Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Κούπερ: "Να "αγγίξουμε" την τελειότητα"

Την "τελειότητα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, θέλει να αγγίξει την Πέμπτη ο Αρης στο "Μπάι Αρένα", ώστε να υποτάξει, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ, την Μπάγερ Λεβερκούζεν (20.00, Novasports1).

"Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για το παιχνίδι. Ξέρουμε τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, όπως και το ότι είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι σε τέτοιες διοργανώσεις. Για να κερδίσουμε, όμως, πρέπει να είμαστε τέλειοι με όλη την έννοια της λέξης. Πρέπει να είμαστε άψογοι σε όλες τις γραμμές και για να γίνει αυτό, επιβάλλεται όλοι να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με απόλυτη συγκέντρωση, με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε", ανέφερε ο Αργεντινός τεχνικός, λίγο πριν την προπόνηση των "κίτρινων" σε γερμανικό έδαφος και πρόσθεσε: "Πάντα είμαστε αισιόδοξοι, φιλοδοξίες υπάρχουν και τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτά θα είναι τα κατάλληλα εργαλεία, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα".

Σχολιάζοντας τον αντίπαλο είπε: "Η Λεβερκούζεν είναι πληρέστατη, όσες αλλαγές κι αν κάνει. Δεν αλλάζει, όμως, τον τρόπο παιχνιδιού της. Αυτός παραμένει ίδιος. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Δεν ξέρω αν θα μας διευκολύνει ή αν θα μας δυσκολέψει, αλλά όπως και να έχει, εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τον σπουδαιότερο αντίπαλο".

Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση του Γιουπ Χάινκες, για τις αμυντικές ικανότητες του Αρη, τόνισε: "Έχει κάνει κι αυτός ένα πλάνο από την πλευρά του και περιμένει έναν σοβαρό Αρη που θα αμυνθεί. Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει κανέναν. Για να πάρουμε εμείς κάτι θετικό, πρέπει να αγγίξουμε το τέλειο παιχνίδι".

Σε ερώτηση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου στον πάγκο του Αρη, απάντησε: "Δεν κατάλαβα πώς πέρασε αυτός ο ένας χρόνος, αλλά είμαι ευχαριστημένος που επέλεξα την Ελλάδα και τον Αρη για να συνεχίσω την καριέρα μου. Πιστεύω ότι ως τώρα πήγαμε αρκετά καλά, ακόμη κι αν υπήρξαν άσχημα αποτελέσματα. Ευελπιστώ να πάμε ακόμη καλύτερα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Μπάγερ".

Ο Μιχάλης Σηφάκης, από την πλευρά του, επισήμανε: "Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του αγώνα, για τον αντίπαλο δεν υπάρχουν πολλά να πούμε. Μπορούμε, όμως, να τα καταφέρουμε, όπως έχουμε αποδείξει ως τώρα σε τέτοια παιχνίδια. Είμαστε προετοιμασμένοι, ανυπομονούμε να ξεκινήσει το παιχνίδι. Το γεγονός ότι η Λεβερκούζεν έκανε μία ή δύο ευκαιρίες στην έδρα μας, σημαίνει ότι αμυντικά στεκόμαστε καλά. Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει μόνο με τον τερματοφύλακα, αλλά με τη συλλογική δουλειά. Η συνολική εικόνα δεν αφορά μόνο την άμυνα, αλλά και τις αντεπιθέσεις και επιθέσεις. Εύχομαι να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό".

Συνέχισε ο διεθνής τερματοφύλακας λέγοντας: "Για μας, είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση το να αγωνίζεται ο Αρης σε μεγάλες διοργανώσεις, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι όμορφη στιγμή για την καριέρα μας και ο συγκεκριμένος αγώνας. Στιγμή την οποία ελπίζουμε να χαρούμε και να την ευχαριστηθούμε με ένα καλό αποτέλεσμα".

Κατέληξε τονίζοντας: "Στη βαθμολογία του ομίλου όλες οι ομάδες είμαστε κοντά. Ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Μπάι Αρένα" θα μας βάλει στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Κανείς δεν περίμενε να είμαστε στους ομίλους και να διεκδικούμε τη 2η θέση αυτήν τη στιγμή. Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, ώστε να πάρουμε την πρόκριση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: