Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Το «βουνό» που έχει να ανέβει ο Δέλλας!!


Ο Δέλλας βρήκε άμεσα την ευκαιρία να θέσει την καριέρα του σε τροχιά μετά την ΑΕΚ, ωστόσο το έργο του στον Ατρόμητο δεν είναι εύκολο. Το sport-fm.gr αναλύει την αποστολή που αναλαμβάνει ο «Τράι».

Το «βουνό» που έχει να ανέβει ο Δέλλας
Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Ατρόμητο, το «φάντασμα» του Γιώργου Δώνη υπάρχει ακόμα πάνω από το Περιστέρι. Δεν είναι λίγα τα όσα πέτυχε ο τεχνικός της Αλ Χιλάλ στους «κυανόλευκους» με αποκορύφωμα τους δύο τελικούς Κυπέλλου, ενώ μεγάλο ρόλο στην αδιαμφισβήτητη επιτυχία του έπαιξε και ο τρόπος με τον οποίο δούλευε με τα αποτελέσματα να φαίνονται εντός γηπέδου.

Του Παύλου Κουστέρη

Ο Ατρόμητος από το 2009 έως το 2012 έπαιζε ένα ποδόσφαιρο με αρχή, μέση και τέλος που δεν είναι ψέμα αν ισχυριστεί κανείς ότι μέχρι και πέρυσι, εκείνη η ομάδα που δημιούργησε ο Δώνης αποτέλεσε αυτόματο πιλότο για τους διαδόχους του.

Με την πρόσληψη του Μιχάλη Γρηγορίου το καλοκαίρι, ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός πόνταρε στο ότι πρώην τεχνικός της Κέρκυρας θα μπορούσε να του βγει σε κερδοφόρο λαχνό, καθώς ο τελευταίος και το κίνητρο διέθετε, αλλά και επίπεδο γνώσης του αντικειμένου για να αναλάβει την ομάδα.

inner

Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα με την εμφατική πρόκριση επί της ΑΪΚ, το... γλυκό κάπου στην πορεία χάλασε, οι νίκες στο πρωτάθλημα δεν έρχονταν, κρούσματα απειθαρχίας έκαναν την εμφάνισή τους και από χθες το απόγευμα ο Ατρόμητος άλλαξε και επίσημα σελίδα, εμπιστευόμενος τον Τραϊανό Δέλλα.

Και οι δύο πλευρές βλέπουν τη συγκεκριμένη συνεργασία ως μία ευκαιρία να ξαναμπούν σε τροχιά επιτυχιών, καθώς η θετική πορεία του ενός, αυτομάτως μεταφράζεται σε θετική πορεία και του άλλου. Παρ’ όλα αυτά, ο Τραϊανός Δέλλας μπορεί να ευτύχησε να βρει πολύ γρήγορα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, αλλά τα νερά που καλείται να «κολυμπήσει» είναι πολύ βαθιά, γιατί η κατάσταση στον Ατρόμητο δεν είναι καθόλου ευνοϊκή τη δεδομένη στιγμή.

1) Βαθμολογική θέση
Ο Ατρόμητος στόχευε και στοχεύει παρά το κακό ξεκίνημα στην 5η θέση που «μεταφράζεται» σε play-off και Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή οι «κυανόλευκοι» είναι στη 13η θέση και απέχουν 6 βαθμούς από την πεντάδα και ακολουθούν ζόρικα ματς με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο Τραϊανός Δέλλας πρέπει να κερδίσει βαθμούς από αυτά τα δύο ματς και εν συνεχεία να βάλει την ομάδα στο δρόμο των νικών και της βαθμολογικής βελτίωσης.

2) Νέοι κανόνες
Ο «Κολοσσός» πρέπει πλέον να θέσει το δικό του νόμο στα αποδυτήρια της ομάδας, αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν κρούσματα απειθαρχίας με τους Μαρσελίνιο και Λε Ταλέκ να γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές. Η διοίκηση θέλει μέσω της προσωπικότητας που έχει ο νέος προπονητής και όχι με τη μέθοδο του «μαστίγιου» να «χτίσει» ένα σύνολο που να διέπεται από πειθαρχία και που όλοι θα ξέρουν ποιος κάνει κουμάντο.

inner

3) Μπάλα, μπάλα, μπάλα
Ο κόσμος του Ατρόμητου εκτός από το ότι θέλει να βλέπει εντός γηπέδου μια ομάδα που να μετουσιώνει το όνομα που φέρει, θέλει επιτέλους να δει μπάλα. Ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, κυριαρχίας, δημιουργικό και να βλέπει γκολ. Τα μόλις 6 γκολ ενεργητικό σε αυτές τις πρώτες 9 αγωνιστικές τα λένε όλα και το έργο που παρουσίασε στην ΑΕΚ σε αυτόν τον τομέα (δημιουργία ποδοσφαίρου) ήταν ένας από τους λόγους που έκανε τη διοίκηση να τον εμπιστευτεί.

4) Ξαφνικό θέμα με την άμυνα
Κι ενώ η άμυνα ή πιο σωστά η αμυντική λειτουργία ήταν μια σταθερά για τον Ατρόμητο τα προηγούμενα χρόνια, φέτος έχει παρασυρθεί κι αυτή στη γενικότερη μετριότητα. Γκολ με σουτ εκτός περιοχής, γκολ από στημένες φάσεις, γκολ με κεφαλιές. Απ’ όλα έχει το «παθητικό» μενού των Περιστεριωτών και ο Δέλλας πρέπει να λύσει και αυτό το ζήτημα.

5) Πού είναι οι μεταγραφές;
Γοδόι, Ουσέρο, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Μπόρισλαβ και Μίλος Στόιτσεφ και Εμπόου (που τραυματίστηκε σοβαρά) αποτέλεσαν τα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού και πλην μερικών εκλάμψεων που έχει ο καθένας ξεχωριστά δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα και σίγουρα όχι όσα έχουν δείξει να προσφέρουν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ο «Τράι» καλείται να... αναστήσει τους συγκεκριμένους και να βάλει στην εξίσωση και τις μεταγραφές που μπορούν να μεταμορφώσουν το ρόστερ σε ένα από τα ποιοτικότερα που υπήρξαν ποτέ.

inner

6) Αγωνιστικός προσανατολισμός
Ως συνέχεια της αγωνιστικής εικόνας του Ατρόμητου, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, χάθηκε και ο προσανατολισμός εντός γηπέδου, αφού από πολύ νωρίς μπήκε στην εξίσωση η άμεση ανάγκη για κατάκτηση βαθμών. Ήταν κάτι που δεν ενθουσίαζε κανέναν, αλλά έπρεπε να γίνει. Πλέον, ο «Τράι» καλείται να δώσει «ταυτότητα» στην ομάδα του που θα «ξαναψήσει» τον κόσμο στο Περιστέρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: