Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Χιμένεθ: "Εμπιστοσύνη, μέχρι... θανάτου"

Ο Μανόλο Χιμένεθ γνωρίζει ότι ενόψει του αγώνα με την Αντερλεχτ δεν μπορεί να υπολογίζει πολλούς και σημαντικούς παίκτες. Ωστόσο ο Ισπανός τεχνικός του "δικεφάλου", δεν κλάφτηκε. Ίσα ίσα που στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης μέχρι... θανάτου στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του!

Αναλυτικά:
-Οι άνθρωποι της Αντερλεχτ είπαν ότι λόγο απουσιών η ΑΕΚ μπορεί να βγάλει αυτοματισμούς. Πιστεύει ο προπονητής ότι θα χάσει η ΑΕΚ τη φρεσκάδα της;
"Η αλήθεια είναι ότι οι θεσμοί δεν σταματούν και υποχρέωσή μου είναι να βγάζω μία έτοιμη ενδεκάδα. Δεν είναι ευχάριστο να μην υπολογίζει ένας προπονητής σε όλο το ρόστερ του. Ακόμη χειρότερο είναι να μην μπορείς να καλέσεις 18παίκτες στην αποστολή. Εμπιστεύομαι μέχρι... θάνατο αυτούς που έχω. Τους εμπιστεύομαι ότι θα παίξουν αύριο και θα τα καταφέρουμε".

-Πρόθεσή σας είναι να παίξετε αμέσως στην επίθεση;
"Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Η Αντερλεχτ είναι πολύ καλή ομάδα και θα θέλει το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μία... μάχη, με δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη".

-Υπάρχει κάποιο θέμα με τον Φροξυλιά και δεν είναι στην αποστολή;
"Δυστυχώς, ο Φροξυλιάς, θα ήθελα να τον έχω, αλλά δεν είναι στη λίστα του Europa. Είναι από τα αρνητικά που έχουμε αυτή τη στιγμή και βεβαίως αυτό που μας δυσκολεύει είναι η συσσώρευση των παιχνιδιών. Με 18 παίκτες παίζοντας Κυριακή-Κυριακή δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ενδιάμεσα, η κούραση φαίνεται. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι αρκετά έξυπνος και όπως απέδειξαν πρόσφατα αυτοί μπορούν να είναι ο καλύτερος... παίκτης. Όλος ο κόσμος πρέπει να νοιώθει υπερήφανος που οι παίκτες είναι σε τρεις διοργανώσεις και τα δίνουν όλα, βάζοντας κάποιες εξαιρέσεις. Αυτή την απαίτηση έχω να τα δίνουν όλα".

-Στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης τι ήταν τελικά αυτό που έφταιξε;
"Πολλά πράγματα μπορούν να επηρεάσουν, αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Για τον Πανιώνιο βγήκε το παιχνίδι, για μας όχι. Γι' αυτό δεν μπορούμε να κερδίσουμε στο... ΠΡΟ-ΠΟ. Ειλικρινά δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Μόλις τελειώνει το ματς, όποιο κι αν είναι αυτό έχω καθήκον και θα το κάνω να ανεβάζω το επίπεδο των παικτών μου. Για μένα έχω τους καλύτερους παίκτες. Όπως και σαν πατέρας που είμαι έχω τα καλύτερα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι την Κυριακή, προχωράμε μπροστά".

-Μπορεί να παίξει ο Μάκος; Κι αν όχι αν θα επηρεάσει η απουσία του το σύστημα;
"Βεβαίως και επηρεάζουν όλα. Είχα πει την πρώτη ημέρα που ήρθα ότι είχαν ξεκινήσει οι υποχρεώσεις. Έχω ξεκάθαρες ιδέες και απόψεις και προσπαθώ να τις μεταφέρω στην ομάδα, αλλά χωρίς αμφιβολία οι τραυματισμοί και οι απώλειες επηρεάζουν στον τρόπο δουλειάς που θέλουμε να κάνουμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε στις συνθήκες, να είμαι όσο πιο θετικός γίνεται, να μεταφέρω στους παίκτες ψυχολογία και νοοτροπία νικητή. Δεν γνωρίζω άλλο τρόπο δουλειάς. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμη και τώρα είναι να φτιάξουμε κάτι στο μέλλον. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να λειτουργεί βάση μόνο στο σήμερα.

Η δομή της ΑΕΚ πρέπει να βρίσκεται πάνω και πιο πάνω από τα αποτελέσματα. Μόνο έτσι πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον που θα μας πάει ακόμη πιο ψηλά. Έχει πρόβλημα ο Μάκος. Χθες είχε πυρετό. Σήμερα δεν ήταν καλά. Αν είχα 22 παίκτες δεν θα έπαιζε. Με 17 παίκτες είναι μία από τις πιθανότητες που έχω στο κεφάλι μου. Θα κάνω αυτό που μου άρεσε όταν γινόταν και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο: Αν ο γιατρός με διαβεβαιώσει ότι δεν έχει πρόβλημα, αν ο παίκτης πει ότι δεν έχει πρόβλημα, η ευθύνη θα είναι καθαρά δική μου.

-Το όνομα του Φροξυλιά υπάρχει στην αρχική λίστα που έχουμε από την UEFA...
"Μακάρι να είχαμε και εμείς την ίδια λίστα. Στη λίστα τη δική μας δεν είναι μέσα, εξ αρχής. Απογοητευτήκαμε από αυτό το γεγονός. Περιμένουμε να κάνουμε μία καινούργια λίστα".

-Ποια είναι τα στοιχεία που θα έφερνε στην ομάδα ο Γκερέιρο;
"Όλοι οι παίκτες θα μπορούσαν να προσφέρουν. Αλλά βεβαίως δεν χωρούν αμφιβολία ότι τα χαφ και οι αμυντικοί είναι που έχουν υποστεί τραυματισμοί. Ο Ρότζερ έχει ταλέντο. Αλλά είναι ένας παίκτη που δεν έκανε προετοιμασία και ούτε θεωρώ ότι ήταν υπολογίσιμος τους προηγούμενους μήνες. Ίσως του ήρθαν όλα μαζεμένα. Έφτασε να είναι βασικός και αναντικατάστατος. Του λείπουν στοιχεία που δεν έχει δουλέψει. Πρέπει να προσέξουμε μη τραυματιστεί και αυτός. Βεβαίως κι αν ήταν στη λίστα θα ήταν στο παιχνίδι αύριο, γιατί ξεκουράστηκε στο προηγούμενο. Γεωργέας, Λύμπε, Δέλλας λείπουν πολλοί. Αλλά δεν θέλω δικαιολογίες. Θέλω να μεταφέρω αισιοδοξία και να εμπιστεύομαι τους παίκτες. τους 17 που πήρα και ο 18ος είναι ο κόσμος".

-Θεωρείτε ότι αυτό το παιχνίδι είναι το πιο καθοριστικό για την πρόκριση; Και, οι παίκτες πιστεύετε λειτουργούν καλύτερα με πίεση μεγάλων αγώνων;
"Για μένα όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Αλλά τα μεγάλα ματς έχουν έξτρα κίνητρο. Οι παίκτες γνωρίζουν ότι με νίκη αύριο θα έχουμε κάνει το μεγαλύτερο κομμάτι για να πάμε στην επόμενη φάση. Συμφωνώ ότι είναι κρίσιμο παιχνίδι, αλλά όχι στο 100%. Πρέπει να κερδίσουμε, γιατί και η ψυχολογία μας θα φτάσει στο υψηλότερο σκαλί".

-Το 3-0 του πρώτου αγώνα δεν σας επηρεάζει;
"Η Αντερλεχτ είναι μία μεγάλη ομάδα και απλά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Ξεκίνησε με τον τραυματισμό του Σκόκο. Δεν μπορεί η ψυχολογία της ομάδας να επηρεάζεται από έναν παίκτη. Έχω δει πολλές φορές αυτό το ματς. Στα πρώτα 20 λεπτά είχαμε τη μπάλα στο γήπεδό τους. Ήρθε το πρώτο γκολ και τα άλλα δύο ήταν... ατυχήματα. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη. Να εμπεδώσουμε ότι μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε. Αν δεν είμαστε όμως στο 120% μπορεί επίσης να μας κερδίσει και ο οποιοδήποτε".

-Θα προτιμούσατε να είχατε περισσότερους παίκτες ή να μην εμφανιστεί η νοοτροπία των παικτών όπως στο ματς με τον Πανιώνιο;
"Θα προτιμούσα να είχα ακόμη τρεις παίκτες. Να έχω τουλάχιστον 18άδα. Γιατί η προσωπικότητα, η συγκέντρωση και η φιλοδοξία των παικτών ούτε θα είναι ούτε θα ξαναγίνει αυτή που είχαμε στον Πανιώνιο. Ατυχήματα κάνουν και οι καλύτεροι οδηγοί. Θα χάνουμε, θα κερδίζουμε, αλλά το χειρότερο για μας είναι αυτό που περάσαμε προς τα έξω: Ότι δεν προσπαθήσαμε. Ίσως να μη γνωριζόμασταν καλά, αλλά αυτά είναι στο παρελθόν. Στο τέλος αύριο θα μας ενδιαφέρει μόνο το επόμενο παιχνίδι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: