουν καλοί παίκτες, μετά τον Μιραλάς, έφυγε και ο Τοροσίδης, τελειώνει ο Ιμπαγάσα, χάνουμε και τον Τζιμπούρ. Παίζει χωρίς αντίπαλο ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, δεν μιλάω για το πρωτάθλημα, μιλάω για Ευρώπη.
Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος ανέστησε τις πληγές του Παναθηναϊκού! Βγήκε φοβισμένος από την αρχή ο Ατρόμητος, ήταν στη χειρότερή του μέρα. Όλες οι γραμμές σχεδόν είχαν πρόβλημα. Και πριν κάνει το μεγάλο λάθος ο Γιαννούλης, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος.
Ψυχωμένοι οι Παναθηναϊκοί, δεμένοι, κέρδιζαν τις μάχες, δεν βρήκαν μεγάλη αντίσταση. Δεν είδα καλή φυσική κατάσταση στον Ατρόμητο ή ήταν κουρασμένοι, πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις οι χαφ, τα μπακ και οι στόπερ είχαν προβλήματα, μέχρι και ο Τοτσέ τους έπαιζε! Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ενοχλούταν καθόλου, τα εξτρέμ του Ατρόμητου δεν έκλειναν μέσα, ο δε Κούτσι είναι ένα σκιάχτρο του περσινού Μήτρογλου, έπρεπε να βγει πιο νωρίς, από το ημίχρονο έπρεπε να γίνει αλλαγή!
Σε αργούς ρυθμούς ο Ατρόμητος, ανέστησε τον Παναθηναϊκό ο οποίος έκανε το καλύτερό του ματς τον τελευταίο καιρό. Ο Σεϊταρίδης ήταν καλός, τα σέντερ μπακ κράτησαν, ο Τοτσέ ήταν πολύ καλός, και ο Σισοκό έπαιξε καλύτερα στα δεξιά. Φοβισμένος ο Ατρόμητος. Τώρα ο Παναθηναϊκός πάει στην Τρίπολη. Εγώ το βλέπω άσσο και εύκολα!
Για τον Αστέρα Τρίπολης απ΄ την αρχή της σεζόν στο άλλο σάιτ αλλά και στο "ΦΩΣ" είχα πει "μην εκπλαγείτε αν τερματίσει δεύτερος". Πήγε λοιπόν τώρα δεύτερος στη βαθμολογία. Παίκτες κλάσης, καλούς Λατίνους φέρνουνε, ο προπονητής συμβάλλει τα μέγιστα, φυσική κατάσταση καλή έχει αυτή η ομάδα, και το κυριότερο παίζει γρήγορα. Μπαμ-μπαμ από την άμυνα βγαίνουν γρήγορα στην επίθεση, ξέρουν μπάλα, θεαματική ομάδα. Όχι σαν τον …Επιτάφιο τον ΠΑΟΚ! Αργοί των αργών. Και άστοχες επιλογές παικτών ειδικά στα σέντερ μπακ. Ρε ΠΑΟΚ οι καλές ομάδες από την άμυνα ξεκινάνε, επιτρέπεται να έχεις παρουσιάσει φέτος τέτοια σέντερ μπακ;
Κλείνω με την ΑΕΚ. Συγχαρητήρια στον Δημητρέλο που έφαγε τον Βλάχο και τον Μαύρο! Ο Δημητρέλος κύριοι θα σώσει την ΑΕΚ. Αν η ΑΕΚ συνέχιζε με Βλάχο και με Μαύρο θα έπεφτε. Λάθη επί λαθών το καλοκαίρι, δεν πήραν έναν σέντερ φορ να βλέπει δίχτυα, κουβάλησαν κάτι Φουρτάδο και κάτι Κατσικοκέρηδες. Ο Δημητρέλος έφερε έναν επαγγελματία προπονητή, τον Λίνεν, φέρανε τον Πετρόπουλο που για την ΑΕΚ ήταν αναγκαίος, βάζει γκολ σεντερφορίσια, φέρανε και ένα κανονικό 6άρι τον Μητρόπουλο, και ο μικρός αριστερός μπακ χρειαζόταν, η ΑΕΚ λοιπόν παίζει πλέον το καλύτερο ποδόσφαιρο από τις ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία. Βρήκε ο προπονητής της ένα σχήμα που ταιριάζει στο υλικό, με αυτό τα 4-4-2 μαγκώνει το κέντρο με Μητρόπουλο, Κορδέρο, Ρίκκα, καλά βάζει και τον Γκερέιρο, σωστά έχει πλασάρει κοντά στον Πετρόπουλο τον μικρό το γρήγορο τον Φούντα.
Συγχαρητήρια και στους οργανωμένους και ανοργάνωτους οπαδούς της ΑΕΚ που πάνε στο γήπεδο, αυτούς που δίνουν από το υστέρημά τους, σε αντίθεση με τους πλούσιους ΑΕΚτσήδες που την κοπάνησαν στα δύσκολα. Θέλω πολύ να σωθεί η ΑΕΚ, είναι ιστορικό σωματείο με κόσμο, όπως θέλω να σωθεί και ο Άρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: