Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Κερδίζει ΚΑΙ την κούραση!!

Συνεχίζοντας τις επαγγελματικές του εμφανίσεις ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, να προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του και να βελτιώσει (με δεδομένη την ισοπαλία της ΑΕΚ στην Κρήτη) τη βαθμολογική του θέση.  Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος
Κερδίζει ΚΑΙ την κούραση!

Ο ΠΑΟΚ πήρε φόρα με λίγα λόγια και δεν τον λυγίζει η κούραση. Ο Δικέφαλος πραγματοποιώντας μια ακόμα μέτρια εμφάνιση πέτυχε το σκοπό του που δεν ήταν άλλος από το να κερδίσει ένα ακόμα παιχνίδι και να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία του ενόψει του αγώνα που ακολουθεί την Τετάρτη στην Τούμπα με τον Ατρόμητο Αθηνών για τη διοργάνωση του Κυπέλλου.
Ο Μπόλονι αποδεικνύεται ότι μπορεί να διαχειριστεί με άψογο τρόπο το έμψυχο υλικό της ομάδας και καταφέρνει να οδηγεί τον ΠΑΟΚ από επιτυχία σε επιτυχία χρησιμοποιώντας νεαρούς παίκτες όπως ο Κατσικάς, ο Γλύκος, ο Γιάννου ενώ δεν δίστασε να ρίξει να ρίξει στο παιχνίδι και τον Πόποβιτς που δεν συμπλήρωσε καλά-καλά τα 17 του χρόνια.
Ο ρουμάνος τεχνικός μη έχοντας άλλη επιλογή, ρισκάρει και πετυχαίνει κάτι εξαιρετικά δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Το rotation του Μπόλονι θυμίζει ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί καθώς είναι υποχρεωμένος (λόγω των συνεχόμενων σοβαρών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας) να ξεκουράζει έμπειρους παίκτες όπως ο Γκαρσία, ο Τσιρίλο, ο Σνάουτσνερ και να χρησιμοποιεί νεαρούς που έχουν ενθουσιασμό αλλά υστερούν σε πείρα.

Ο τεχνικός ηγέτης του Δικεφάλου όσο η ομάδα κερδίζει, πετυχαίνει επιπλέον να τονώνει την αυτοπεποίθηση των νεαρών παικτών που χρησιμοποιεί με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια της φετινής περιόδου.

Σε αγωνιστικό επίπεδο το γρήγορο και τυχερό γκολ του Αθανασιάδη έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα ποιος είναι το αφεντικό και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Ωστόσο παρά την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι μετά το γκολ δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους φεύγοντας για τα αποδυτήρια με το εύθραυστο 1-0.

Φυσιολογικά ο Πανιώνιος στην επανάληψη εκμεταλλευόμενος την εμφανή κόπωση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ταχύτητα, αύξησαν τα ποσοστά κατοχής της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γλύκου.

Αφενός η συνεργασία Μαλεζά-Κατσικά (που ξεκίνησαν με προβλήματα αλλά διορθώθηκαν πολύ γρήγορα) και αφετέρου οι άψογες επιλογές του νεαρού γκολκίπερ του Δικεφάλου στις φάσεις που χρειάστηκε να παρέμβει δεν επέτρεψαν να προκληθεί έμφραγμα στην Τούμπα στο τελευταίο 15 του αγώνα όταν κι έγινε πιο ασφυκτική η πίεση του ΠΑΟΚ.

Γεγονός ότι παρά την πτώση της απόδοσης του Δικεφάλου στο β΄ ημίχρονο δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις και φάσεις για να διπλασιάσει η ομάδα τα γκολ και να απαλλαγεί από το άγχος που την ταλαιπώρησε (ταλαιπώρησε και τους φιλάθλους στις κερκίδες) μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Υ. Γ. 1 Για όσους αμφισβητούν το επιχείρημα της κούρασης που χρησιμοποιώ στην κριτική μου σας θυμίζω ότι ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της περιόδου έχει δώσει 30 (καμία άλλη Ελληνική ομάδα δεν έχει αγωνισθεί σε τόσα παιχνίδια) επίσημους αγώνες ενώ έχουν αποχωρήσει από την Τούμπα βασικά στελέχη όπως οι Κοντρέρας, Βιειρίνια, Αρίας και οι Σπαντάτσιο, Λεονάρντο που αγωνίσθηκαν ελάχιστα.

Υ. Γ. 2 Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 3χ3 σε μια εβδομάδα και τώρα πλέον ο ξεκάθαρος στόχος του είναι να κερδίσει τον Ατρόμητο Αθηνών στην Τούμπα και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: