Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

"Γιατί όχι τίτλο στην Μπουντεσλίγκα;"

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μιλάει για την άνοδο της ομάδας του στην κορυφή της βαθμολογίας, σχολιάζει τον εφετινό του ρόλο και ονειρεύεται τίτλο στη Γερμανία.

"Γιατί όχι τίτλο στην Μπουντεσλίγκα;"

- Η αλήθεια είναι ότι, φέτος, παρουσιάζετε μία μεγαλύτερη αγωνιστική σταθερότητα στην Μπουντεσλίγκα, σε αντίθεση με πέρυσι, οπότε και φτάσατε στα ημιτελικά του Champions League αλλά μείνατε πίσω στο γερμανικό πρωτάθλημα...
"Φέτος, αν και η προετοιμασία έγινε υπό την καθοδήγηση του προηγούμενου προπονητή μας (σ.σ.: Ραλφ Ράνγκνικ) και ξεκινήσαμε μέτρια τη σεζόν, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία (σ.σ.: στις 27 του περασμένου Σεπτεμβρίου ανέλαβε ο Χουμπ Στέφενς), επέδρασε πολύ θετικά στην ψυχολογία της ομάδας και τη βοήθησε να συνεχίσει πολύ δυναμικά στο πρωτάθλημα, στο οποίο η διάκριση ήταν ο βασικός μας στόχος. Στο Europa League είμαστε αήττητοι και έχουμε μπροστά μας τους αγώνες με την Πλζεν για την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης, ενώ μοναδική παραφωνία έως τώρα είναι ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Γκλάντμπαχ...".
- Τι έχει αλλάξει από πέρυσι;
 
«Έχουμε πλέον δεθεί σαν ομάδα και έχουμε βρει έναν τρόπο παιχνιδιού που μας ταιριάζει απόλυτα και αυτό νομίζω ότι... κάνει μπαμ μέσα στο γήπεδο. Η φιλοσοφία του νέου προπονητή, που δεν μας ζητάει να πιέζουμε πολύ ψηλά και θέλει να κρατάμε τις θέσεις μας και να παίζουμε πιο πολύ με passing-game, επιτρέποντας την ελεύθερη ανάπτυξη στην επίθεση, μας έχει βοηθήσει πολύ... »
 
- Μετά τη νίκη σας και την ήττα της Μπάγερν στο Μένγκενγκλάνταμπαχ, ισοβαθμείτε με τους Βαυαρούς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας... Μπορείτε πλέον να πείτε ξεκάθαρα ότι στοχεύετε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;
 
«Ο στόχος ήταν ευθύς εξαρχής η καλή πορεία στο πρωτάθλημα... Ίσως να είναι πρόωρο να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα, ωστόσο, από τη στιγμή που πλέον είμαστε στην κορυφή, θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρηθούμε εκεί... Όνειρα τίτλου σίγουρα κάνουμε, τώρα αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, αυτό θα φανεί στην πορεία...»
 
- Εκτιμάς ότι απέχετε ακόμη, σε αγωνιστικό επίπεδο, από την Μπάγερν;
 
«Όχι, σε καμία περίπτωση... Αντιθέτως, παρ' ότι στον 1ο γύρο χάσαμε εντός έδρας, θεωρώ ότι τώρα που έχουμε πάρει τα πάνω μας, είμαστε τουλάχιστον ισοδύναμοι και αυτό αποδεικνύεται και από την βαθμολογική μας θέση...»
 
- Σε ατομικό επίπεδο, φέτος, εσύ δείχνεις σε εξαιρετική κατάσταση... Έχεις καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ομάδας, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, έχεις πετύχει ισάριθμα γκολ...
 
«Απλά αγωνίζομαι στην φυσική μου θέση του στόπερ και όχι σε αυτή του αμυντικού χαφ που έπαιζε πέρυσι και αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο... Από 'κει και πέρα, προσπαθώ να προωθούμαι αρκετά συχνά και να ειδικότερα στις στημένες φάσεις... Είμαι πολύ χαρούμενος, που φέτος έχω πετύχει ήδη τρία γκολ (σ.σ.: δύο στο πρωτάθλημα κι ένα στην Ευρώπη) κι έχω βοηθήσει την ομάδα και στο επιθετικό κομμάτι...»
 
- Όταν σκοράρεις πάντως, βλέπουμε ότι στο γήπεδο γίνεται πανζουρλισμός... Όχι μόνο από τους φιλάθλους, αλλά και από τους συμπαίκτες σου που σε αποθεώνουν...
 
« Η αλήθεια είναι ότι στο Γκελζενκίρχεν έχω εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο που με σέβεται και με εκτιμά πολύ σαν ποδοσφαιριστή... Όσον αφορά τους συμπαίκτες μου, όταν βλέπουν πόσο πολύ προσπαθώ και δουλεύω στην προπόνηση, είναι λογικό να με στηρίζουν και να με ανταμείβουν...»
- Η τελική φάση του Euro, βρίσκεται στο μυαλό σου;
 
«Σίγουρα, αλλά στην άκρη και όχι στο κέντρο (γέλια!!)... Αυτή τη στιγμή, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, στο μυαλό μου είναι κυρίως η Σάλκε και το πως θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας... Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα κι έρθει με το καλό το κάλεσμα της Εθνικής ομάδας, τότε θα βάλω τα δυνατά μου γιατί η συμμετοχή σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα της χώρας σου είναι πολύ μεγάλη τιμή...»
 
- Τη Superleague, την παρακολουθείς καθόλου; Τι βλέπεις να γίνεται φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα;
 
«Στο μέτρο του δυνατού, ναι... Όταν έχω χρόνο, θα κάτσω να παρακολουθήσω κάποια παιχνίδια από την τηλεόραση... Πιστεύω ότι και φέτος ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα με μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του και στο τέλος, έστω κι αν ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται καλύτερος του αναμενόμενου, εύκολα ή δύσκολα θα στεφθεί πρωταθλητής....»

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: