Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Οδηγός μας ο περσινός τελικός»

Τη βεβαιότητα πως η Μπορούσια Ντόρτμουντ μπορεί να κερδίσει τη Μπάγερν Μονάχου στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε ο Ρόμαν Βαϊντενφέλερ, μιλώντας στη «Bild».

«Οδηγός μας ο περσινός τελικός»
Μετά από δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Γερμανίας, η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να καταξιωθεί και ως ευρωπαϊκή δύναμη, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θα βρει απέναντί της τη Μπάγερν Μονάχου, την ομάδα που της πήρε τα σκήπτρα στη Μπουντεσλίγκα και δείχνει να ανοίγει έναν νέο κύκλο επιτυχιών. Οι Βαυαροί είναι το φαβορί, σύμφωνα με τους περισσότερους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η νίκη τους είναι βέβαιη. Τουλάχιστον αυτό τονίζει ο Ρόμαν Βαϊντενφέλερ, μιλώντας στη γερμανική «Bild».

«Θέλω να θυμίσω στους φίλους μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους, πως έναν χρόνο πριν, τέτοιες μέρες, αντιμετωπίζαμε ξανά τη Μπάγερν Μονάχου σε έναν άλλο τελικό. Αυτόν του Κυπέλλου Γερμανίας. Το αποτέλεσμα ήταν 5-2 για την ομάδα μου. Ας έχουμε, λοιπόν, εκείνο το παιχνίδι ως οδηγό και ας κατέβουμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την ελπίδα να επαναλάβουμε την περσινή μας εμφάνιση», ευχήθηκε ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ.

Από πέρσι, πάντως, πολλά έχουν αλλάξει. Αυτό το παραδέχεται και ο Βαϊντενφέλερ. «Σίγουρα οι αντίπαλοί μας είναι ακόμα πιο δυνατοί και προέρχονται από μια εξαιρετική σεζόν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν γίνεται να γνωρίσουν την ήττα σε ένα ματς, το οποίο είναι πολύ ιδιαίτερο. Θα πρέπει, βεβαίως, να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, για να τους κερδίσουμε. Αλλά όλοι στην ομάδα είμαστε σίγουροι που έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε αυτό», σημείωσε με αισιοδοξία ο έμπειρος τερματοφύλακας.

Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων ετών, ο Βαϊντενφέλερ παραδέχτηκε πως δεν περίμενε να ζήσει τόσες χαρές και επιτυχίες. «Γυρνώντας με τη σκέψη μου πέντε χρόνια πίσω, ομολογώ πως δεν περίμενα αυτές τις επιτυχίες. Ήμαστε, όμως, πολύ υπομονετικοί και δουλεύαμε με συνέπεια και αυτό μας οδήγησε στην κορυφή του γερμανικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προσωπικά βρίσκομαι στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου. Αυτό που ζω, μοιάζει με όνειρο», τόνισε ο Ρόμαν Βαϊντενφέλερ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: