Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

3 νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ στο 66’, 79’ κι 90’!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τρία-τέσσερα πράγματα από τις νίκες του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.
ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να προσέξει κάτι στις τρεις νίκες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ:
Την ‘Αρσεναλ την κέρδισε με γκολ στο 66’…
Στο Ζάγκρεμπ κέρδισε με γκολ στο 79’…
Την Ντιναμό εδώ την κέρδισε με γκολ στο 90’…
Κάθε νίκη έρχονταν και με γκολ όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος του! Πολύ σημαντικό για ελληνική ομάδα να βγάζει χαρακτήρα και δυνάμεις στο δεύτερο μισό του β΄ημιχρόνου. Ειδικά ο Ολυμπιακός δεν μας είχε συνηθίσει να κερδίζει έτσι σπουδαία ευρωπαϊκά ματς.
Υπό αυτές τις συνθήκες, μοιάζει απολύτως εξηγήσιμο το πώς στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 το Λεβαδειακό με το αποτέλεσμα 0-0 ως το 88’ (!), τσάκισε 4-0 την ΑΕΚ με το σκορ 1-0 ως το 70’, πως νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο με το σκορ 1-0 ως το 72’ κι ακόμη ακόμη πως ισοφάρισε στο 90’ τον Πλατανιά στο Κύπελλο.
Σίγουρα υπάρχει κι ο παράγοντας τύχη να παίζει το ρόλο του, αλλά όπως λέμε την τύχη την κυνηγάς. Για παράδειγμα στο ματς με τον Λεβαδειακό, στην πιο δύσκολη νίκη του μέχρι στιγμής στην φετινή Λίγκα, ο Ολυμπιακός έβαλε και τα δύο γκολ με κόντρες! Όμως, ας θυμηθούμε ότι από το 80’ κι έπειτα σφυροκοπούσε την αντίπαλη εστία…
Μία άλλη επισήμανση καταγράφοντας τις τρεις νίκες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ: τα τρία κρίσιμα γκολ τα έβαλαν τρεις διαφορετικοί σκόρερ, όλοι όμως επιθετικοί-ο Φινμπόγκασον, ο Ιντέγε κι ο Πάρντο!
Δείγμα ότι ο Ολυμπιακός δεν εξαρτάται από ένα παίκτη στην υπόθεση γκολ σε τέτοιου υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Τα δύο ματς με την Ντιναμό τα καθάρισαν ο Ιντέγε το ένα κι ο Πάρντο το άλλο. Και μέσα στο Λονδίνο ο Φορτούνης, ο Πάρντο κι ο Φινμπόγκασον. Οι πρωταγωνιστές δεν είναι λίγοι. Είναι τρεις-τέσσερις. Έτσι δεν είναι κι εύκολο από ποιόν να φυλαχτείς.
Τρίτη επισήμανση από τις ίδιες τρεις νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ: οι δύο έγιναν με γκολ παικτών που ήρθαν από τον πάγκο! Του Φίνμπο με την Άρσεναλ και του Πάρντο με την Ντιναμό εδώ μέσα! Μιλάμε για τα τρία από τα πέντε γκολ, να έχουν μπει από τις αλλαγές! Δείγμα ότι ο Ολυμπιακός έχει βοήθειες από τον πάγκο του ακόμη και στο πιο υψηλό επίπεδο, που είναι το Τσάμπιονς Λιγκ.
Και κάτι τελευταίο, με αφορμή την αναφορά στον Φινμπόγκασον: ασφαλώς και δεν μπορείς να αξιολογήσεις σοβαρά ένα παίκτη που μπήκε αλλαγή ένα τέταρτο, στο ματς της περασμένης Τρίτης. Αλλά μπορείς να παρατηρήσεις ότι ο Ισλανδός δύο φορές που πήρε την μπάλα έκανε πολύ ωραίες κινήσεις σε συνεργασία με τον Φορτούνη και τον Σεμπά. Κι ακόμη ότι έπαιξε κι άμυνα, γυρίζοντας πίσω, όταν χρειάστηκε.
Γενικά η αίσθηση που μου δίνει ο Φινμπόγκασον είναι πως κι ένα λεπτό να τον βάλεις, θα το παλέψει να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: