Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Γούσταρε Ηρακλή ο Ηλιάδης

iliadis_ira.jpgΟ Στέλιος Ηλιάδης συνεχίζει την καριέρα του στον Ηρακλή επειδή το γουστάρει. Ο 23χρονος μέσος είχε ως δέλεαρ το εξωτερικό αλλά προτίμησε να μείνει στην Θεσσαλονίκη αλλ΄'α θα πήγαινε στον γηραιό ακόμα και ας ήταν εκτός συμπρωτεύουσας.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Metrosport»:
Στέλιο, καλώς ήρθες στην ομάδα. Πως νιώθεις;
«Φίλε, γούσταρα πολύ να έρθω στον Ηρακλή. Είμαι πολύ καλά. Υπήρχαν προτάσεις για εμένα, αλλά προτίμησα τον Ηρακλή. Είχα προτάσεις και από το εξωτερικό από μια ομάδα στη Α’ και μια στη Β’ Γερμανίας. Έγιναν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Υπήρχε ένα φιλολογικό ενδιαφέρον του Ηρακλή. Όταν όμως άρχισε να γίνεται πιο πραγματικό, δεν σκέφτηκα τίποτα παραπάνω. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ηρακλής και τον επέλεξα χωρίς άλλες σκέψεις».

Δεν ήταν δέλεαρ το εξωτερικό; Μήπως είναι και θέμα… Θεσσαλονίκης για εσένα τελικά;
«Ήταν δέλεαρ το εξωτερικό, αλλά ο Ηρακλής ήταν πρώτη επιλογή για εμένα. Το ήθελα. Δεν είναι τόσο θέμα πόλης. Την αγαπάω τη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη κι αν ήταν αλλού ο Ηρακλής θα πήγαινα».

Στην ομάδα τι κλίμα συνάντησες; Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις; Ήξερες κάποια παιδιά στην ομάδα…
«Βρήκα ένα πολύ καλό κλίμα στον Ηρακλή κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Όπως επίσης και το γεγονός πως γνώριζα κάποια παιδιά από παλαιότερα. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής μου στην ομάδα. Νιώθω καλά ήδη. Είχαμε καλές σχέσεις από παλιά και με τον Περπερίδη και με τον Παπαζαχαρία από την Εθνική Ελπίδων. Με τον Γρηγόρη ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο οκτώ χρόνια από τη μεικτή της ΕΠΣΜ. Και τα άλλα τα παιδιά βέβαια τα γνώριζα. Όπως τον Παπαστεριανό, τον Γιαννούλη… Γενικά πάντως το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό στην ομάδα».

Τον Προτάσοφ; Δεν τον είχες ποτέ προπονητή…
«Όντως. Είναι νωρίς ακόμα βέβαια, καθώς έχω κάνει τέσσερις προπονήσεις με την ομάδα και τον προπονητή. Είναι πάντως ένας ήρεμος άνθρωπος που φαίνεται ότι αγαπάει πάρα πολύ τη δουλειά του. Κι αυτό φαίνεται από το πόσο καλά την κάνει. Αυτό ισχύει και για τους συνεργάτες του, τον κ. Καρύδα και τον κ. Νεντίδη».

Από τις πληροφορίες που υπήρχαν, φαίνονταν πως αρχικά ο Ηλίας Πουρσανίδης είχε μια πρώτη θετική άποψη για εσένα και μετά έδωσε την έγκριση ο Όλεγκ Προτάσοφ…
«Ισχύει αυτό, αλλά με είδε και ο κόουτς δίνοντας το «ok». Ο Ηλίας Πουρσανίδης είναι ένας άνθρωπος που μέχρι πολύ πρόσφατα έπαιζε ποδόσφαιρο. Πριν από δύο χρόνια. Ξέρει πως σκεφτόμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές, είναι κοντά σε κάθε παίκτη και μπορεί να σκέφτεται κι ο ίδιος σαν ποδοσφαιριστής. Είναι πραγματικά κάτι το πολύ θετικό αυτό».

Ο Ηρακλής έχει ενισχυθεί με παίκτες προσωπικότητες. Πως είδες τις κινήσεις;
«Από αυτά που είδα ως τώρα, μου άρεσε η ποιότητα του Λέκι και το πάθος του Μπόσνιακ. Δίνει πνοή στην ομάδα αυτό το γεγονός. Το καλό με τον Ηρακλή είναι πως έχει πολλά νέα παιδιά που όχι απλά μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αλλά να παίξουν και βασικοί. Αρκετοί έρχονται από την ομάδα νέων. Για παράδειγμα ο Βουτσιάς μου άρεσε πολύ. Είναι σημαντικό να διατηρείται το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Είναι καλό να έρχονται και ξένοι ποδοσφαιριστές, αρκεί να είναι πολύ καλύτεροι από τους Έλληνες για να παίξουν και πραγματικά να βοηθήσουν».

Ως ποδοσφαιριστής πως θα αυτοσυστηνόσουν στον κόσμο; Τι θα έλεγε κάποιος για τον ποδοσφαιριστή Στέλιο Ηλιάδη;
«Ότι είναι κάποιος που τρέχει και μάχεται έχοντας πάθος στο παιχνίδι του. Όλα αυτά όμως είναι… λόγια. Όλα κρίνονται στο γήπεδο. Όλοι μας».

Να περιμένουμε έναν Ηλιάδη όπως στον Απόλλωνα;
«Προσωπικά βλέπω πως βελτιώθηκα από τότε και σε άλλους τομείς όπως την τεχνική. Στον Ηρακλή πιστεύω και ελπίζω με υγεία να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο για να βοηθήσω την ομάδα. Μέσα από την προπόνηση επιτυγχάνεται αυτό. Ποτέ δεν φτάνεις στο τέλειο. Όποιος το πιστέψει αυτό, κάνει κακό στον εαυτό του».

Επειδή έγινε αρκετή συζήτηση, παίζεις ως ανασταλτικός χαφ, σωστά;
«Ναι. Μπορώ να παίξω οπουδήποτε μου ζητηθεί, ακόμη και τερματοφύλακας που λέει ο λόγος. Η θέση που μου ταιριάζει και πιστεύω πως μπορώ να δώσω πολλά στην ομάδα είναι αμυντικό χαφ. Δεξί μπακ έπαιξα κατ’ ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: