Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Bασικό ένστικτο!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι.

Bασικό ένστικτο
Είναι αυτό που λες... «επιτέλους». Ο Παναθηναϊκός νίκησε και μάλιστα σε δύσκολη έδρα. Δεν μπορεί να αποτελεί είδηση με βάση τη φανέλα και την ιστορία του «τριφυλλιού», αλλά με τον κατήφορο που είχε πάρει το τελευταίο δίμηνο τι άλλο να πεις. Κατάντησε είδηση το να κερδίσει ο ΠΑΟ.

Δεν πήρε τίτλο, πρόκριση ή νίκη κορυφής, αλλά η νίκη είναι νίκη. Κάτι κινείται. Συμπαγής και αποτελεσματικός. Συνταγή Φάμπρι η άμυνα. Τι άλλο να κάνει ο Ισπανός.

Δεν είναι και Μουρίνιο. Το ξέραμε αυτό (για την ακρίβεια τα χειρότερα μας έλεγαν από την Ισπανία). Ετσι όπως είναι όμως ο Παναθηναϊκός τι άλλo να ζητήσει. Κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, όχι υπερβολές και προτεραιότητα η άμυνα. Να παίξει σαν τη Μπαρτσελόνα δεν μπορεί. Εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Ατρομήτου και πήρε το «διπλό». Υπάρχει ζωή. Θέμα ψυχολογίας είναι. Δεν είναι και του πεταμού αυτή η ομάδα. Χιλιάδες προβλήματα έχει. Μετά από πέντε αγωνιστικές τα κατάφερε.

Δεν τα έλυσε όλα, αλλά κάτι είναι κι αυτό. Ειδικά όταν υπήρχε φημολογία για απομάκρυνση του Φάμπρι αυτό το «διπλό» ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Μένει στο κόλπο για τα πλεϊ οφ ώστε να σώσει ότι απέμεινε από τη φετινή χρονιά. Ο Ατρόμητος έχασε ευκαιρία. Αγωνιστικά ήταν το φαβορί, αλλά δεν διεκδίκησε το παραμικρό. Δίκαια έχασε και στεναχώρησε τον κόσμο του με τη εμφάνισή του. Χλωμός και με πλάνο ανάπτυξης που παραπέμπει σε άλλες εποχές (με γιόμες) δεν δικαιούταν τίποτα. Οσο παίζει χωρίς επιθετικό και με λογική να κλέψει κι όχι να κατακτήσει δεν θα κάνει το βήμα παραπάνω που θέλει.

Στην Κομοτηνή, ο Ολυμπιακός ήταν άχρωμος, άοσμος κι άγευστος. Φρέντο δίχως ζάχαρη. Σκέτος. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί μοναδική δικαιολογία. Ευτυχώς ο Μασάντο ήταν σε καλή μέρα και ο Κοντρέρας στην κατάλληλη θέση λίγο πριν το φινάλε. Ο Τζεμπούρ δεν... πήγε ποτέ στην Κομοτηνή. Ισως να σκέφτεται το συμβόλαιό του, αλλά με τέτοια στάση το κεφάλαιο «Ολυμπιακός» σύντομα θα κλείσει για τον Αλγερινό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στατικοί, παγωμένοι και δίχως ιδέες. Ο Πίνο έλειψε από τα άκρα, αλλά πάνω από όλα είναι η πειθαρχία σε μια ομάδα. Εστω κι έτσι οι Πειραιώτες πήραν άλλη μια νίκη, διευρυναν το αήττητο σερί τους και τη διαφορά από τον Αστέρα που ανέβηκε δεύτερος.

Η ομάδα της Τρίπολης εντυπωσιάζει. Βρήκε ισορροπία και εκτός έδρας κατακτώντας αποτελέσματα που του έλειπαν μακριά από την Τρίπολη. Τέταρτη σερί νίκη και καλές εμφανίσεις από τους Αρκάδες που γίνονται καλύτεροι όσο περνάει ο καιρός. Με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι η ομάδα που μπορεί να γκρεμίσει το αήττητο του Ολυμπιακού σε δυο εβδομάδες, να τερματίσει δεύτερη κι αν της βγει η κλήρωση να φτάσει τουλάχιστον ως τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Καλή, πολύ καλή δουλειά από τον Τσιώλη και τους παίκτες του.

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τρίτο σερί ματς δίχως γκολ και η Ξάνθη του έσπασε το αήττητο στην Τούμπα. Επεσε τρίτος και η μουρμούρα κυριαρχεί. Μεταγραφές εντυπωσιακές πλην Κατσουράνη δεν έγιναν και ο κόσμος ανησυχεί. Ο Σαββίδης είναι εδώ, αλλά υπομονή μεγάλη δεν υπάρχει. Να δούμε αν θα την πληρώσει ο Δώνης. Μάλλον λάθος θα ήταν κάτι τέτοιο. Μέσα στο κύπελλο είναι ο «Δικέφαλος», δεν χάνει το τρένο των πλεϊ οφ και ουσιαστικά προετοιμάζεται για αυτά. Εκεί άλλωστε θα κριθεί αν θα πάρει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: