Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Επαγγελματική νίκη με ελληνικό στοιχείο!!

Φιουριόζος ο ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο τον Ιανουάριο. Έκανε το "τρία στα τρία" σε διάστημα έξι ημερών και θέλει να πετύχει και το "τέσσερα στα τέσσερα" τη ερχόμενη Τετάρτη. Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.
Επαγγελματική νίκη με ελληνικό στοιχείο

Όταν και θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στη Τούμπα, σε αγώνα νόκ άουτ για το κύπελλο, για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του, στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τελικά αυτή η ομάδα έχει «μέταλλο» ενώ και ο Μπόλονι αποδεικνύει ότι είναι μέτρ του είδους, ειδικά στη σταδιακή συμμετοχή νέων παικτών στη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.
Ο Δικέφαλος πέτυχε μια επαγγελματική νίκη επί του Πανιωνίου και παρά τη κούραση αρκετών παικτών από τα συνεχόμενα παιχνίδια, η ομάδα ανταποκρίθηκε. Το μεγάλο κέρδος όμως από τη παρουσία του ΠΑΟΚ στη Τούμπα, ήταν η συμμετοχή αρκετών ελλήνων παικτών. Το ελληνικό στοιχείο είναι τόσο έντονο στον ΠΑΟΚ, όσο σε καμία άλλη ελληνική ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με τις αλλαγές που έκανε ο Μπόλονι, εννέα έλληνες παίκτες, συμμετείχαν στη βασική ενδεκάδα. Ποιος θα το πίστευε πριν από μερικά χρόνια.
Και όμως η ελληνοποίηση του ΠΑΟΚ αποτελεί μια πραγματικότητα. Και το πιο ενθαρρυντικό για το μέλλον, είναι πως οι περισσότεροι έλληνες – νεαροί – παίκτες που προωθούνται, διαθέτουν ποιότητα και ουσιαστικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Δεν σας κρύβω, πως εφόσον ο Μπόλονι συνεχίσει στο ίδιο πλάνο, για το οποίο μάλιστα από το καλοκαίρι είχε συμφωνήσει με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο ΠΑΟΚ παράλληλα με τη φετινή του πορεία στις τρείς διοργανώσεις όπου συμμετέχει, θα «στρώσει» ελληνική ομάδα, για τη νέα σεζόν.
Τι σημαίνει όμως να αγωνίζονται έλληνες παίκτες σε μια ομάδα, οι οποίοι βεβαίως διαθέτουν ποιότητα και θετικά στοιχεία ; Το πιο σημαντικό είναι πως οι έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δένονται με τη ομάδα, παθιάζονται για αυτόν και προσφέρουν πολλά περισσότερα από ένα ξένο που έρχεται απλά ως επαγγελματίας και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.
Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις των Γκαρσία, Κοντρέρας, Βιειρίνια, Ιβιτς, Λίνο και τώρα τελευταία του Λάζαρ και του Έτο, οι υπόλοιποι ξένοι παίκτες που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ τη τελευταία τετραετία δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα. Στους ξένους, δεν συνυπολογίζω τον Σνάουτσνερ, γιατί μετά από 8 χρόνια στη Ελλάδα, ο Μίρο, αισθάνεται και ενεργεί σαν έλληνας.
Ποιο είναι το συμπέρασμα; Πως ο Μπόλονι βαδίζει στο πλάνο που είχαν συμφωνήσει από το περασμένο καλοκαίρι με τον Κωνσταντινίδη και τον Ζαγοράκη. Πως παρά τα οικονομικά προβλήματα και τις απώλειες των Βιειρίνια και Κοντρέρας, βρίσκει λύσεις για τη ομάδα του. Και για το σήμερα αλλά και για το αύριο. Αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ να έχει αυτό τον προπονητή στις τάξεις του και το έργο του να αποδίδει καρπους από τη πρώτη κιόλας χρονιά.
Γιατί αν θυμηθείτε τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ τους τρείς τελευταίους μήνες, θα διαπιστώσετε πως η ομάδα έχει μια σταθερή φιλοσοφία τη οποία εφαρμόζει μέσα στο γήπεδο, είναι επιθετική, έχει κατοχή της μπάλας, πιέζει τους αντιπάλους του, κάνει ευκαιρίες, πετυχαίνει γκολ.

Με λίγα λόγια στον ΠΑΟΚ εκτός από το σήμερα, με τις κατάλληλες κινήσεις, προνοούν και για το αύριο.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: