Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Χάβος: "Σκέφτομαι μέρα-νύχτα πως θα κερδίσουμε"

Ποντάροντας στο μέγιστο βαθμό στην έδρα του ετοιμάζεται να υποδεχτεί την Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, τη Βιγιαρεάλ, ο ΠΑΟΚ.

"Πρόκειται για κρίσιμο και σημαντικό παιχνίδι. Στον όμιλο μας όλα είναι ανοικτά, με όλες τις ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση. Κάθε αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό για την κατάκτηση της. Παίζουμε στην έδρα μας, που μας δίνει άλλη ώθηση και ψυχολογία. Ελπίζουμε με τη βοήθεια κόσμου να πάρουμε τη νίκη", δήλωσε για τη μάχη με τους Ισπανούς ο Μάκης Χάβος και συνέχισε:

"Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τη Βιγιαρεάλ, είδαμε ότι είναι ομάδα που παίζει επιθετικά με πλουραλισμό, έχει αυτοματισμούς, συγχρονισμό. Διαλέξαμε στο παιχνίδι στην έδρα της να την αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο, αμυντικά ήμασταν καλά, μας έλειψε το επιθετικό κομμάτι.

Αύριο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Όπως προείπα, είναι σημαντικό το ότι παίζουμε στην έδρα μας. Η Βιγιαρεάλ, βέβαια, και εκτός έδρας δεν παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο, αγωνίζεται με 4-4-2, είναι από τις λίγες ομάδες που παίζει επιθετικά. Το ίδιο θα είμαστε και εμείς. Επιθυμούμε τη νίκη και θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά".

Ερωτηθείς σχετικά ο τεχνικός του "Δικεφάλου" επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά του, σε ότι αφορά το αγωνιστικό πλάνο του. "Εχουμε σκέψεις, θα τα δούμε όλα στο παιχνίδι", απάντησε και πρόσθεσε: "Με δύο νίκες περνάς στην επόμενη φάση. Στόχος είναι το θετικό αποτέλεσμα, αυτό επιδιώκει ο ΠΑΟΚ σε κάθε γήπεδο που αγωνίζεται. Παίζοντας με τη Βιγιαρεάλ δε θέλω να πω ότι η ισοπαλία θα είναι αποτυχία, το πλάνο, όμως, είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε ότι: "Όπως ένιωσα στο πρώτο παιχνίδι, νιώθω και τώρα. Δεν υπάρχει βάρος. Κάνοντας σωστά τη δουλειά μου γιατί να έχω βάρος; Ισα -ίσα, έχω χαρά. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω τη δουλειά μου στο αγωνιστικό κομμάτι, τίποτα άλλο. Να σκέφτομαι μέρα-νύχτα πως θα κερδίζει ο ΠΑΟΚ".

Κατέληξε λέγοντας: "Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πάντα πρόκληση. Δίνουν άλλο κίνητρο από μόνα τους. Δε δέχομαι, όμως, ότι οι ποδοσφαιριστές δίνουν άλλο βάρος σε αυτά".

Ο Πάπλο Κοντρέρας, από τη πλευρά του, τόνισε: "Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο γήπεδο μας. Σεβόμαστε το μεγάλο αντίπαλο, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε πολύ περισσότερα και να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Η Βιγιαρεάλ απέδειξε στο μεταξύ μας παιχνίδι ότι είναι πολύ καλή ομάδα, με συμπαγή επίθεση με γνωστούς και καλούς παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε και να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας".

Ο Χιλιανός κεντρικός αμυντικός πρόσθεσε: "Είναι γεγονός πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά τονώνεται η αυτοπεποίθησή μας. Πετύχαμε τρεις νίκες το τελευταίο διάστημα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: