O Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τον απόηχο της οδυνηρής ήττας του ΠΑΟΚ από την Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας.
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να διαπιστώνεις ότι η Ξάνθη κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο… σβηστό. Καταλάβατε πιστεύω τι εννοώ χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη έκφραση. Η Ξάνθη κέρδισε τον ΠΑΟΚ… χαλαρά. Χωρίς να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα, χωρίς να στήσει λεωφορείο στην εστία της. 
Παίζοντας απλό και κατανοητό ποδόσφαιρο κυνήγησε το γκολ το πέτυχε και το διαχειρίστηκε με υποδειγματικό τρόπο καθώς ο Δικέφαλος παίζοντας ποδόσφαιρο… αλάνας ήταν σχεδόν αδύνατο να ισοφαρίσει. Ξέρω, ξέρω το έχουμε ξαναδεί το έργο και μάλλον πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι θα το ξαναδούμε μέχρι να τελειώσει η περίοδος. 
Ο ΠΑΟΚ έμεινε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα πρωταθλήματος χωρίς γκολ αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Του Δώνη του φταιει το… timing, ενώ οι υπεύθυνοι αντί να φέρουν έναν-δυο παίκτες για να μπαλώσουν καμία τρύπα έστησαν πανηγύρι στην Τούμπα με τον Ρομπέρτο Κάρλος. 
Τιμή και δόξα στην Ρομπέρτο Κάρλος αλλά τέτοιες κινήσεις γίνονται σε μια φιέστα. Σε μια γιορτή. Δεν φέρνεις τον Ρομπέρτο Κάρλος στα αποδυτήρια της ομάδας πριν από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος για να βγαίνουν φωτογραφίες οι παίκτες και οι προπονητές αντί να έχουν συγκεντρωμένοι την προσοχή τους στο παιχνίδι. 
Είναι πολλά που γίνονται λάθος στον ΠΑΟΚ και δυστυχώς αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Μήνες τώρα όλοι έχουν διαπιστώσει ότι η ομάδα προσπαθεί να παίξει από τα πλάγια χωρίς να διαθέτει τους απαραίτητους παίκτες. Μήνες τώρα αναζητούνται παίκτες κι ενώ πλησιάζει στο τέλος της η μεταγραφική περίοδος ο ΠΑΟΚ αντί να ανακοινώσει παίκτες δοκιμάζει τον Κάστελεν, τον Σουβόροφ και τον νεαρό γκολκίπερ Ποποβίδη. 
Επαφές με τον Βιειρίνια, επαφές με τον Λάζοβιτς, επαφές με τον Λούκας, επαφές με τον Πλετίκοσα και μηδέν εις το πηλίκων. Τα ονόματα στα οποία αναφέρομαι δεν είναι δημοσιογραφικές εφευρέσεις είναι οι παίκτες με τους οποίους οι επιτελείς της ΠΑΕ ήρθαν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ σε επαφή και διαπραγματεύσεις αλλά δεν κατάφεραν να αποκτήσουν. 
Προσπαθώντας να εξηγήσω τα ανεξήγητα θα πω ότι ο Σαββίδης ακόμα προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται και φουντώνει. Ελπίζω να φούντωσε αρκετά το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα προκειμένου να πάρει την απόφαση και βάλει τα πράγματα στη θέση τους μήπως και σοβαρευτούν όλοι εκεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτό θέλω να πιστεύω γιατί αν πιστέψω κάτι άλλο θα απογοητευτώ πλήρως. 
Πιστεύω δηλαδή –και είμαι σε θέση να το γνωρίζω- ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας και τους λανθασμένους χειρισμούς των αρμοδίων σε σοβαρά ζητήματα και σύντομα θα αναλάβει τον έλεγχο για να αποκαταστήσει την τάξη. Είναι πάντως γεγονός ότι όσα συμβαίνουν αντανακλούν στον ίδιο και τα χρεώνεται. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο πιο εύκολα θα λυθούν τα προβλήματα της ομάδας. 
Ξέρω πως δεν έχει κανένα μαγικό ραβδάκι ο Σαββίδης αλλά έχει την βούληση και κυρίως την δύναμη να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται για να σταματήσει να παρουσιάζει τόσο κακή αγωνιστική εικόνα η ομάδα και να εκτίθεται η ΠΑΕ απέναντι στους φιλάθλους της. 
Δεν θα μπω στον κόπο – γιατί κόπος είναι μετά την τραγική εμφάνιση- να ασχοληθώ με την κριτική του αγώνα. Δεν έχω τίποτε να κριτικάρω. Είδα μόνο μια ομάδα στην Τούμπα. Την Ξάνθη!  Α, είδα και μια ευκαιρία με τον Φωτάκη στο τέλος του αγώνα από μια ομάδα που φορούσε λευκές στολές και θέλει να λέγεται ΠΑΟΚ. 
Άλλωστε κράτησα μικρό καλάθι μετά το 6-0 επί της Καλλιθέας γιατί πολύ απλά πίστευα ότι δεν έγινε υπέρομάδα ο ΠΑΟΚ σε μια μέρα μετά μάλιστα τις τραγικές τελευταίες εμφανίσεις. Για να ολοκληρώσω λοιπόν…
Χωρίς μεταγραφές και χωρίς νέα αγωνιστική φιλοσοφία  ξεχάστε την πρώτη θέση στα πλει οφ. Συγγνώμη αν γίνομαι δυσάρεστος αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όπως έγραψα και πριν από μερικές μέρες, εφτά μήνες μετά την έναρξη της προετοιμασίας ο ΠΑΟΚ γίνεται χειρότερος αντί να βελτιώνεται. Ήδη ο Αστέρας Τρίπολης τον προσπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα κι αν συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο ο Δικέφαλος θα τον προσπεράσει και ο Ατρόμητος Αθηνών. 
Αυτά τα ολίγα και διόλου ευχάριστα. Καλή εβδομάδα να έχουμε.