Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Και με Ντιναμό και με Λιβαδειά και με Μπάγερν!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τις κινήσεις του Μάρκο Σίλβα και την προσήλωση στο πλάνο.

Και με Ντιναμό και με Λιβαδειά και με Μπάγερν!

***Όσο κι αν ο αντίπαλος έπαιξε στο τελευταίο τέταρτο με 10 παίκτες, δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο στο Τσάμπιονς Λιγκ μια ομάδα να παίζει με πέντε επιθετικογενείς παίκτες και δη με το αποτέλεσμα να την εξυπηρετεί!

***Ο Πορτογάλος, όμως, το έκανε κι έπαιξε στο τέλος και με Φορτούνη και με Ιντέγε και με Φινμπόγκασον και με Πάρντο και με Σεμπά! Πλάκα πλάκα έκανε ό,τι και με το Λεβαδειακό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος!!! Τότε, επειδή έμενε το 0-0 στο ΟΑΚΑ είχε βγάλει πάλι ένα αμυντικό μέσο, τον Καμπιάσο κι είχε περάσει τον Τσόρι δίπλα στο Χάρα, με τον Φορτούνη πίσω τους και τους Ντοσεβί και Σεμπά στα άκρα. Με πέντε επιθετικογενείς δηλαδή.

***Είναι προφανές ότι ο Μάρκο πίστευε ότι αν μη τι άλλο δεν θα «έχανε» από μία ομάδα που έπαιζε μεπαίκτη λιγότερο το 1-1, που του διασφάλιζε τουλάχιστον το Γιουρόπα Λιγκ κι από εκεί και πέρα θέλησε να επιτεθεί για να κάνει το κάτι παραπάνω, τη νίκη, ώστε ο Ολυμπιακός να αποκτήσει, όπως κι έγινε, τη δυνατότητα να αποκλείσει την Άρσεναλ όχι απλά με ισοπαλία τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη, αλλά και με ήττα 0-1 η, 1-2.

***Ήταν ένα λελογισμένο, θα μπορούσε κανείς να πει, ρίσκο. Αλλά αν του κάθονταν στραβά κι έχανε το ματς, θα είχε θέμα ο Ολυμπιακός. Γιατί ναι μεν θα του ήταν πάλι αρκετή η ισοπαλία στο τελευταίο ματς για να ξεπεράσει την Άρσεναλ στην ισοβαθμία, αλλά με διπλό θα είχε μπει στο παιχνίδι κι η Ντιναμό, που θα έφτανε κι αυτή τους έξι πόντους και δη με πλεονέκτημα στην ισοβαθμία (1-0 ο Ολυμπιακός, 2-1 η Ντιναμό στα μεταξύ τους παιχνίδια)! Και με τελευταίο ματς στο Ζάγκρεμπ με την Μπάγερν, που θα ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, ως σίγουρη πρώτη! Κοινώς ο Ολυμπιακός μπορεί να έχανε ακόμη και την τρίτη θέση, αν του στράβωνε στο φινάλε το παιχνίδι με την Ντιναμό…

***Όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού αυτό που έκανε ήταν απλά να ακολουθήσει τις αρχές του. Έχει ένα πλάνο στο μυαλό του, ακόμη και για την περίπτωση που κάτι δεν του πάει καλά στο ματς. Βγάζει τον ένα αμυντικό μέσο και περνάει ένα πιο επιθετικογενή παίκτη. Αν θυμάστε το είχε κάνει και με την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη! Μετά το 0-1 είχε περάσει έξω τον Καμιάσο στο 65’ κι είχε βάλει τον Φορτούνη να βοηθήσει τους Ιντέγε, Ερνάνι και Πάρντο.

***Τότε δεν του είχε βγει. Κι ο Ολυμπιακός στο τέλος έχασε μάλιστα 0-3 με τα γκολ στο 88’ και το 93’. Ας σκεφθούμε όμως ότι θα μπορούσε εύκολα να του βγει, αν ο Σαλίνο ισοφάριζε στο 83’ φάτσα με το Νόϊερ…Όπως θα μπορούσε και να μην του βγει την Τρίτη αν δεν υπήρχε η τέλεια πάσα του Φορτούνη και το τέλειο πλασέ του Πάρντο στο 90’.

***Αλλά το πλάνο είναι πλάνο. Είτε με το Λεβαδειακό, είτε με την Μπάγερν, είτε με την Ντιναμό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: