Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ελληνική πολιτική σαν… Ελληνική Super League!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αφήνει για λίγο στην άκρη τον ΠΑΟΚ, γράφει για τα όσα παράξενα και ανεξήγητα συμβαίνουν στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα και παρομοιάζει την κυβέρνηση με την... ΕΠΟ!    
Είναι τόσο περίεργη η κατάσταση στην χώρα, που όσο και να θέλεις να ΜΗΝ ασχοληθείς (γιατί όποιος ασχολείται και μάλιστα δημόσια πρέπει να είναι πολύ-πολύ προσεκτικός και καλά ενημερωμένος) δεν γίνεται σήμερα να γράψεις για ποδόσφαιρο-μπάσκετ ή οτιδήποτε άλλο, χωρίς να αγγίξεις το μεγάλο θέμα που αφορά τους κατοίκους αυτής της χώρας.  
 
Αν θέλουμε να δώσουμε μία μικρή ποδοσφαιρική διάσταση στο δημοψήφισμα, πρέπει να θυμίσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό φιλάθλων-οπαδών στη χώρα, διαμαρτύρονται έντονα πλέον γιατί… «τους έχουν χαλάσει τις Κυριακές». Αυτό γίνεται γιατί στο Ελληνικό πρωτάθλημα και σε πολλά παιχνίδια του, ξέρουμε το αποτέλεσμα (με τις γνωστές-ποικίλες μεθόδους) πριν αυτά πραγματοποιηθούν.
 
Και τώρα, την ίδια αυτή ωραία μέρα που παίζεται ποδόσφαιρο, την Κυριακή, πάμε σε δημοψήφισμα στο οποίο… αλήθεια, αμφιβάλει κανείς για το αποτέλεσμα; Έχει πλάκα να αγωνιούν οι Έλληνες για το τι θα επικρατήσει…
 
Δηλαδή πραγματικά σε αυτό το «ματς» της κάλπης, έτσι όπως είναι διαμορφωμένα τα δεδομένα και πάνω απ’ όλα η ερώτηση, υπάρχει περίπτωση ο ταλαιπωρημένος και τσαλαπατημένος Ελληνικός λαός, να ψηφίσει «ΝΑΙ» σε νέα σκληρά μέτρα;
 
Έτσι μπήκε το ερώτημα: «Θέλετε και άλλα μέτρα (αυτά των δανειστών) ή δεν θέλετε;». Και επειδή είναι πολύ ξεκάθαρο πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες αν επιβληθούν και άλλα μέτρα, αλλά ΔΕΝ τολμάει ΚΑΝΕΙΣ να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει αν πούμε όχι και το αφήνουμε εντέχνως στην φαντασία ή στην ελπίδα του καθενός) είναι δεδομένο τι θα επικρατήσει, ποιος θα κερδίσει.
 (Αν τώρα γράψουμε ποιο παιχνίδι Ελληνικού πρωταθλήματος μας θυμίζει αυτή η ψηφοφορία, με την συγκεκριμένη ερώτηση, θα έχουμε πάλι παρεξηγήσεις με πολλούς).
 
 
Η Ελληνική Κυβέρνηση (που δημιουργεί ένταση, διχασμό και ντροπιαστικές ουρές σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ με αυτή την απόφαση) σε αυτή την περίσταση  θυμίζει την ΕΠΟ … Έχει διαμορφώσει έτσι τις συνθήκες του «αγώνα» της Κυριακής, ώστε να είναι σίγουρη για το τελικό αποτέλεσμα! Το οποίο εκτιμά ότι θα μπορεί να αξιοποιήσει διαπραγματευτικά στην συνέχεια… (Αν βέβαια απέναντι υπάρχει άλλος για να κάνει διαπραγμάτευση).
 
(Για τις ουρές στις τράπεζες τις οποίες κοροϊδεύουν και «τρολάρουν» οι Έλληνες στα πληκτρολόγια, πολλοί από τους οποίους βέβαια δυστυχώς είναι άνεργοι, ή νεαροί και μεγαλύτεροι άκρως απογοητευμένοι γιατί δεν βλέπουν «φως» στο μέλλον, γιατί άραγε δεν προβληματίζονται για το ότι μετά από 35 ώρες που κυριαρχεί το φαινόμενο, δεν βγήκαν 2-3 υπεύθυνοι πολιτικοί και 1-2 κόμματα με επίσημες ανακοινώσεις να καθησυχάσουν τον λαό και να δεσμευτούν ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα τις επόμενες ημέρες;)  
 
Είναι όμως τόσο μεγάλη η ομοιότητα της Κυβέρνησης με την «ιδέα» του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος, σε σχέση με την ΕΠΟ, το Ελληνικό πρωτάθλημα και τα αποτελέσματά του, που ο Πρωθυπουργός… πάει να παίξει ένα «στημένο» παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον λαό, αντί πρώτα να πάει προς ψήφιση την δική του πρόταση, μέσα στη κοινοβουλευτική ομάδα του δικού του κόμματος… Γιατί δεν πάει να «παίξει» άραγε πρώτα εκείνο το παιχνίδι μέσα στο κόμμα, με την δική του, την Ελληνική πρόταση που κατατέθηκε μετά από 4,5 μήνες στις διαπραγματεύσεις, μια και πρώτα προείχε το να αλλάξει όνομα η Τρόικα;
Γιατί και τότε ξέρει το αποτέλεσμα… Το οποίο όμως δεν «βολεύει»!  
 
 
Δεν είμαστε κατά των δημοψηφισμάτων, όπως φυσικά δεν είμαστε κατά και των τίμιων-καθαρών… αγώνων μέσα στα γήπεδα. Είμαστε κατά των συνθηκών που αυτό «στήνεται», έτσι ώστε να οδηγήσει σε αρνητική απάντηση, χωρίς όμως να ξέρουμε την θετική πρόταση… Γιατί μετά από κάθε «όχι» και κάθε άρνηση, κάθε υπεύθυνος που έχει πρόβλημα (ειδικά αυτοί που ζήτησαν ψήφο για να προσπαθήσουν για λύσεις) έχει ταυτόχρονα και την υποχρέωση για προτάσεις… Τις οποίες τώρα κανείς δεν ξέρει. Εκτός κι’ αν είναι οι προτάσεις των μέτρων και των 8 δις που ΠΟΤΕ δεν γνωστοποιήθηκαν-ανακοινώθηκαν ΕΠΙΣΗΜΑ εντός συνόρων, γιατί… κι’ εκεί θα ξέραμε το αποτέλεσμα. Το οποίο όμως δεν θα βόλευε, θα μας «εξέθετε» και θα δημιουργούσε διχασμό. Εντός κόμματος… (Κι’ όμως προτιμήθηκε η λύση που διχάζει τον λαό, για να αποφευχθεί ο διχασμός του κόμματος!)    
 
Από το πρώτο μας κείμενο εδώ στο gazzeta, αλλά κι’ οπουδήποτε έχουμε βήμα, υποσχεθήκαμε ότι ΠΟΤΕ δεν θα «λαϊκίσουμε». Θεωρούμε τον λαϊκισμό που γεννήθηκε και μεγαλούργησε μετά το ΄80 στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη πληγή, αυτή που είναι υπεύθυνη για πολλά-πολλά δεινά στον τόπο. Κάθε τι που λέγεται και παρουσιάζεται (ειδικά από τους πολιτικούς της τελευταίας 30ετίας που γνωρίσαμε) με στόμφο και κύριο στόχο να «ικανοποιηθεί» ο λαός, οδήγησε, οδηγεί και θα οδηγήσει σε τραγικές καταστάσεις.
 
Για να μην πάμε στο… «Τσοβόλα δώστα όλα», θυμίζουμε το πρόσφατο και  περίφημο… «λεφτά υπάρχουν». Αυτό που απευθύνονταν και αφορούσε τον Ελληνικό λαό με σκοπό να τον «γοητεύσει» και να τον πείσει στις αρχές(!) της κρίσης και φυσικά έγινε αποδεκτό, είναι ένα από τα τελευταία κλασσικά παραδείγματα! 
 
Ας μην θυμηθούμε και πολλά άλλα που ακολούθησαν, από ΟΛΟΥΣ. Όπως οι άλλοι που και πάλι εν καιρώ κρίσης, ημέρα… Παρασκευή στο Ζάππειο ήταν κατά των μέτρων και των μνημονίων έτσι ώστε να «κερδίσουν» τους ευκολόπιστους που πήγαιναν στην κάλπη και την… Τρίτη, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά τα ψήφιζαν, τα πρότειναν και «πολεμούσαν» υπέρ τους.  
 
Όλοι αυτοί όμως δεν φταίνε… Ούτε η σημερινή Κυβέρνηση φταίει… Αλήθεια δεν φαινόταν προ Γενάρη με τον «πρωταθλητισμό» υποσχέσεων που έκανε, το που θα οδηγήσει;
 
Εμείς φταίμε! Που ποτέ δεν καταλάβαμε και δεν τιμωρήσαμε πρόωρα, έναν από όλους αυτούς τους λαϊκιστές, που νοιάζονταν και νοιάζονται ΜΟΝΟ για το πώς θα «γοητεύσει», θα «εξαπατήσει» και θα εκμαιεύσει την ψήφο, για να κερδίσει την «καρέκλα» μαζί και τη βουλευτική αμοιβή και μετά αρχίζει τις κυβιστήσεις, τις πιρουέτες και τα διπλά φλικ-φλακ…   
 
Κι’ εδώ είναι το πρόβλημα για την χώρα. Είμαστε ακριβώς στο… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τι να προτείνεις; Τι να πιστέψεις; Που να βρεις ελπίδα για κάτι καλύτερο; Είμαστε στην δύσκολη φάση να ψάχνουμε το... λιγότερα κακό και επώδυνο! Και φυσικά να μαλώνουμε μεταξύ μας γι' αυτό!
 
* Ακόμη και ο Ιβάν Σαββίδης πάντως, που τόσα χρόνια (με τα γνωστά αποτελέσματα) λειτουργούσε στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ με βάση το τι και ποιους θέλει ή δεν θέλει ο λαός (γιατί και αυτός δυστυχώς είναι πολιτικός) φέτος πείσθηκε να πάρει την αντιλαϊκή απόφαση… Τούντορ! Αυτό έπρεπε, γιατί αυτό του πρότεινε εκείνος τον οποίο «ψήφισε». Ο Άρνεσεν! Αυτός που έχει τις γνώσεις, που πάει να δουλέψει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο, χωρίς να τον νοιάζει ή να τον επηρεάζει τι «λέει» ο κόσμος...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: