Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Λέκο: «Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει χαρακτήρα»

Στα θετικά στοιχεία που έχει δείξει έως τώρα ο ΠΑΟΚ στάθηκε ο Ιβάν Λέκο με αφορμή το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο Κράσνονταρ, ενώ μίλησε και για τη σημαντική απόσταση από την κορυφή μεταξύ άλλων.

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί αν βελτιωθεί στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Ιβάν Λέκο σε δηλώσεις που έκανε στους ρεπόρτερ της ομάδας λίγες ώρες μετά την ήττα με 2-1 από την Κράσνονταρ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Europa League. «Στον όμιλο μας έχουμε δυο μεγάλες ομάδες, αλλά σε κάθε ματς δείξαμε χαρακτήρα και βγάλαμε προσωπικότητα απέναντι τους», σχολίασε.

«Δεν είμαστε χαζοί για να προσπεράσουμε το ότι στο πρωτάθλημα χάσαμε σημαντικούς βαθμούς τους οποίους θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει», είπε για την απόσταση του «Δικεφάλου του Βορρά» από την κορυφή.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τα αποτέλεσμα στο Κράσνονταρ: «Όταν βλέπεις τη βαθμολογία και διαπιστώνεις ότι ο ΠΑΟΚ είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την δεύτερη θέση, σίγουρα αυτό είναι στενάχωρο. Αλλά στους τρεις πρώτους αγώνες δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήμασταν κακοί στη φάση των ομίλων. Για παράδειγμα στον αγώνα με την Καμπάλα θεωρώ ότι αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη γιατί ήμασταν καλύτεροι. Καλοί ήμασταν και απέναντι στην Ντόρτμουντ και ίσως θα μπορούσαμε και εκεί να είχαμε κερδίσει ενώ δεν κάναμε κακό παιχνίδι στην εντός έδρας ισοπαλία με την Κράσνονταρ.

Έτσι θεωρώ ότι αξίζαμε να έχουμε παραπάνω από τρεις βαθμούς αλλά το γεγονός είναι ότι αυτή τη βαθμολογία έχουμε. Στο Κράσνονταρ χάσαμε από μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το αποτέλεσμα μας αφήνει πίκρα αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα. Εγώ θα δηλώσω περήφανος για ότι έχει πετύχει η ομάδα στην Ευρώπη ξεκινώντας τη διαδικασία από τα μέσα Ιουλίου».

-το είναι ρίσκο η αλλαγή συστήματος και προσώπων: «Δεν νομίζω ότι πήραμε ρίσκο με τις αλλαγές. Πολύ απλά διότι είχαμε μελετήσει και αναλύσει την Κράσνονταρ. Γνωρίζαμε την ποιότητα αυτής της ομάδας κυρίως όταν αγωνίζεται στην έδρα μας και με αυτό το σκεπτικό προετοιμαστήκαμε για τον αγώνα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι εμείς στον αγώνα αυτό παίξαμε με σημαντικές απουσίες που για εμάς ήταν σημαντικό. και παρόλα αυτά οι παίκτες έπαιξαν καλά. Απέναντι σε μια καλή ομάδα εμείς πριν δεχθούμε το γκολ, είχαμε ισορροπήσει το παιχνίδι μπορεί να μην κάναμε ξεκάθαρες ευκαιρίες αλλά προσπαθούσαμε να πιέσουμε. Το πρώτο γκολ λοιπόν της Κράσνονταρ αλλά και οι απουσίες μας ήταν σημείο-κλειδί για την έκβαση της αναμέτρησης».

-το αν τους προβληματίζει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος: «Και εμείς δεν είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αλλά ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρίες. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι και προσεκτικοί στην άμυνα. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί σκόραραν ουσιαστικά στο πρώτο σουτ στην εστία μας. Αλλά ξεκαθαρίζω ότι όταν χάνεις από μια τέτοια ομάδα και ειδικά στην έδρα της ούτε καταστροφή είναι ούτε ντροπή για τον σύλλογο. Και επαναλαμβάνω στον όμιλο μας έχουμε δυο μεγάλες ομάδες την Ντόρτμουντ και την Κράσνονταρ αλλά σε κάθε ματς δείξαμε χαρακτήρα και βγάλαμε προσωπικότητα απέναντι τους».

-το αν προέκυψε κάτι θετικό από το περασμένο παιχνίδι: «Είδα έναν πολύ καλό Χαρίση. Ένα παιδί 21 χρονών που δεν είχε πολλά παιχνίδι στα πόδια του αλλά έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Με τέτοια θέληση και αγωνιστικότητα που έδειξε, θέλουμε να προχωρήσουμε με όλους τους παίκτες γιατί έχουμε μια νέα ομάδα».

-το τι θα έλεγε στον κόσμο, βάσει του ότι ο Ολυμπιακός απέχει 13 βαθμούς και του διαφαινόμενου αποκλεισμού από την Ευρώπη: «Πρώτα απ' όλα δεν είμαστε χαζοί για να προσπεράσουμε το ότι στο πρωτάθλημα χάσαμε σημαντικούς βαθμούς τους οποίους θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει. Αλλά στην Ευρώπη, μαθηματικά δεν έχουμε αποκλειστεί και αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα έχουμε ελπίδες θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είναι δύσκολο αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, όταν είσαι κάθε μέρα με τους παίκτες και δουλεύεις μαζί τους, μπορείς να πεις κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πότε ξεκινήσαμε την σεζόν, ποια ήταν η κατάσταση και η ατμόσφαιρα τότε.

Πετύχαμε αρκετά πράγματα μπαίνοντας στους ομίλους αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα, προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και έχει τη θέληση να βελτιωθεί. Μην ξεχνάτε ότι δεν είχαμε όλους τους νέους παίκτες από την αρχή και χρειαζόμαστε χρόνο. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχθεί ο κόσμος, αλλά έχουμε ποιότητα για να γίνεται καθημερινά η ομάδα καλύτερη. Αυτό βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: