Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο ΠΑΟΚ… έρχεται, σε λέω!

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Πυλαία πιστοποίησε αυτό που φαινόταν καιρό τώρα. Ότι ο ΠΑΟΚ… επιστρέφει. Αργά και σταθερά μεν, αλλά… έρχεται.

Ο ΠΑΟΚ… έρχεται, σε λέω

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ολυμπιακός, εξουθενωμένος από την υπερπροσπάθεια στο Τελ Αβίβ και παίζοντας χωρίς ουσιαστικά πέντε παίκτες, τους τραυματίες Λο, Πάουελ και Μαυροειδή, τον Μάντζαρη που λαβώθηκε στην πορεία και τον Σερμαντίνι που φορτώθηκε με φάουλ και εξουδετερώθηκε, αποδείχτηκε «θνητός» και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ήττα του, δε, αυξάνει αυτόματα το ενδιαφέρον για το ντέρμπι της επόμενης Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, αφού πλέον οι «πράσινοι» με νίκη με +4 (κι εφόσον κερδίσουν τον Άρη τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ) παίρνουν κεφάλι στη βαθμολογία.

Όμως το βράδυ της Κυριακής δεν έχασε ο Ολυμπιακός. Κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που αποπνέει υγεία μετά από αρκετά χρόνια κι αν συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα δεν θα αργήσει η στιγμή που οι νίκες του επί των «αιωνίων» δεν θα αντιμετωπίζονται σαν εκπλήξεις. Η επικράτηση επί του Ολυμπιακού δεν ήταν σύμπτωση. Άλλωστε λίγες μέρες πριν ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε φτάσει πολύ κοντά σε ακόμη πιο ηχηρή επιτυχία και νίκη επί του έτερου μεγάλου της πρωτεύουσας, Παναθηναϊκό, και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ.

Την ώρα που ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ παρά τα εκατομμύρια του Ιβάν Σαββίδη μοιάζει να ψάχνεται, ο αντίστοιχος μπασκετικός των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων δείχνει να βαδίζει στο σωστό μονοπάτι με τελικό προορισμό την επιστροφή στην κορυφή. Η διοίκηση Πρέλεβιτς έχει νοικοκυρέψει την ΚΑΕ, οι σπατάλες του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν και σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ έχουν γίνει οι καλύτερες δυνατές επιλογές με βάση το περιορισμένο μπάτζετ. Ο Σούλης Μαρκόπουλος-ίσως ο πιο αδικημένος Έλληνας προπονητής-έχει καταφέρει να αξιοποιήσει όλους τους παίκτες του, βετεράνους, νεότερους κι αρκετούς που θεωρούνταν ξοφλημένοι. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με τη σβελτάδα του μυαλού του υπερκαλύπτει την αργοπορία των ποδιών του και γύρω του όλοι οι υπόλοιποι αποδίδουν στο μέγιστο. Βαλ’ τε στην εξίσωση και τον κόσμο, που γεμίζει την Πυλαία και θα καταλάβετε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του ΠΑΟΚ στην ελίτ. Αργά και σταθερά, όχι βιαστικά, προκειμένου να γίνει σε γερές βάσεις και όχι σε σαθρά θεμέλια όπως επιχειρήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

Όσοι διυλίζουν τον κώνωπα ασχολούμενοι με αποφάσεις της διαιτησίας ή ενοχλήθηκαν από σχόλια της τηλεοπτικής μετάδοσης, απλώς μοιάζουν να ψάχνουν αφορμή για να χαλάσουν τη διάθεσή τους. Όσοι αγαπούν το άθλημα περισσότερο από τις ομάδες τους, μπορούν να παραβλέψουν τα όποια «φάλτσα».




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: