Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Έχω πολλά να δώσω ακόμη…»

Υπόσχεση για πολλά γκολ ακόμη έδωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Ακόμη δεν έχω κάνει απόσβεση», τόνισε. Τι είπε για το διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό.

«Έχω πολλά να δώσω ακόμη…»

Επίσης αναφέρθηκε στο διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό δίχως να κρύψει την πικρία του για τον τρόπο που αυτό ήρθε.

Αναλυτικά, ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-το αν φέρει σε πέρας την αποστολή του στην ΑΕΚ: «Ακόμη δεν έχω κάνει απόσβεση. Έχω να πολλά να δώσω ακόμη. Αυτό βγαίνει και γίνεται μέσα από την ομάδα, από την προσπάθεια όλων των παιδιών, από τη διοίκηση και τον προπονητή που μου είχαν πει από την αρχή κάποια πράγματα. Προσπαθώ κι εγώ να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στο γήπεδο».

-τους λόγους που αποδίδει καλά στην ΑΕΚ: «Όταν νιώθεις σημαντικό είναι μεγάλη δουλειά. Σε υπολογίζουν όλοι περισσότερο κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Στον Παναθηναϊκό ήμουν πέντε χρόνια, προσπαθούσα για το καλύτερο, έχω συνεργαστεί με σημαντικούς παίκτες και θέλω να βοηθήσω κι εγώ τώρα τα νεότερα παιδιά της ΑΕΚ».

-το αν δίστασε να συμφωνήσει με την ΑΕΚ λόγω των προβλημάτων: «Υπάρχουν προβλήματα. Τα βλέπω κι εγώ, όπως βγαίνουν προς τα έξω. Γίνεται μία προσπάθεια για να λυθούν. Ακόμη και ο προπονητής ασχολείται με πράγματα που δεν πρέπει να ασχολείται. Όλοι όμως προσπαθούν να μην μας επηρεάζουν αυτά. Ήξερα όμως πως αν πήγαινα σε μια ομάδα κι έβρισκα τα πατήματά μου, θα μπορούσα να βοηθήσω, όπως και συμβαίνει».

-το αν η ΑΕΚ δημιουργεί ευκαιρίες: «Από ό,τι βλέπουμε, φτάνει η μπάλα στην περιοχή. Ματώνουμε πραγματικά για να πάρουμε κάθε αποτέλεσμα. Ακόμη και στην Τρίπολη για μισή ώρα ή ένα ημίχρονο ήμασταν καλοί. Μέσα από τα αποτελέσματα κι έτσι όπως ανδρώνονται οι παίκτες, μικροί και μεγάλοι, πιστεύω πως η ΑΕΚ σε 1-2 χρόνια θα είναι πολύ δυνατή ομάδα λόγω των καταστάσεων που περνά».

-τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ: «Δεν θέλω να μπω σε αυτό το κομμάτι για να μην αδικήσω κανέναν. Όλοι οι παίκτες βοηθούν. Και ο Παύλος (Μητρόπουλος) έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα, ενώ υπάρχουν και πιτσιρικάδες όπως ο Φούντας, ο Κατίδης και ο Τσουμάγκας. Καθόμαστε όλοι μαζί και δουλεύουμε, είμαστε καλά κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κανέναν, υπάρχουν καλοί παίκτες σε όλες τις γραμμές».

-την κουβέντα περί υποβιβασμού της ΑΕΚ: «Δεν ήθελα να μπω σε αυτό το κομμάτι, να μιλάμε για το αν θα πέσει η ΑΕΚ. Μου ακούγεται κάπως περίεργο για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Αυτό που λέω στα παιδιά είναι πως θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη θέση».

-το σύστημα που τον βοηθά περισσότερο: «Στον Παναθηναϊκό παίζαμε με άλλο σχήμα. Το σύστημα που έχει τώρα η ΑΕΚ, το 4-4-2, το είχαμε στα τελευταία παιχνίδια του Σισέ, που είχα πάλι πετύχει κάποια γκολ. Ένα σύστημα με δύο επιθετικούς είναι καλύτερο, με βοηθά πολύ. Στα εκτός έδρας ματς το σύστημα μπορεί να γίνει πιο αμυντικό, βέβαια».

-τους λόγους που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Δεν είχε συμβεί κάτι εξωαγωνιστικό. Εγώ προσπαθούσα, έβαζα κάποια γκολ και τη φετινή χρονιά ήλπιζα να παίζω βασικός. Πάλι όμως στα πρώτα παιχνίδια δεν αγωνιζόμουν. Τα παιδιά ήμασταν πολλά χρόνια μαζί, ήξεραν ποιος είμαι. Βρέθηκα σε ένα μεταβατικό στάδιο του Παναθηναϊκού, όπου έφυγαν παίκτες που κατά τη γνώμη μου δεν έπρεπε να φύγουν, όπως ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης. Θα βοηθούσαν πολύ τον Παναθηναϊκό τώρα στην κατάσταση που είναι».

-τη συνεργασία με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Δεν πιστεύω πως ο κ. Φερέιρα είχε προσωπικό πρόβλημα μαζί μου. Πέντε χρόνια δεν είχα τσακωθεί με κανέναν. Μπορεί να μην του έκανα. Πήρα και τα θετικά, γιατί πιστεύω πως από κάθε προπονητή πρέπει να παίρνεις και τα θετικά του. Είναι ένας άνθρωπος που δούλευε στις προπονήσεις, ειδικά στην αμυντική λειτουργία και βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό σε αυτό το κομμάτι. Είναι συγκυρίες, αποτελέσματα, πολλά πράγματα… Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνει ο προπονητής και ο Παναθηναϊκός είχε δώσει τις ευθύνες για τα πάντα στον κ. Φερέιρα».

-το πώς έγινε η μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Το καλοκαίρι είχε γίνει μια συζήτηση για ανανέωση συμβολαίου με πιο λίγα χρήματα. Είχαμε συμφωνήσει, αλλά στη διάρκεια της σεζόν τα πράγματα σίγησαν με όσα έγιναν με τους ποδοσφαιριστές και τα κακά αποτελέσματα. Μετά τη φυγή του κ. Φερέιρα δεν έγινε τίποτα, δεν μου έγινε καμία πρόταση. Δεν ξέρω ποιος πήρε αυτή την απόφαση. Εγώ δεν μπορούσα να περιμένω άλλο, ήμουν ελεύθερος και ήθελα να αγωνίζομαι. Είπα πως ο κύκλος μου έκλεισε στον Παναθηναϊκό και έφυγα. Δεν είχα υπογράψει από πιο πριν στην ΑΕΚ».

-τις αιτίες της κακής πορείας του Παναθηναϊκού: «Έγιναν πολλά πράγματα στον Παναθηναϊκό, μέσα και έξω από το γήπεδο. Όταν διώχνεις τους ηγέτες της ομάδας, τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, όσα που έγιναν με τον Σπυρόπουλο… όλα αυτά δημιουργούν μια ένταση στην ομάδα. Υπάρχει ένα κλίμα κι αυτό δεν είναι καλό. Πέφτει και η ψυχολογία των παιδιών, ενώ όταν δεν έρχονται 1-2 αποτελέσματα η πίεση γίνεται μεγαλύτερη. Ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα να νικά και να έχει επιτυχίες. Ασφαλώς και οι παίκτες είχαν μερίδιο ευθύνης. Δεν βγάζουμε την ουρά μας απέξω. Έπρεπε να παίζαμε καλύτερα, αλλά προσπαθούσαμε για το καλύτερο. Όμως πολλά παίζουν ρόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: