Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Το στοίχημα του ΠΑΟΚ!!

Ο Αθανασιάδης, αργά ή γρήγορα, θα γίνει ...Βιεϊρίνια, ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει οικονομικά, αλλά δεν θα πρέπει να χάσει αγωνιστικά. Θα τα καταφέρει, λοιπόν, να παραμείνει ανταγωνιστικός;
Το στοίχημα του ΠΑΟΚ

Δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την οικονομική εξυγίανση, αλλά σίγουρα αν αναγκαστεί, μετά τον Βιεϊρίνια, να πουλήσει ακόμη ένα περιουσιακό του στοιχείο, τότε δεν θα δυσκολευτεί να το βρει στο πρόσωπο του Στέφανου Αθανασιάδη.
Ο μικρός είναι άλλο πράγμα. Έχει το γκολ στο αίμα του. Ξέρει πού πρέπει να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή και να εκτελέσει. Όπως έκανε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Άφαντος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μόλις πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή την έστειλε, έστω και με δόση τύχης, στα αντίπαλα δίχτυα.
Η αξία του Αθανασιάδη έχει εκτοξευτεί αυτή τη χρονιά και σ’ αυτό βοηθάνε και τα γκολ που έχει πετύχει στην Ευρώπη. Ο μικρός έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και αν ο ΠΑΟΚ θελήσει να τον πουλήσει με ένα καλό ποσό θα τα καταφέρει.
Η περίπτωση του Αθανασιάδη, μάλιστα, έχει και ένα μεγάλο κοινό με αυτή του Βιεϊρίνια. Ο ΠΑΟΚ θα επωφεληθεί οικονομικά από ποδοσφαιριστή τον οποίο δεν έχει ξοδέψει χρήματα για να τον αποκτήσει.
Έτσι, δουλεύουν, άλλωστε, οι ομάδες που λειτουργούν σωστά στην αγορά του ποδοσφαίρου. Αγοράζουν φθηνά και πουλάνε ακριβά ή προωθούν τα ταλέντα από τις Ακαδημίες, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν σωστά.
Αυτή την πολιτική, εξάλλου, επιτάσσουν η οικονομική κρίση και οι νέες επιταγές της UEFA. Κι έτσι θα πρέπει να κινούνται από εδώ και πέρα όλες ελληνικές ομάδες. Θέλουν δεν θέλουν…
Θα πρέπει να αναφέρουμε, ωστόσο, και τα αρνητικά της υπόθεσης που αφορούν καθαρά τις επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι. Θα καταφέρει, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ να αντικαταστήσει τον Βιεϊρίνια με μια έξυπνη μεταγραφή ή με ένα ταλέντο που θα εμπιστευτεί και θα του δώσει ευκαιρίες;
Θα μπορέσει να αντικαταστήσει τα γκολ του Αθανασιάδη, αν ο μικρός επιχειρήσει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του; Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ που επιβάλλει η ίδια η ιστορία του, περά από το γίνει οικονομικά υγιής, να παραμείνει και ανταγωνιστικός.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: